Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Jawa Babetta 210

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за Jawa Babetta 210

    И така,ако мога да се изразя правилно,за проблемите и не ви мързи да четете,моля за малко помощ.До тук добре,карам го от 1 месец Бабетката и оплаквания нямам.Супер е ,икономичен е ,върви си и така.
    Обаче имам малко въпроси.Пали трудно ,по книга гледам центровка дават 1-1,5мм ,моя беше по-голям оправих го обаче пак пали трудно.
    Май съединителя е заминал,като гледам.Като почна да въртя педали не винаги се върти и маховика,а понякога или като завъртя силно педали и тогава не винаги се върти.Мисля,че е заминал съединителя и за това ми пали трудно,като се има предвит ,че направихме центровката както е по книга.Съединителя като въртя педали се трие и не хваща маховика както там се нарича не знам.Иначе по нета гледам на един педал палят.Па моя и гасне нещо,но ще го оправя от болтовете там.И не пали на един педал ами с непрекъснато въртене
    Ето направих и един клип да се види,ако се разбере нещо то него де
    http://www.youtube.com/watch?v=6iYgB...ature=youtu.be

    Още един въпрос,ако някой е имал от тези мотопеди да ми каже иглата на карбуратора на кое деление трябва да е ,при мен беше на 3 та от горе на долу,аз го сложих на първа най-отгоре,но май не му достига много бензин като гледам свещта.И малко тече,като не се кара.Уж е почистен ама
    Това е положението,иде зима и искам да си го стегна като хората ,да си пърпоря на воля.
    Ta дори си беше с оригиналния свещ PAL и го смених с Brisk и двете са от една държава свещта и мотопеда и си пасват идеално

  • #2
    От: Въпрос за Jawa Babetta 210

    Колежке, виж там дето е съединителя като махнеш всичко (ламаринения капак, челюстите и пружинките) на вала дето отива вътре в двигателя има едно гумено пръстенче, което може и да го няма, или да е скъсано и от там да влиза масло при челюстите и да буксуват. Така беше при един приятел, оправихме го. Аз също имам Бабета и големи проблеми не съм имал. Като е студена пали с малко повече въртене и задължително на смукач, даже понеже улицата ми има малко наклон надолу я паля като се кача отгоре, тръгвам надолу и въртя докато запали. Като загрее и я угася, после пали като рязко натисна само единия педал веднъж. И една забележка - в българския език има и женски род, за разлика от турския

    Коментар


    • #3
      От: Въпрос за Jawa Babetta 210

      Значи викаш масления семеринг е заминал.Наистина имаше бая масло.Ще го проверя след малко,да видим без скоба как ще се махне тоя маховик.И за забележката знам ,че има женски род ,видях къде съм объркала От бързане може,поне не съм неграмотна толкова колкото повечето млади. Tрябва да бъде карам "Я" от 1 месец Бабетката Други грешки не виждам.

      Коментар


      • #4
        От: Въпрос за Jawa Babetta 210

        Свещта също е в женски род, но да не се отплесваме. Не съм искал да кажа, че си неграмотна, разбира се, че не си. Това беше по-скоро на бъзик. Пиши в скайпа ако мога да помогна с нещо повече за моторетката. Поздрави!

        Коментар


        • #5
          От: Въпрос за Jawa Babetta 210

          Ето снимки,вчера разглобих тук там.Искам да питам кое е от тези части е за смяна.Единия от дългите скоби е счупено на едно място (ще я сменя). Или и двете трябва да ги сменям. Според вас кое трябва да се смени на снимките? И масло тече не от там където е коляновия вал ,а от другото място където е черния семеринг.Там където е черния семеринг отзад се вижда зъбчатка-трябва ли да играе свободно или нещо липсва там?
          Линк за снимки : http://nalis.snimka.bg/motorcycles/jawa.713415.29003645

          КОДА ЗА АЛБУМА - 12345

          Коментар


          • #6
            От: Въпрос за Jawa Babetta 210

            Проблема си я реших.Смених чеслюстите на съединителя с нови,почистих от масло и сега го няма този проблем.Нищо няма липсващо.Остана ми да регулирам карбуратора,че тече от някъде.

            Коментар


            • #7
              От: Въпрос за Jawa Babetta 210

              Първоначално публикуван от nalis Преглед на мнение
              Проблема си я реших.Смених чеслюстите на съединителя с нови,почистих от масло и сега го няма този проблем.Нищо няма липсващо.Остана ми да регулирам карбуратора,че тече от някъде.
              На соц машините често се пукаха поплавъците. Виж да не е пълен с бензин. Ако не е той остава иглата.
              0888932647

              Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

              Коментар


              • #8
                От: Въпрос за Jawa Babetta 210

                Здравейте,колеги!Отново имам въпрос към вас.
                След като смених елюстите на съединителя маховика превърташе на тръгване или при опит за паленте на мотопеда.Зад гайката сложих федер шайба и реших проблема.Обаче сега пак почна да превърта и не може да се кара.Маховика не трябва ли при палене да се самозатяга.Нямата чоп като при Балканчета и др.Просто затягаш гайката и палиш.Поне така правят и другите по нета.
                Какво може да се направи за решаване на въпроса и да е в движение мотопеда?
                Ето линк към видео да се види.И аз правя същото,но търгна ли да паля мотора или ако запали мина 1-2 метра и хоп нашия маховик тръгнал със гайк ата да излиза
                Тука трябва да се гледа след шестата минута.


                Ето и още един.Тук след 10 минута.

                Коментар


                • #9
                  От: Въпрос за Jawa Babetta 210

                  В бабетата имаш 3 (три ) центробежни съединителя. Два на предния маховик и един на задния.
                  И трите трябва да движат свободно . Предните са с пружини и ако не са с еднакви пружини се случва да блокират или да не отварят едновременно.
                  Федершайба не трябва да има. Бровери си дебелините на дистанционните шайби.
                  Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X