Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На багеро багеро.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На багеро багеро.

Взехме си лего за възрастни. Предстои страшно много работа, но машината е обещаваща.

Багера е Liebherr, годината е около 1958 -1960 - през времето случайно на табелата са се размазали точно последните две цифри. Машината е работеща, без побългарявания през времето, запазена с максимум оригинални по нея елементи. Двигател - двуцилиндров Deutz с въздушно охлаждане с мощност 30 к.с.!

Докарахме си го у дома и тепърва ще се опознаваме.

На мен лично почна да ми става много интересно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-0a-3aca62b30360abb7bd6be4e263124ac4f3ebf9d1d82c7e68eae2a63c5f8685af_d42584da.jpg
Прегледи:941
Размер:231.1 КБ
ID:6652951

Име:0-02-0a-98a088cffad938d05af99a96ba80c7992717d9acd6359b12ab221c573c3a0c5a_2b725956.jpg
Прегледи:797
Размер:213.0 КБ
ID:6652952

Име:0-02-05-644254a7b1590f2f4871e9d31560513e28540b4d61f37a1ec517ad90f1abab1a_2e1c5844.jpg
Прегледи:790
Размер:215.4 КБ
ID:6652953

/Следва продължение/
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Честита придобивка. Изглежда в добро състояние за годините си . Ако случайно ти потрябва струг и фреза в Бистрица мога да ти дам координати на човек , който няма да ти претупа работите

Коментар

А честит ти Багер !..........Ау ...ма той е 4*2 ...
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Единнственото, което ме озадачава е, че няма стабилизатори.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Вива ViRuS4eto
          Вива ViRuS4eto коментира
          Редактиране на коментар
          Вироятно защото не е била измислена тази екстра още 😂

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          А как въобще се работи с него без стабилизатори ?

А честита занимавка!
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Честито!
          Едни се окомбайват, други обагеряват...
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Сериозно ли това съоръжение се задвижва с двуцилиндров мотор с 30 коня?
            Мчи то играчка бе...

Ако не е тайна-каква е идеята за багера-да се реставрира, да се възстанови в работещо състояние и да се пуска да вади пари, или нещо друго?
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Честито багерче!
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

Айде честит багер!

Коментар

Честито ! Присъединявам се обаче към на Кольо въпроса , каква е целта ?
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Ехаааа, може ли един такъв и за мен? Че съименниците му модел миналата година ми докарват суицидни мисли чат-пат
                    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от Вива ViRuS4eto Преглед на мнение
                      Взехме си лего за възрастни.
                      Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Ако не е тайна-каква е идеята за багера-да се реставрира, да се възстанови в работещо състояние и да се пуска да вади пари, или нещо друго?
                      Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                      Честито ! Присъединявам се обаче към на Кольо въпроса , каква е целта ?
                      Ми Вива го е написала.... Мислят се за възрастни и им е станало скучно...

Честито и очакваме процеса по възстановяването!

В миналото ще остане, каквито сме били...

Коментар

Хубаво нещо са забавленията за възрастни
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Започни отзад напред-какво здраво има по него. Че нещо не ми се вярва да е прекарал последните 50 години консервиран и в отоплен гараж.
                          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• sek.1
                            sek.1 коментира
                            Редактиране на коментар
                            А като нищо може да си ги е отседял в някое предприятие . Така навремето аз станах багерист . Имахме в стария завод един комбиниран багер ЮМЗ с каварненска уредба който така си беше отвисял десетина години щото нямаше багерист .

• icos
                            icos коментира
                            Редактиране на коментар
                            Искаш да кажеш -мазохист Кариерата ми в занаята отпочна на солидната деветгодишна възраст в такова ЮМЗ. Палеше се с въже и пусков бензинов двигател- тъй наречения в съответните кръгове "комунист"(щото вдига много шум, подкарва големия двигател на работа и после цял ден люпи семки)

• sek.1
                            sek.1 коментира
                            Редактиране на коментар
                            Да ти кажа и днес предпочитам ЮМЗ с проклетата каварненска уредба пред алтернативата да копая на ръка .

Кольо, машината е в работно състояние. Последните 2 км. мина на собствен ход.
                          Копае си .... само че, я напънахме при товаренето да помогнем с кофата и спукахме един 60 и няколко годишен ОРИГИНАЛЕН маркуч

А иначе преди да дойде в България е била резерв в Бундесвера. Консервирана и вероятно в гараж, дали отопляем .....
                          И така неусетно минали около 50 години.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X