Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо се променя !?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо се променя !?!?

Напоследък се замислям-не намаляха ли състезанията от отминалите години където стотици хора се струпват да гледат траяла на 30-40 джипа? Вече я няма атмосферата. Няма го зрелището. Нещата сават монотонни. Много е интересно да седя цял ден и да видя 7-8 Г-класи тунинговани на МАХ да изгазят някой не кой знае какъв баир. Къде са Вушев, Бай Иван и други неповторими екземпляри? Въобще тръпката отиде по дяволите. Поправете ме ако греша но и броя на състезанията намалява? Моля се да греша в преценката си за нещата. Ако не греша обаче ще е хубаво да се замислим за промяна в мащабите на състезанията. Това трябва да е СЪБИТИЕ а не хората кой чул недочул да каже-"бе тия с жиповете пак нещо се правят на интересни. Да не се обиждат ендураджиите но там не съм компетентен. А и мисля че 4х4 трябва да взима пример от тях-те доста по-настъпателно действат. Разбирам че има затруднения с финансирането на такива мероприятия но ако си седим ей така нещата няма да станат по-розови.
    (изразявам мнение което ако според някой подлежи на корекция така да бъде )
    УАЗ - Where I go there are no roads!!!

Re: Нещо се променя !?!?

Първоначално публикуван от Alexander
    Напоследък се замислям-не намаляха ли състезанията от отминалите години където стотици хора се струпват да гледат траяла на 30-40 джипа?
    Не бяха стотици, хиляди бяха... съвсем сериозно, ако някой си помисли, че се бъзикам...
    [url=www.offroadbg.net][img]http://forum.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic12_1.gif[/img][/url]

Коментар

Абе ще се сетите ама малко късно

Проблема е че липсва зрелищност тежките траяли се превърнаха в друсни полянка после в гората и аее.....

Но това е поправимо

Коментар

Еми това всичко е до организация бе Е.....И. Аз лично се наемам да обикалям като гламав и да лепя постери гласещи: "Хипер траял еди къде си еди кога си идвай народе....". НО само ако знам че написаното ще отговаря на видянато в последствие. Трябва да има информация а не 1 ден преди състезанието да не се знае дали въобще ще има такова

Коментар

това е така защото състезанията се правят според колите, Г класата не е силна на траялите а по сравнително по равни и бързи трасета. и след като няма други сериозни автомобили организаторите правят състезанията за наличните иначе савсем никой няма да има.

интересното е, че като гледам разни филмчета от състезанията около българия трасетата са много подобни на нашите и колите също, можеби е тенденция, по - голяма от нас.

в интерес на истината аз също предпочитам да карам с 80 км/ч през гората, пред това да се движа с 2 км/ч по ръба на някоя пропаст с 2 гуми във въздуха. но това е мойта гледна точка, за публиката е обратното.

факт е че навсякаде има бързи състезания и отделно от тях има траяли, като и колите и организаторите и публиката са различни. интересното е че има и трофи което съчетава и двете и по света се брои за най - атрактивното от офроуда.

според мен просто трябва малко повече да се наблегна на траялите, сега те са просто смешни с някои изключения. освен това, презумцията, че трябва трасетата да се правят така, че състезателите да си пазят колите е грешна. организатора трябва да направи атрактивно състезание за публиката и за състезателите, а пилота да мисли как да си пази колата
          drive alive

Коментар

Без да имам претенции да съм 'познавач', но в крайна сметка май са недостатъчно хората със средства над санитарният минимум и последните 2 години се очертават едни и същи хора, като дори и те намаляват..

На мен също ми липсва зрелищен траял като онази Бистрица на Доктора преди 2 години където в тунелчето под пътя към Железница беше голям екшън.. От друга страна много ми допада ориентирането и търсенето на точки в гората (по gps или карта;gps по-добре естествено). Всеки преценява коя точка да достигне/намери и какво време да отдели за това. Така имат шанс както неподготвени Самураи и Ниви така и top-spec други..

В този смисъл май е необходимо нещата да се разделят на две : съзтезания за low budget team-ове, където може да участва всеки, които иска да претегли своите и на машината си възможности. И други за коли със спонсори за по 50К евро +. В общи линии - старата и новата Ладога..

Всеки 'от тези среди' има версия по въпроса и няма колективна воля за обединяване на усилия и подобряване на нещата..

Коментар

Направените коли ще дойдат от спонсори а от там и екшана

Лошото е че за да има спонсори ще трябва да се събира публика
              А това няма да стане по гпс точки и таини явки

Браточките не ги гледайте те вече си имат траял шампионат и на него се събирали наи много хора

Сава бе ти да не обърка траял състезанията с катерене на козли по пропастите

Коментар

едва ли е объркал джипа е по-широк има четири колела и два пъти по-голяма вероятност в сравнение с мотор например едно или две от тях в даден момент да стърчат над някоя пропаст
                а козичките са си "фабрични"

Коментар

Ми аз например предпочитам да отида на "разходка" сред природата с моита машинка, много повече от колкото да отида да гледам състезание (лично мнение), да участвам пък и дума не може да става (не съм толкова богат). Така че разни хора разни идеали, може на повечето хора да им е "писнало" да гледат ревящи "джипки" по прашни трасета?
                  За мен много по-интересно е усилията на организаторите да се прехвърлят към организирането (тафталогия) на походи/разходки където много повече хора могат да си правят кефа (включително и возещите се) излиза по евтино (не се заблуждаваите състезанията са скъпи и не благодарни начинания за хората които ги правят - или поне аз така си мисля), по-лесно се прави и се събират повече коли (браво на ентусиасти като Ленд Ровър Фен клубарите), а за "състезателите" и там има мнооооого предизвикателстава - въпрос на избор, е няма победител, но по този въпрос нищо не може да се направи
                  П.С. пък и много по малки са щетите по-машините - вижте статистиката на което си изберете състезание

Коментар

състезания трябва да има зада има такъв спорт, разходките са съвсем отделно нещо.

пеко, докато някой не се сети да вземе да направи полигон за траял, тези мероприятия се провеждат на най - различни места, някои подходящи други не ... ама то това ти го знаеш

така както има национален рали шампионат трябва да има такъв по офроуд, просто с първоначалната еуфория, когато са били първите състезания е имало много повече състезатели и публика. с времето някои от състезателите са се отказали, защото не са намерили в спорта това, което са очаквали или поради липсата на пари. същото е и с публиката.

просто вече еуфорията от появата на нов екстремен спорт е преминала и е дошло време организаторите да се хващат на работа и да правят възможното да привлекат хората, защото те вече няма да дойдат сами.

но тази година организацията беше по добра от миналата, трябва да се мисли оптимистично
                    drive alive

Коментар

походи/разходки където много повече хора могат да си правят кефа (включително и возещите се) излиза по евтино (не се заблуждаваите състезанията са скъпи и не благодарни начинания за хората които ги правят - или поне аз така си мисля), по-лесно се прави и се събират повече коли (браво на ентусиасти като Ленд Ровър Фен клубарите), а за "състезателите" и там има мнооооого предизвикателстава - въпрос на избор, е няма победител,
                      А колко са возещите се които си правят кефа когато 10 джипа си правят произволни разходки наляво надясно? Организирането на състезание със сигурност не е шега работа но ако е свършена както трябва средствата използвани за организация ще се избият само от продадените кебапчета Нали всички твърдим че оффроуда още е спорт-чужд на българите. И такъв ще си остане ако всичко е на принципа на "частните партита".

може на повечето хора да им е "писнало" да гледат ревящи "джипки" по прашни трасета?
                      Абе не знам но такива неща не писват току така.
                      Добре де няма пари-всеки си пази джипа-от къде тогава се появяваха преди всички тези машини? То не бяха Патроли. Рейнджове. Вранглери...............
                      Не може ли тогава в основата на състезанията да не са частни лица а фирми пряко или косвено свързани със спорта и цялото състезание да е една мащабна рекламна кампания. Така и състезатели ще са доволни и производители и публика и въобще ще има страшен просперитет-хмм май звуча като сценарист на научно-фантастичен филм (но и )

Коментар

offtopic :

Първоначално публикуван от Alexander
                        ...Добре де няма пари-всеки си пази джипа-от къде тогава се появяваха преди всички тези машини? То не бяха Патроли. Рейнджове. Вранглери...
                        Аз съм виждал всичко на всичко 2-3 Range Rover Classic, от които най-най е на И.Иванов с Td5 моторче..

Коментар

Мда. Няма супер триали щото няма пари. А няма пари щото няма реклами. Реклами пък няма щото няма супер триали.
                          В туй време фирмите трошат срамни пари за реклама, ама по друг начин.
                          Рибата се вмирисва откъм главата. Квито ни богаташите такъв и национално отговорния капитал. С всички кавички от клавиатурата и всичкото ми презрение към тез човечета.
                          Няма кво да ритате самара, магарето се скатава отдолу. Кой тука е специалист по ПР?

Коментар

Никакъв специалист по ПР-а не може да ти помогме всеки бизнес ориентиран предприемач мисли за тъй наречената възвращаемост на инвестицията (т.е. на парите вложил в едно или няколко състезания) за да стане тази възвращаемост, неговите клиенти трябва да се "зарибят" за неговата стока на "нашето" (хипотетично) състезание, е как ще стане това? От 500 човека (ларш съм днес) видяли състезанието колко ще им потрябва, пък и да си купят рекламираният продукт??? Питаите някой от досегашните спонсори (Алтруисти и меценатаи като CNsys, Intel...) какъв "хаир" са видяли от това че са рекламирали? Направили са го водени от съвсем други мисли и са "загубили" пари, т.е. не е този начина. Начина е да се налеят бая парици, да се направят МНОГО зрелищни състезания да се докара една, две, че и повече Телевизий и така 2 години и чаааак тогава ще наизкачат едни Инвеститори, ще започнат едни реклами... Ама това е като кокошката и яицето т.е. трябва един приказно богат Фен с много свободно време и мерак и пак може и да не стане (леле че съм черноглед направо не мога да се понасям)
                            Отплеснах се в теоретични разсъждения Пожелавам успех на сегашните и бъдещи организатори и ще се опитвам (както и досега) да съм от полза според скромните си възможности Но без особен оптимизъм, а за разходки само свирнете (и ако ме пусне жената...)

Коментар

напълно си прав, трябва много работа, много дълго време, но началото е на лице и връщане няма
                              drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X