Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с юпитер 5

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • проблем с юпитер 5

    Та на проблема: преди 4 дена се здобих с 1 иж-енце но нещо още си стои в гаража.Неможем да му докараме центровката.Наясно съм с действията които трябва да направя но не се получава.Имаше си проблем с паленето/заради някакво си измислено електронно/. Сложих му плочка и гърбица но пак неще.проблема е там че когато буталото е ГМТ чукчето трябва да започне да отваря/да ама не/то си е отворило каде каде по рано. А когато докарам пък гърбигата както трябва спрямо чукчето то буталото е някаде по средата на цилиндара/и то незнае каде/.Проверих плочката си е за иж-ко остава тогава гурбицата да не е за моя модел. Лошото е че си нямам и най малката представа как трябва да изглежда мойта гърбица.Подобието на иж-ко е с двигател юпитер-5.Ако някой може да ми прати снимка на тази гърбица и още по добре ако ми сподели от каде мога да си я поръчам ще съм адски благодарен.Предварително Благодаря. Ето го и моя иж-ко

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:124835o.jpg
Прегледи:4
Размер:120.5 КБ
ID:5941839

  • #2
    От: проблем с юпитер 5

    Махаш свещта бъркаш с нещо през отвора и настройваш буталото на 3-4мм преди Г.М.Т. След това отваряш капака и мислиш как да стане номера гърбицата да отвори точно в този момент. Доколкото се сещам гърбицата се пристяга към ротора с дълъг болт-съответно -развиваш и наместваш.
    Sent from my Nokia s fenerche

    Коментар


    • #3
      От: проблем с юпитер 5

      Юпитер 5 е двуцилиндров,гърбицата е различна от единия цилиндър.

      Коментар


      • #4
        От: проблем с юпитер 5

        Прав си! Подведох се от
        ...буталото е ГМТ..
        Или е бъзикано около гърбицата нещо или мери на неправилното бутало (ако се разминават).
        Като знам напредъка на руските машини -това най-вероятно е същото само че с 2 гърбици на ротора.
        Sent from my Nokia s fenerche

        Коментар


        • #5
          От: проблем с юпитер 5

          Май проблема ще се окаже в гърбицата. Но лощото е че незнам каква трябва да бъде.Даже и на снимка неможах да я видя някаде. А ето го и зверо!

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:124835o.jpg
Прегледи:4
Размер:120.5 КБ
ID:5304842

          Коментар


          • #6
            От: проблем с юпитер 5

            Колега,тоя съм го засичал на събор в Разград дев три години подред.Както и да е ,това не е важно,гърбица от чз 350 мога да ти дам,но не съм сигурен за канала на ротора дали е на същото място.Тоест като го сложиш пак може да не ти дойде центровката.А впрочем кокво електронно беше сложено,и какъв му беше проблема?

            Коментар


            • #7
              От: проблем с юпитер 5

              прав си колега от разград е тръгнал мотора /по принцип а сега е в русе/.значи аз имам 1 гърбица ама и в магазина неможаха да ми кажат за какв модел е. а относно електронното е /непитай/ някакъв ужас зле направено незнам изобщо как е варвяло.по принцип е варвяло с него ама изведнъж си умирало и хайде да бутаме.сега ще ми дадат някаква схема на бош чукчетата си остават пак само ще метна тази платка/била много изпитана/.прати снимка на тази гърбица ако можеш.

              Коментар


              • #8
                От: проблем с юпитер 5

                баце туй електронно когато го е направил човека е било сигурно идеално но после са го ......нещо. аз по принцип несъм сигурен и тази гърбица дето съм я сложил дали е за моя модел.няма и най бегла представа как изглежда гърбицата за 2-цилиндровия двигател/може и там да ми е проблема/.ако можеш пусни 1 снимка на тази гърбица дето я имаш. иначе наистина мотора след съживяването си е тръгнал от разград.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X