Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старт от скрапа - Шкода 1102 - 1946 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Старт от скрапа - Шкода 1102 - 1946 г.

Да, има много начини, химични или абразивни. Всичко е въпрос на избор. Лично аз предпочитам да не рискувам да нараня с абразив или киселини разни елементи, които ще се намерят много трудно, ако пострадат. Моят личен избор - коресилин и четка, постигат точно такъв резултат, какъвто желая. Коресилинът е старо средство за прочистване на карбуратои и жигльори, разкисва мръсотията и по никакъв начин не наранява деликатните отворчета.

А иначе, ето един стар проспект за тази красива кола!

http://storm.oldcarmanualproject.com/skoda11021951.htm
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

иииии пак съм аз Да кажа, че ще ти бъде много полезно, ако успееш да намериш каталог за колата. Един излезе в нета за продажба, ама е малко доста скъп, като за 115 евро. Не е лошо да се провери в Народната библиотека или някъде в специализирани технически библиотеки /например по университетите/, може там да има каталог и може да се сканира. Имам подобен каталог за 170 и определено много помага при работата!
      Прикачени файлове
      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Браво колега! Изключително съм радостен да разбера, че тази Skoda е попаднала най - накрая в някой, който ще работи по нея!
        Аз лично не знам за друга 1102 с четири врати в България.
        Относно мотора - няма да сбъркаш, ако си намериш една Octavia за донор - моторът е почти 1:1 - 1089cm3.
        С каталог за разервните части мисля, че също ще мога да съм ти полезен - имах някъде сканиран за този модел и за Octavia.
        Тази кола беше във Виница - ти откъде си? Ще ми е много интересно да се запознаем и ако си от Варна, бих се радвал пак да видя колата наживо, ако нямаш нищо против.
        Може да пишеш на ЛС или да се обадиш на 088 4539938 или 089 7611814 - Росен.
        Успех в начинанието, колата си заслужава!

Коментар

Благодаря ти Теди,
          Вчера ми пратиха от Чехия основно ръководство около 100 стр. на Чешки, без да включва ремонти, но са описани всички части в разглобен вид, ремонтни размери и много обща и полезна информация.
          Снощи разглобих оста с кобилиците и установих прецакани 4 алуминиеви опори. Някой си е спестил 4 броя притискащи стоманени планки. Та сега ще ги наварявам отгоре и после фрезовам.
          Делкото е от по нов модел шкода има щампа 1970 г., палеца е от Опел. - то си личеше отначало - влизаше и излизаше като на стара булка.

Коментар

Супер, точно това е нужно, частите. Пожелавам ти успех, стискам палци повече неща да са здрави и ако мога с нещо да помогна - насреща съм!

Коментар

Aко колата е във Варна и аз се записвам за визитацията ако може!А може и да помогна с нещо ако има нужда!
              TLC 120 Prado
              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Наскоро почиствах моя карбуратор К22-Д. Беше много зацапан, но след като го разглобих изкарах гумените детайли и го киснах в вана с курсилин всичката мръсотия падна и стана като от завода.

http://www.offroad-bulgaria.com/show...14#post1506814

Поздрави
                Газ 69 2.4i
                Густо майна, пътят свърши !!!
                GSM: О895 7О6О59

Коментар

С "кУрсилин" може да изчистиш карба функционално, но не и външно. Хидроокисите по повърхността си остават. Човекът иска и визуално да изглежда добре.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега, честито за ретро играчката. Радвам се, че има хора като тебе и съм горд, като член на форумът, че си се възпитал отчасти от тук, желая ти спорна и успешна реставрация. Гледам започваш леко отзад-папред - двигателят е сладката част, истинската борба е с метала, а при теб и с дървото, бих използвал топлите и сухи месеци за работа по купето и шасито, а зимата за двигател, скорости и т.н.. Колкото до почистването на карбуратора, най добри резултати съм виждал от почистване на ултразвук, но зависи кой го прави, кофтито при тоя метод е, че, там където има кухини и трудно се изплаква с вода - алуминият започва да корозира, освен, ако не го монтираш на двигателят и използваш по предназначение...
                    VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                    SXS-Restorations 0886513079
                    Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Така и не стана ясно в кое кътче на страната е този рядък екземпляр!?

Коментар

Двигатела, трансмисията и окачването ти е най-малкия проблем/при проблем тук става сложно/. Проблем са вратите,пода/има дървения/. Салона и хрома не коментирам/той е труден/ Успех и ако мога да помагам викай. Ако от варна и аз мога да покажа нещо и да павим заедно.

Коментар

Познавам колегата лично, и съм убеден, че ще докара нещата до успешен край.
                          Стискам палци. Калояне, ако имаш нужда от помощ, свиркай. Насреща съм.
                          С голям мерак ще участвам в това начинание.
                          Поздрави: Никсана

Коментар

Здравей.
                            Много се радвам,че си спасил тази Шкода.Ние с баща ми се занимаваме само със Шкоди.Имам Шкода 120 ГЛС-1982,Шкода 1000 МБ 1967,а баща ми има 120Л,както и 4 Шкоди за части.Обикалям тук-там и се опитвам ако намеря някоя стара Шкода или части да ги събирам и да правя каквото мога.В Неделя тръгвам по следите на Шкода Популър 418 или 420,която баща ми е искал да купи преди 25-30 години.Надявам се да открия някаква следа или информация за колата.
                            Имам приятел чех,който ми копува всичко,което ми трябва за моите Шкоди.Мисалта ми е,че мога да намеря някакви части за твоета Шкода.Примерно мигачи,стопове,фарове и някои други дреболийки.Ако частите са чисто нови са доста скъпи.Нови стопове струват до към 200лв.но има и доста по-евтени работи,които разбира се няма да са първо качество.Пиши ако имаш интерес.Чао.

Коментар

Тия, последните "новаци" не са си написали своето находище, (като че ли има нещо секретно) а питат за чуждите!
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Тия, последните "новаци" ...
                                .

Че сме новаци, така е!
                                Но тук във форума. Аз лично предпочитам да свърша нещо полезно, технически грамотен съм и умея много неща.
                                Отколкото да пиша мнения тука по цял ден.
                                Просто съм прям, не се сърди. Имам си и ретро автомобил, по който си човъркам. Както и колегите по горе.
                                Но това в друга тема. Поздрав!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X