Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро "Хисаря 2011"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ендуро "Хисаря 2011"

Да Ви представя и моята гледна точка за Ендуро "Хисаря 2011":

В петък вечерта намерихме х-л Албена в гр. Хисаря и побързахме да се запишем. Изненада ме, че освен "записвачите" нямаше състезатели на по биричка да "раздъвкват локуми" за зимните излети.
    След това се настанихме в семеен х-л "Рай" за който мога да кажа само хубави неща.

Събота сутринта след закуска се появихме на мотополигона в очакване на старта. Имаше озвучаване, Редбулките рекламно присъстваха, млади момичета ни закичиха със здравец и захраниха с пита с шарена сол. Даже имаше и кетъринг.

Трасето беше много приятно, може би най-хубавото на което съм карал до сега на състезание като разнообразие на земните форми. Имаше пътища, пътечки, ручейчета, рекички, остри завои с път процепен от отичащите се води, гора, изкачвания и спускания и едно уникално изкачване по полуобли огромни камъни с песъчлива почва около тях. Там се изкефих на макс и дори на състезателната обиколка ми се искаше да се върна и кача отново. Маркировка имаше, но беше доста оскъдна и не можеше да се кара с темпо, а на някои места беше сложена подвеждащо и неправилно /пример: където Губерков слезе в дола и го извадиха с въжета/. Ако объркаш трасето нямаше указателен знак, че не си в трасето. Контролите бяха само 2, за първата обиколка и 3 за следващите. А "контрольорите" връзваха "свинските опашки" все едно, че вдяват игла без очила. Аз по-бързо с ръкавици се справих. На 3-тата контрола ме спряха точно по средата на изкачването от където после се тръгва доста трудно. Редно беше да е на върха след изкачването, а за експертите е била долу в ниското и някои са си я взели и продължили без да минават екстрийма.
    В края на опознавателната обиколка ме споходи техн. проблем /изпусна ми задния амортисьор/, но запленен от готиното трасе продължих и старитирах и състезателна обиколка. Много трудно обуздавах "моркова", който се мъчеше да ми го турне отзад и да ме обърне и на няколко пъти виждах предния бар да сочи земята, а седалката ми стърчеше вертикално...
    Финиширах....

Събота вечерта разбрахме, че няма няма изнесени резултати, че няма да има брифинг и че няма да има събиране за вечерта, защото организатора .... не знам какво си ...... /Роднините му да се считат споменати в съботно вечерната ми молитва/
    Запитах се за какво блъсках 300 км в едната посока? Спомних си за незабравимите купони на РШЕ кръга в Търново - Арбанаси „Калояновата крепост” и "Пъстървата" в Енина - Казанлък.

Неделя сутринта в 9.30 събирахме вятър на мотополигона в очакване на старта, който ... се отложи с няколко часа за АТВ-тата и мнозина се отказаха да стартират. /Там за организатора да не се повтарям/
    Трасето беше късо, технично и наситено с препятствия, и заради това ми се видя доста изморително, а може би защото се борих с "моркова", но някак си се справих.

Кетъринга в неделя отсъстваше, като дойдохме сутринта като чели го прибираха вече и нямаше даже вода откъде да се вземе. Добре, че жена ми беше взела бира в джипа та ме спаси. Даже "продадох" интервю на Рени с/у няколко глътки Хисарска мин. вода.

Организацията... никаква я нямаше... Искрено съжалих Жоро Хаджиев, че се опитваше да бъде навсякъде, да помогне във всичко и отнесе много незаслужено благословиите на участниците.
    Ендуро "Хисаря 2011" е скок назад в развитието на ендуро спорта в България.
    На такава уникална природа за нашия спорт като Хисарската да сътворят такова уникално о*иране....Единственото положително в този кръг е, че организаторите на следващите състезания от веригата ще се поучат и се надявам, че няма да има пропуски в организацията.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

...още малко снимки, от мен!

[IMG]http://media.snimka.bg/8356/022967414-big.jpg?r=0[/IMG

]

...И на края, виновника, че да има подобни мероприятия!!!

Eвгени Филчев
      Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от nikopauno
        Не виждаш ли модератора?
        Никога не се втренчвай само в един влак. Не знаеш от къде ще те прасне другия.

Прекратявам достъпа ти до форума на настоящия етап. Обади се като навършиш пълнолетие и като се научиш да се държиш сериозно между сериозни хора. До тогава - приятно израстване, и успех в пъченето пред монитора.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Накрая искам да кажа още нещо за състезанието.
          Не исках да отварям дума за това, защото всичко се видя, но вече въпросът се е повдигнал.
          Още в началото казахме, че организаторът в тази верига състезания сам определя кое, как и колко. В Хисаря направихме само трасетата + ендуро кроса, от които всички навярно са останали доволни, така че състезателите има какво да научат като спорт. На питанията на организаторите за подробности около състезанието препоръчахме някои неща и те ни дадоха дума, че ще бъдат направени, дори го обявихме тук, но в последния момент и ние и всички се оказахме изненадани, че обещанието не е като изпълнението ...
          Не ми се коментира детайл по детайл, нека бъдещите организатори наистина си извлекат поука от това и разберат, че без някои неща не може !
          Относно забавянето на ATV-старта, налагше се да бъде след мотоциклетите, тъй като нямаше как да се разформирова Х трака за две серии и после пак да се сглобява. Всички видяха колко тежат големите дънери ...
          Пожеланието ми е да вървим напред !
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Здравейте, искам да кажа 4е се получи едно много добро състезание-това не е само моя гледна точка а и на самите състезатели.Аз като съдия и контролен орган искам да ви кажа скъпи съфорумци 4е отстрани нещата изглеждат по съвсем друг начин ,друго е когато искаш да направиш нещо или се стремиш а то все има някаква спънка........Многоооонеща могат да се изкажат нооо...все пак помислете тези хора колко пари и нерви са изхабили да се получи на този етап това състезание(Говорим за Жоро,Гълъбин иии.,Филчев.....т.н)

Нека Хисар 2011 остане трайно в сърцата на състезателите -една история за победителите и да гледаме за напред за по-добри и по спортни успехи в нашето хоби.

http://www.offroad-bulgaria.com/images/icons/icon14.png

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
              Накрая искам да кажа още нещо за състезанието.
              Не исках да отварям дума за това, защото всичко се видя, но вече въпросът се е повдигнал.
              Още в началото казахме, че организаторът в тази верига състезания сам определя кое, как и колко. В Хисаря направихме само трасетата + ендуро кроса, от които всички навярно са останали доволни, така че състезателите има какво да научат като спорт. На питанията на организаторите за подробности около състезанието препоръчахме някои неща и те ни дадоха дума, че ще бъдат направени, дори го обявихме тук, но в последния момент и ние и всички се оказахме изненадани, че обещанието не е като изпълнението ...
              Не ми се коментира детайл по детайл, нека бъдещите организатори наистина си извлекат поука от това и разберат, че без някои неща не може !
              Относно забавянето на ATV-старта, налагше се да бъде след мотоциклетите, тъй като нямаше как да се разформирова Х трака за две серии и после пак да се сглобява. Всички видяха колко тежат големите дънери ...
              Пожеланието ми е да вървим напред !
              Мисля че рапорта на Генчев и този пост изчерпват всичко относно състезанието.И аз меко казано бях изненадан от някои странни решения сервирани в последния момент, но в крайна сметка всеки организатор си прави сам сметката дали едно мероприятие го прави за имидж,за печалба или с тендеция да печели за в бъдеще. Както Жоро каза, в този кръг бяхме ангажирани като външни трасекоординатори, само и единствено за изготвянето на трасетата (в интерес на истината организатора ни пое разходите, както беше и договорено), а както в последствие се оказа и с тяхното маркиране за което нямахме никаква предварителна уговорка (дефакто в петък сутринта по 2/3 от трасето нямаше кьорав маркер).
              Аз лично за себе си съм доволен, ако ви е харесало трасето за мотори, което се постарах да прекарам поне в 70% по изцяло нови пътеки, за които дори местните пичове не знаеха.А има и много още които нямаше как да вкарам поради набъбването на километрите.Наистина района е УНИКАЛЕН за ендуро, може би един от най-добрите в страната, ама......

ПП:Искам специално да благодаря на Жоро Йорданов който абсолютно безвъзмездно се включи да помага и допринесе много за провеждането на този кръг.
              Последно редактирано от Гълъбин Колев; 07-04-11, 13:05.
              offroad фен
              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение

ПП:Искам специално да благодаря на Жоро Йорданов който абсолютно безвъзмездно се включи да помага и допринесе много за провеждането на този кръг.

Без АМАТиоРИТЕ сте за никъде.
                МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

От: Six Days Crazy Job 2011

Здравейте,
                  аз съм Илияна Козарова и съм асистенцията и главен спонсор/да не кажа единствен/ на Стоян Козаров.
                  Не искам да Ви обиждам , но смятам да не спонсорирам участитето на състезателя (а той е студент първа година в София) в това състезание. Потресена съм от отношението, с което бяха раздадени наградите в Хисаря.
                  Сложете в белия плик 10(десет) лева и ги подайте на спечелилия първо място ATV експерт с усмивка. Не пренебрегвайте усилията на състезателите с ATV и приемете тяхното присъствие.
                  Господин
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-04-11, 21:03.

Коментар

От: Six Days Crazy Job 2011

Първоначално публикуван от kozarovi Преглед на мнение
                    Здравейте,
                    аз съм Илияна Козарова и съм асистенцията и главен спонсор/да не кажа единствен/ на Стоян Козаров.
                    Не искам да Ви обиждам , но смятам да не спонсорирам участитето на състезателя (а той е студент първа година в София) в това състезание. Потресена съм от отношението, с което бяха раздадени наградите в Хисаря.
                    Сложете в белия плик 10(десет) лева и ги подайте на спечелилия първо място ATV експерт с усмивка. Не пренебрегвайте усилията на състезателите с ATV и приемете тяхното присъствие.
                    Господин
                    Илияна,ние също не сме хепи от наградите в Хисаря. Всъщност моето и Жоро участие в това мероприятие се свежда конкретно до направа на трасетата и мисля че те се харесаха на всички.Ако не сте доволни откъм тази страна-ОК, приемам критиките..............За всичко останало обаче си имаше ОРГАНИЗАТОР и това е мотоклуб "Крепост-2009" в лицето на Вълко и Ники.Ние идея си нямахме какъв цирк се подготвя, да не говорим че обещаните парични награди бяха отказани пост фактум, в момента на самото награждаване.Моля модератор да премести мненията за Хисаря в съответната тема."Six Days Crazy Job" e утвърдено хард ендуро рали няма нищо общо със състезанието в Хисаяря
                    Последно редактирано от Гълъбин Колев; 16-04-11, 05:58.
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

• От: Ендуро "Хисаря 2011"

Надявам се ,че сте разбрали какво исках да ви кажа. Не е до парите, но се получи една голяма пауза на връщане с
                      моя син,и аз знаех за какво си мисли.Той си мислеше;какво не направих правилно;.Как да обясня на това момче,
                      че това е положението.Този спорт може да не му даде нищо,но ще го потготви за бизнеса.Извинявам се ,че се
                      включичих в по предна тема ,но ние активно работещите хора ,за да отцелеем сме една крачка напред.
                      КОЗАРОВА

Коментар

• От: Six Days Crazy Job 2011

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                        Илияна,ние също не сме хепи от наградите в Хисаря. Всъщност моето и Жоро участие в това мероприятие се свежда конкретно до направа на трасетата и мисля че те се харесаха на всички.Ако не сте доволни откъм тази страна-ОК, приемам критиките..............За всичко останало обаче си имаше ОРГАНИЗАТОР и това е мотоклуб "Крепост-2009" в лицето на Вълко и Ники.Ние идея си нямахме какъв цирк се подготвя, да не говорим че обещаните парични награди бяха отказани пост фактум, в момента на самото награждаване...
                        Напълно подкрепям трасето за АТВ беше много приятно и разнообразно, може би най-доброто ендуро трасе на което съм карал. За всичко останало няма да коментирам, че ще създам работа на мод-овете.

Съчувствам на Жоро защото той без да има никаква вина обра голяма част от негативите на състезателите.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Съчувствам на Жоро защото той без да има никаква вина обра голяма част от негативите на състезателите.
                          Не му съчъвствай,той е свикнал от по-предни години!!!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Напълно подкрепям трасето за АТВ беше много приятно и разнообразно, може би най-доброто ендуро трасе на което съм карал. За всичко останало няма да коментирам, че ще създам работа на мод-овете.

Светльо, имаш три кИфтета и една бира (малка) от мен на Казанлък.

... ако Джартата ги купи !
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Светльо, имаш три кИфтета и една бира (малка) от мен на Казанлък.

'Пак Габровщини...

Коментар

.

Съжалявам обаче това ми го забранява Религията !!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X