Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бележки към Проектоправилника

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Бележки към Проектоправилника

    Благодаря на авторите, че отключиха темата, за да мога да напиша забележките си към проектоправилника. Не съм включил всички, а и не съм обърнал голямо внимание на правописни и синтактични грешки, може би, те ще са в отделна тема или, ако искат авторите, може и на бележка или мейл. Преди всичко става дума за неточности, грешки и неяснотии, но както казах вече далеч не всички. Така че, ако се включат и други със своите забележки, само ще е от полза.


    Преди всичко искам да попитам авторите къде е тая федерация? Създадена ли е или е в процес на създаване и как ще действа? И второ, на много места се казва за глоби и наказания за състезателите. “Всяка измама, некоректно или неспортменско поведение, извършено от участник...” (точка 5.4.), но никъде не се споменава за такива спрямо организаторите.

    В точка 2.1.1.пише къде трябва да се публикува индивидуалният правилник, но никъде не пише кога? В смисъл: колко време преди старта на състезанието. И къде могат да го намерят кандидат-участниците?
    В точка 4.3. накрая пише: ”Участниците в категория ТР2 имат безусловното право да пререгистрират своя автомобил в категория ТР3.” Хубаво, но ТР2 има тегло от 800 до 3500 кг, а ТР3 - от 1000 до 3500. И в случай, че тежи между 800 и 999 кг, как ще стане това пререгистриране???
    В точка 5.4. се казва за налагане на наказания на участник или член на екипажа от Колегията на спортните комисари. Не е казано какъв е максималният срок за налагането и обявяването на това наказание, а също и какъв е максималният срок организаторите да уведомят и поискат от федерацията налагане на наказание, и какъв е максималният срок ФЕДЕРАЦИЯТА да наложи такова???
    “6.1. Всяко лице, притежаващо лиценз...”. Тук предлагам между ВСЯКО и ЛИЦЕ да се добави “физическо или юридическо”. В същата точка, малко по-надолу пише: ”Окончатенчателната заявка се подава преди административната проверка”. Кога е тази проверка???
    Къде се публикува списъкът, упоменат в точка 6.5.?
    Не пише срока за плащане на останалите 50% в точка 6.6.
    В края на точка 7.2. пише: “...(с размер на цифрите-4см височина и 1см разстояние между тях)...”, ширината не пише каква е?
    В 7.2.1. мисля, че е по-правилно вместо ДОПУСКА, да се пише ПРЕПОРЪЧВА, защото вече е споменато къде се допуска, а това място е в границите на допустимото.
    7.7. ОРГАНИЗАТОРА да се поправи на ОРГАНИЗАТОРЪТ, и в частта ”Глоба в размер на до 10% от таксата” НА-то трябва да отпадне.
    7.8. “...във всеки момент НА състезанието...”, НА-то трябва да е ОТ.
    В точки 9.2. и 9.3. става дума за Административна и техническа проверки... Кога се извършват те, колко време преди старта?
    10.4. “За официално трасе на състезанието се счита това, което е указано в Пътната книга, предоставена на екипажа...”. Това означава ли, че ако на даден екипаж бъде предоставена ПК с неверен маршрут (вече се е случвало подобно нещо), този грешен маршрут ще се счита за официален за екипажа???
    В точка 12.5. в края да се добави: “освен в случаите, когато са СУ.”.
    15.1. Какви са размерите на тия знаци???
    15.6.1. “...само ако всички членове на екипажа се намират в автомобила.” Това значи ли, че навигаторът или водачът нямат право да слизат и да занесат карнета до масата на съдиите?
    16.5.”Фал-старт се наказва.”С какво???
    16.8.И тук какво е наказанието?
    В точка 20.1. става дума за таблица за наказания, публикувана към тоя правилник. Къде е???
    БЕЗДРУМ-Но тълкувайки българския език, безпътието по-скоро е унило състояние на духа, когато просто се чудши какво да направиш в кофти
    (това е българска дума) ситуация (която пък не е българска дума).

  • #2
    Забележки...

    Благодаря на "off-road" за забележките по правилника. Отново моля всички които имат каквито и да са забележки или виждания за промяна на този/тези проекти да се включат и да ги напишат за да може в края на краищата този/тези проекти да станат реално работещи правилници които да са перфектни и справедливи за всички.



    P.P. Предлагам синтактичните грешки да ги оставим за накрая след като проекта се изчисти от смислови и логически грешки.
    VPetrov.photography

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X