Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неориентирана жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неориентирана жена

Здравейте,
    Т.к. съпругът ми изпитва огромно удоволствие от ретро автомобили, реших да го изненадам и без да разбирам нищо по темата, намерих и закупих москвич 407, който да положи началото на реализацията на една дълго жадувана мечта. Още не съм му казала, а автомобила е негов от два дни. Вчера започнах разговор с него и разбрах, че автомобила, който съм закупила има някаква предна решетка, която той по принцип не харесвал и искал решетка, каквато имал москвич 403. Осъзнах разликата, едва когато ми показа снимки в интернет и в телефона си.
    Та, след дългия увод, преди да му направя официално подаръка, моля за помощтта ви, продават ли се решетки за москвич 403, какви са цените им и може ли на 407 да се сложи решетка от 407.
    Моля ви за помощ и съвет

От: НЕОРЕНТИРАНА ЖЕНА

Колежке поздравления за прекрасния подарък, малко жени биха направили такова хубаво нещо за съпруга си. Колкото до решеткатанова в магазина гаранция че няма да намерите търсете във форума на москвич или по пунктовете за скрап. Цената зависи от състоянието и пазарлъка аз за моя 408 спазарих перфектна за 20лв. Но си помислете дали съпругът ви наистина желае смяната москвич 407 е по стар от 403 което автоматично го прави ценна находка но един ретро автомобил има стойност само когато е напълно оригинално окомплектован, и вашия съпруг щом го влече ретрото знае това. Иначе за поставянето едва ли ще има проблем но при 407 и 403 има и други разлики в лаистните и не знам как ще стои по новата решетка. Все пак вие най добре знаете какво ще зарадва съпругът ви и какво смята да прави с колата така че ви пожелавам успех с начинанието и много безавариини километри.

Ако желаете може да пуснете няколко снимки да му се порадваме и ние а и гарантирам че доста хора ще помогнат със съвети за реставрацията.
    0-

Коментар

Това заглавие е трепач, подобно нещо не бях виждал досега!
      Иначе на въпроса (ако темата е сериозна, а не някой да се бъзика) - в момента в мобиле-то се продават доста 403 и 407 - за повечето пише ,че има и резервни части, пробвайте там да си спазарите решетка.
      Ако можете и намерите ,купете му две различни - а той да си прецени, но и според мен ще е жалко да се сменят решетките, губи се визията на конкретния модел.
      Втори вариант за търсене - форума на Москвич в България е доста добър и там има познавачи.
      Повече нищо не може да се каже, тъй като не сте пуснала нито снимки, нито откъде сте и т.н.
      Успех!
      Let there be Rock!
      Opel Rekord C Coupe 1971
      Opel Rekord D Coupe 1975

Коментар

ЖЕНА МЕЧТА !!! БРАВО !!!
        Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Това е 407,

а това 403.

Като гледам така даже захващането им е еднакво, т.е. няма да има никакъв проблем със смяната, но както каза колегата, първо я покажете да не стане грешка

И малко off: интересна реклама на Москвич 403

Кой казва, че руснаците не можели да правят реклами
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Здравейте колеги. Аз съм късметлията. Получих си подаръка и не е майтап. Още не съм го виждал, т.к. е в един гараж. Този москвич съм го виждал като дете, защото бившия собственик е роднина на моя баща, от когото го е купила, без да знам жена ми. Не знам в какво състояние е в момента, но отивам да го видя. Веднага щом мога, ще ви изпратя снимки и ще искам съвети. Засега смятам да му купя джанти и мисля за кожена тапицерия. Но да не говоря повече, преди да съм го видял. Ще пиша...

Коментар

Честито! Късметлия си, определено! Ще чакаме снимки с интерес!
              Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Това е 407,
                а това 403.
                Колега, бъркаш се нещо. При въпросното поколение Москвич (402,407,403,403,403Э) лесно може да се обърка неподготвен човек.
                Ето това са моделите:

Москвич-402
                (1956-1958 )
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:M-402.jpg
Прегледи:1
Размер:62.0 КБ
ID:5194033
                Особенности: Лайсната на задната врата е висока, чак до края на извивката.
                Двигателя е долноклапанен, от Москвич 401.

Москвич 407
                (1958-1963)

Име:M407.jpg
Размер:48.6 КБ
ID:5194034

Име:M-407.jpg
Размер:41.0 КБ
ID:5194035
                Особенности:
                Първа серия - 407 са с решетка и ск. кутия (3-степенна) на 402 - 1-вата снимка.
                Втора серия - 407 са с по - масовата си решетка и 4-степенна кутия - 2-рата снимка.
                Двигателят е 407.

Москвич 403
                (1962-1965)

Име:m403_63_01.jpg
Размер:153.1 КБ
ID:5194036
                Особенности:
                Купето е 403, има разлики в гредите, предния мост, предното окачване, но на външен вид е като 407.
                Двигателя е 407-Д1.

Москвич 403Э
                (1962-1965)

Име:65m403ie.jpeg
Размер:21.1 КБ
ID:5194037
                Особенности:
                Това е 403, предназначен за износ (от там и Э - Экспорт). Променени са предната решетка, предните калници заради решетката, и стоповете...
                Двигателя е 407-Д1.

Всички решетки са взаимо-заменяеми, с изключение на 403Э.
                Друг е вече въпроса, кое колко е оригинално.
                И един съвет. Ако автомобила не е някой изключително запазен, раглоби го до голо купе, мини песъкоструй и започни да го сглобяваш с годни части, били те нови или ремонтирани, с малко помощ от техн. литература и приятел, ще стане чудесно реставриран автомобил.
                Поздрави!
                Рила 1400/Москвич 408 - 1969г. завод "Балкан" гр. Ловеч! :D

Коментар

Със решетка,или без решетка съпруга ти,уважаема колежке ще бъде поразен от идеята ти,за която ти се покланям.Не се притиснявай,напразно е...
                  HUSGVARNA 630 SMR
                  PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от Бат-Здравко Преглед на мнение
                    Колега, бъркаш се нещо. При въпросното поколение Москвич (402,407,403,403,403Э) лесно може да се обърка неподготвен човек!
                    Аз май също съм "неподготвен" - защо ли тези Москвичи ми приличат на Опел от ІІ-та св.война?..
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Аз май също съм "неподготвен" - защо ли тези Москвичи ми приличат на Опел от ІІ-та св.война?..
                      По същата причина, по която ЗАЗ прилича на WV и NSU.
                      За Лада причината е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        Предното окачване, заедно с предния мост на този Опел са същите с на Москвич 407. Разликата е в диаметъра на резбовите втулки на долните носачи. Това кой - от кой крал е друга тема, нека не спамим.

Име:014155279-big.jpg
Размер:168.0 КБ
ID:5194038
                        Рила 1400/Москвич 408 - 1969г. завод "Балкан" гр. Ловеч! :D

Коментар

От: Неориентирана жена

Мохерът прилича на Опел Олимпия, защото руснаците направо разглобяват и отнасят целия завод, цялата поточна линия в края на Втората световна. Както и заводите за фотоапарати, за часовници и какво ли още не.
                          Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Бат-Здравко Преглед на мнение
                            Колега, бъркаш се нещо. При въпросното поколение Москвич (402,407,403,403,403Э) лесно може да се обърка неподготвен човек.
                            Къде точно съм объркал ако не е тайна? Освен, че имало и 403Э, за който аз нищо не съм казвал? За 407 даже си показал абсолютно същата снимка, като в моя пост!
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

От: Неориентирана жена

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
                              Мохерът прилича на Опел Олимпия, защото руснаците направо разглобяват и отнасят целия завод, цялата поточна линия в края на Втората световна. Както и заводите за фотоапарати, за часовници и какво ли още не.
                              Нещо като това:

Име:braun 008.jpg
Размер:232.0 КБ
ID:5194073

Име:braun 009.jpg
Размер:230.1 КБ
ID:5194078

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X