Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект К 750 ............

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проект К 750 ............

Браво за положеният труд и само безаварийни километри (предполага че машината ще се кара от време на време все пак)
    Съпротивленията по релсов път са 4-6 път по-малки от тези по обикновен. Разказвали са ми че в Коми по релсови пътища са се движили такива дрезини с кабинка за 10 -12 човека и са развивали до 100 км в час. С тях са карали дървосекачите до сечищата.
    Кольо Динев

Коментар

от къде се сдоби с тая машинка.интересно ми е защото на времето имах такава и я продадох в крумово две години след това момчето я продаде но не помня къде и му се изгубиха следите.иначе аз го купих от прослав и беше гола рама,с тотално издухан двигател,трансмисия и кардан със задното колело.и като тинейджър със скромните си знания и умения и страст към чопърите заприлича на това Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19.jpg
Прегледи:1
Размер:35.5 КБ
ID:5517690 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18.jpg
Размер:27.2 КБ
ID:5517691 за съжаление са ми останали само тези две снимки

Коментар

С този мотор се сдобих преди около година, някъде около Коледа. Мой приятел ми звънна и ми каза, че ми е намерил в Костенец М 72 на добра цена. Тогава си нямах никакво понятие от този вид мотоциклети /Урал, М 72 и т.н./ и го взех на доверие, мислех, че продавача е коректен човек и го взех, дори като ми го докара не успя да запали. Оправданието беше - " акумолатора е слаб, не е зареден", излъга ме, но както и да е. Това го пеглътнах, но след това разбрах, че мотора е събран колкото да му се вземат някакви кинти, а този който го е взел да се "е-е в г--а " или "кьорав карти не играе", типично по български. След това реших да продам двигателя и да купя друг, но един "колега" от кв.Прослав, дойде да го купува от мен като искаше да го вземе за "без пари" и аз се отказах да го продавам. След това реших да послушам колегата Gnome Rhone който според мен е на "ти" с тези мотори и възстанових двигателя и мотора като цяло, според мен на 99 %. Почнах да го събирам малко по малко и за това купих рамата на която в момента е двигателя, купих оригинални карбуратори, задна седалка и заден калник от Украйна. Остана да монтирам копчето за светлините и да го свържа, както и задния стоп и ще е съберан из цяло. Надявам другата седмица да го покажа в завършен вид на 100% ............, иначе вече го карам, два пъти ходя с него да х.Здравец над гр.Пловдив, този петък ако не ми мине котка пътя ще отида пак........

Коментар

Здравейте ! Вчера приключих с проекта К 750, или поне така си мисля. Вързах светлините и клаксона, избърсах малко теникиите и направих няколко снимки, но телефонът ми нещо се е разбъзикал и клипа не стана. Ето снимките и да не ми го урочасате Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:168.6 КБ
ID:5533876Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:169.2 КБ
ID:5533877Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:90.4 КБ
ID:5533878Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:217.4 КБ
ID:5533879Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:149.6 КБ
ID:5533880Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.jpg
Размер:163.8 КБ
ID:5533881Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:182.4 КБ
ID:5533882 дано да Ви е харесал.....

Коментар

Всичко освен ауспуховете...

Коментар

Да, ауспусите, но с тях вади неверояте звук, иначе на този етап ще го карам така.

Коментар

Между двата мотоциклета има повече разлики,отколкото прилики....

Коментар

Напротив, моят мотор е следващо поколение на този зеленикавия Урал М 72. Разликите между тях са, че М 72 е с твърда рама, а моят с чупеща задна вилка, колкото до предницата, тя се монтира на М 72 Н, после на К 750. Искам да кажа и една самокритика,освен ауспусите които са самоделки, предната седалка е от М 72, с пружинно обтягане, а иначе този модел са с предна седалка на гумен тампон, като задната, но пък тази ми е много удобна и не друса.

Коментар

Колеги, тъкмо направих мотора и за мое съжаление ще трябва да се разделя с него. Причината е, че открих един М 72 и заради това продавам К-то. В състоянието в което е на снимките мотора ми излезе без да слагам труда, около 3200 лв . Сега ще ти изброя за какво и колко пари ми е струвало. В началото започнах като го купих за сумата от 700 лв. но рамата беше рязана и удължавана и се наложи да купувам друга рама и капли - 500 лв., двигателя беше за основен ремонт /възстановяване на колянов вал - 200 лв., набиване и шлайфане на нови ризи-160 лв., смяна на лагери, семеринги и гарнитури-около 60 лв./общо 420 лв. , предница 450 лв., кормило-250лв., боя - 200 лв., карбуратори от Китай - 120 лв., седалка и калник от Украйна 300 лв. Искам да добавя, че цената подлежи на разумен коментар и ако някой прояви интерес телефонът ми е 0899 821 123. Извинявам се, че написах съобщението в темата и ако модераторите сметнат, че мястото не и е тук да я преместят.

Коментар

какво му е толко хубаво на тоя мото преди беше по хубав ...

Коментар

Как какво му е хубавото... Мотор който е с перфектен двигател (поне по описанието, не познавам човека и не съм го виждал), без конструктивни изменения, с няколко липси, които с повечко търсене могат да се добавят. Почти завършен проект си е, трудната част е минала отдавна!
                        Кольо Динев

Коментар

Мотора е перфектен, не го казвам заради това, че до момента е мой. Купих купчина скраб от човек който няма уважение към никого, дори и към себе си и я направих мотоциклет с който винаги ще се гордея и то не без помоща на хора от форума, но освен липсата на оригинални ауспуси и преден капак за двигателя други забележки относно "оригинални" части няма, иначе както и друг път съм казвал с тези ауспуси двигателя звучи невероятно, дори вече ми премина и желанието да го продавам, а вчера със синът ми и моят мотор както и още двама приятели с техните мотори /единият от които беше друг боксер/ оползотворихме хубавото време и карахме от Пловдив до хижа "Здравец", а от там бяхме изпратени с аплодисменти от хората които бяха по кафенетата.
                          Последно редактирано от spongi; 30-12-13, 20:24.

Коментар

Колега,мотора ти е много хубав и си струва парите.Но по-добре го задръж,малко хора го оценяват.Радвай му се,а определено е и добра инвестиция.

Коментар

Това и смятам да направя, но синът ми е пуснал промо-обява и в продавалника която изтича ако не се лъжа на 02.01.2014 год., ако до тогава някой го вземе-добре, но след това свалям обявите за него от всякъде.

Коментар

то за 700каквода ти продадат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X