Здравейте, простете ако въпросът ми е неуместен, но... търся лекотоварен дизел до 3,5 тона на въздушно охлаждане. Ивеко имат знам но над 3,5 тона. С двигател Магирус, ако не греща. Благодаря на всеки с информация по въпроса.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лекотоварен дизел на въздушно охлаждане.
Свий
X
-
Да нямаш предвид с въздушно окачване, че с въздушно охлаждане хептен няма такива.
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Robur_(truck) само, че от къде ще го намериш, нямам никаква представа.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Robur, вече съм го намерил, при това в комплект със скоростна кутия и съединител, проблема при него е голямата височина, от най-ниско ниво на картера до капака на клапаните е точно 1 МЕТЪР, ГОВОРИМ В МЕТРИ. Та въздухара на Т40 ДОРИ Е ПО НИСЪК -0,8 метра, неможех да повярам като ги съпоставих, но втория няма дори 2000 оборота, все пак трактор.
Коментар
-
Ако не държиш твърдо на дизел - двигатели от мотори има, даже сузуки ДР650 май още си се прави за щатите. Въздухарка е.
Коментар
-
Мисля че имаш едни дърти VW LT с въздушно охлаждане те са до 3,5 тона и са кучета . Дали има още живи е друга бира088455338две
"Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
Джамбазов 2010г..
Коментар
-
Коментар
-
-
https://de.m.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Deutz-Motoren
Разгледай тук. Ползвай преводача на Гугъл, ако трябва. Имат малки мотори за трактори, агрегати и подобни. Но заводски няма това, което търсиш, освен екзотики от Втората световна война, и разни експериментални.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Пререгистрация е трудно, ако си е над 3,5 тона. Но тола не е философия.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Над 3.5 тона влизаш в лицензионния режим на закона за транспорта на товари и пътници с всичките произтичащи от това последствия . Тол плащачката в общи линии ти е най малкия проблем . Влизаш в юрисдикцията на най корумпираната институция в България ДАИ .
-
Над 12 тона е с лиценз, но пак не му трябват срещи с ДАИ. Златото е до 3,5 тона
-
-
Коментар
-
Абсолютно вярно е за по късия живот на експлоатация, но подмяната на едни ризи и бутала при въздухар спокойно и на полеви условия сме го правили, нищо по различно от това на една двутактова моторетка. Да не са се наложили, естествено изискват ползване на по-скъпи материали, проектирането им поначало е по продължителен период, това оскъпяване на себестойноста естествено отблъсква и е в противоречие с мераците за високи печаби, отделно в тоя капризен свят доста са шумни и това дразни, изискват често действие с водоструйката за подържане чичсти и обезмаслени охлаждащите оребрения. В същото време производителя те губи като редовен абонат за определени части в охладителната система.Нищо не е нито само черно нито само бяло. А относно за достоверноста, попитай хора които са работили в Либия на времето а и не само там, те нека разкажат .Да знам, че нямат бъдеще, светът вече е друг други цености.....но има си и екзотика, скука е ако всичко е еднакво.
-
Ортака ми навремето е работил в Ирак с цистерна за вода Магирус 10 цилиндъра V образен въздухар . Това 1980 и някоя година . За там много добра машина но тук сме в съвсем друг климатичен пояс . От скоро и един приятел от Елин Пелин е взел такъв въздухар Магирус самосвал с 3 водещи моста за дърварка . Дали го е пуснал не знам .
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар