Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автобус ЧАВДАР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автобус ЧАВДАР

Днес направих няколко снимки на автобус Чавдар с променено предназначение . Според мен основата е ГАЗ 51.
    Прикачени файлове

От: Автобус ЧАВДАР

Много интересна находка. Мисля, че конкретно този автобус се нарича "Чавдар Пионер". Наистина е на шаси ГАЗ-51. Имаше някъде в интернет снимка на друг такъв.
    Ще ми се да разбера повече за чавдарите преди лиценза от "Сетра". (преди модел 11М3 и подобните му от началото на 70-те) Надявам се във форума да има хора, които да разполагат със снимки или технически характеристики.

Коментар

От 1962 г. датира и производството на малки автобуси, базирани на шаси от ГАЗ-51 със специфично оформена предна част, които стават популярни с името “Пионер”.

Цитат от сайта на Иван Колев: http://carhistorybg.com/makes.php?lid=1&id=7

Коментар

Сайт на автобусите "Чавдар"

Коментар

Снимката е направена в Осогово, в махала от с. Савойски. Преди две години работих в района и също бях впечатлен, особено като видях надписа "Чавдар". Не съм срещал никъде този модел.

Коментар

Първоначално публикуван от VMarinkov Преглед на мнение
            Снимката е направена в Осогово, в махала от с. Савойски. Преди две години работих в района и също бях впечатлен, особено като видях надписа "Чавдар". Не съм срещал никъде този модел.
            Да уточня само: махалата е в с.Цървена ябълка/ и аз ги бъркам често защото почти няма местни жители и един кмет е на няколко села/.

Коментар

Къде ги намирате тези антики!? Това е да си офроуд мен само да обикаляш за полезни изкопаеми като някакъв ахреолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X