Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колекция на Балкан

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Колекция на Балкан

    Здравейте колеги,казвам се Георги на 22г от София съм на мотор съм от 6 годишен минал съм през почти всички класове мотори, но от известно време се запалих по ретро машините и то по специално към моторите и още по специално към Българското моторостроене ако мога така да се изразя.До колкото съм запознат в България са се произвеждали моторите БАЛКАН.И сега вече ще трябва да дадете малко помощ, ако може някой колега да ми изброи всички модели и модефикаци на марката ще съм много благодарен,за да мога да започна от някаде и да знам по какво да ги различавам дадените модели.Ако се чудите защо съм решил да направя тази колекция отговора е много прост искам да съхраня парченце от Българската история на моторостроенето.Моторите ще бъдат реставрирани точно по оригиналния вид в който са излязли от завода.Също искам да помоля ако може да прикачите снимки на моторите да добия реална представа за разликите в моделите.Благодаря на всички колеги предварително.

  • #2
    От: Колекция на Балкан

    Поздравления за начинанието.
    Въоръжи се с търпение, пари и упоритост.
    Това, с което искаш да се захванеш, е мноооого трудно - нови части почти не се намират, реставрирането на старите е трудно и доста скъпо.
    Отговорите на тези ти въпроси ги има на много места в нета, има специален форум за мотоциклетите Балкан, в който има не малко информация.
    Ако имаш конкретни въпроси, бих се радвал да ти помогна.

    Коментар


    • #3
      От: Колекция на Балкан

      Еми ако можеш да ми пратиш този сайт да го прегледам преди да задавам 1000 въпроса тука,горе долу ако знаеш колко са моделите или някакъв каталог знам ли като за начало да се науча да ги разпознавам.Иначе с реставрирането няма да имам проблеми да мене ми доставя повече удоволствие да разглобя и препипам даден мотор от колко да го карам.(за ретро машините става въпрос)

      Коментар


      • #4
        От: Колекция на Балкан

        Привет,колега и поздравления за начинанието и успех!Винаги ми е доставяло удоволствие,да карам нещо,произведено в нашата родина!Надявам се,много скоро да усетиш и ти тази тръпка!Ето тук има информация,за почти всички модели Балкан : http://balkanmotors.free.bg/photos.html ,а това е форума на Балкан,заповядай! http://balkan-motors.ovo.bg/forum/
        Последно редактирано от Driftacha; 02-10-13, 22:39. Причина: Допълване на изречение!
        Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

        Коментар


        • #5
          От: Колекция на Балкан

          Рзгледах сайта и форума и стигнах до извода че зада събера пълна коленкция на Балкан ще трябва да имам и прототипите,и отделно че с някой модели ще имам много ядове относно частите,то като цяло сравнително запазени модели на Балкан са кът а пък такива с докумнти да не говорим.Като цяло няма да е лесно ама не бързан за никаде лека по лека ще реставрираме и мисля да почна първо от 250 моделите.Ако някой колега има да добави нещо ще се радвам да чуя мнения и препоръки.

          Коментар


          • #6
            От: Колекция на Балкан

            Според мен въобще не знаеш с какво се захващаш.
            Дори в музея на завод Балкан нямат всички модели, само последните!
            На по-старите модели някои от частите не могат да бъдат намерени нито нови, нито здрави, а които си ги имат по моторите не биха ги дали.

            Коментар


            • #7
              От: Колекция на Балкан

              Е те неса толкова много модела а като гледам доста колеги се справят добре с реставрацийте

              Коментар


              • #8
                От: Колекция на Балкан

                Ще се убедиш сам с какво си се захванал, колегата Ivan_J ти го казва не защото иска да се откажеш, а да разбереш, че това ще ти е заниманието в близките 20-30 години, може да не ти се вярва, но е така, сам ще се увериш. Желая ти успех с начинанието !

                Коментар


                • #9
                  От: Колекция на Балкан

                  Здравей и от мен! На мен това също ми е мечта - да направя колекция от моделите Балкан, като включвам и велосипедите, но от едно време. Някои модели, сред които мога да се похваля с най-редките вече ги имам. Разбира се, моите цели са по-ниски - само серийни модели, защото прототипи както каза Иван е АБСУРД да намериш, но все пак ще ти стискаме палци, де Ако искаш помощ относно модели, разлики между тях съм съгласен да отговоря това, което знам. Скайпът ми е xyligan_s_balkan

                  Коментар


                  • #10
                    От: Колекция на Балкан

                    Мерси колега ще свържа с тебе да ми обесниш за някой работи иначе и аз май ще се насоча към серийните модели сега пазаря едно 75см3 пук ше видим до каде ше го докраме че 900 лева без документи си е безумие.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X