Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Каравеле/Транспортер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Каравеле/Транспортер

Колеги сдобих се с една много запазена такава машина по документи се води 83г.При първа възмо
    жност ще кача снимки.Въпросът ми е какъв друг двигател мога да и сложа защото в момента е с 1.9
    боксер с водно охлаждане но ми се струва много слаб и също така искам да и сложа лети джанти
    от какво може да станат.Моля ако има някой запознат да помогне

От: Въпрос за Каравеле/Транспортер

Обади ми се да поприказваме и ще ти помогна с каквото мога, погледни също във Фолксваген форума, там си имаме раздел Каравел/Транспортер, темата също е разисквана.

DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Аз пък имам възможност да взема едно подобно нещо 2002 с проблем в мотора за 3-4к лв. Може да се пазариме но не знам дали си заслужава. Товарно.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
        Въпросът ми е какъв друг двигател мога да и сложа защото в момента е с 1.9
        боксер с водно охлаждане но ми се струва много слаб...
        Аз имам познат с такава тухла, мотора е 1,9 TDI, т. е. явно може и нещо по -ново да се сложи...

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Аз пък имам възможност да взема едно подобно нещо 2002 с проблем в мотора за 3-4к лв. Може да се пазариме но не знам дали си заслужава. Товарно.
          Вървят по 8к лв.
          Зависи и мотора какъв е,и какъв точно му е проблема.
          Винаги може да се сложи по-стар мотор за малко пари или да му се търсят парите с продажба на части.Въпроса е,дали ти се занимава с такива неща?
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
            Вървят по 8к лв.
            ....с продажба на части.Въпроса е,дали ти се занимава с такива неща?
            Не.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от rsk_skodaowner Преглед на мнение
              Аз имам познат с такава тухла, мотора е 1,9 TDI, т. е. явно може и нещо по -ново да се сложи...
              Мен също ме блазни най много този вариянт,но ще помисля още малко и ще се заема с намирането на донор

Коментар

Според мен и един приятел дето 20 години има сервиз VW най-добрият мотор за този бус е 2,1i - 113 нещо коне беше, харчи малко, въртящият момент си е сметнат за тоя бус и върви прилично, другото е тунинг на твоя мотор, който, ако правилно разбирам е 1,9 DG мотора, който може да отнесе много тунинг и да задмине стандартния 2,1 защото полувината му части са като на 1300 - 1600 боксера на VW Костенурка или Транспортер Т2, а за тях спортни части бол, че съм им и вносител...
                П.П. В момента правя проучване за качествени части на добри цени за основен ремонт на един 1,9 DG мотор, ако ще го правиш се обади - може и да ти бъда полезен...
                VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                SXS-Restorations 0886513079
                Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Първоначално публикуван от Bugman Преглед на мнение
                  Според мен и един приятел дето 20 години има сервиз VW най-добрият мотор за този бус е 2,1i - 113 нещо коне беше, харчи малко, въртящият момент си е сметнат за тоя бус и върви прилично, другото е тунинг на твоя мотор, който, ако правилно разбирам е 1,9 DG мотора, който може да отнесе много тунинг и да задмине стандартния 2,1 защото полувината му части са като на 1300 - 1600 боксера на VW Костенурка или Транспортер Т2, а за тях спортни части бол, че съм им и вносител...
                  П.П. В момента правя проучване за качествени части на добри цени за основен ремонт на един 1,9 DG мотор, ако ще го правиш се обади - може и да ти бъда полезен...
                  А този мотор 2.1 от какво е до сега не съм чувал за такъв.А на моят какво трябва да му сменя за да го тунинговам и горе долу колко ще излезе?А моделът на двигателя може и да е този но не знам със сигурност ако някой знае нека каже къде да погледна ако го пише.Аз още обмислям варианти и ще видя на кой ще се спра така че всяко мнение е добре дошло за мен

Коментар

Ето няколко снимки на Бусчето
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от eti Преглед на мнение
                      А този мотор 2.1 от какво е до сега не съм чувал за такъв.А на моят какво трябва да му сменя за да го тунинговам и горе долу колко ще излезе?А моделът на двигателя може и да е този но не знам със сигурност ако някой знае нека каже къде да погледна ако го пише.Аз още обмислям варианти и ще видя на кой ще се спра така че всяко мнение е добре дошло за мен
                      Има такива фабрични транспортери, 2.1, 115 коня ,пълен инжекцион. Другаря PACH е твоя човек, ако има някой който да разбира от тези машини, то това е той.
                      Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Голям красавец и е подвижна къща на колела! Това ми е бус мечта както и по старите транспортерчета Аз съм виждъл такъв бус с двигател от Москвич 412 и газова уредба )

Коментар

Първоначално публикуван от bejanski Преглед на мнение
                          Има такива фабрични транспортери, 2.1, 115 коня ,пълен инжекцион. Другаря PACH е твоя човек, ако има някой който да разбира от тези машини, то това е той.
                          DJ двигателя е 112 к.с. и лесно се познава с инжекционната система, със сигурност не е такъв.Вчера се чухме с колегата и поприказвахме за двигатели и ск.кутии.Още се колебае но като вземе решение ще помогна с каквото мога
                          Буса много ми хареса, много лачен
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Килима направо ме смаза.Сериозно екстра си е буса.
                            Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                              DJ двигателя е 112 к.с. и лесно се познава с инжекционната система, със сигурност не е такъв.Вчера се чухме с колегата и поприказвахме за двигатели и ск.кутии.Още се колебае но като вземе решение ще помогна с каквото мога
                              Буса много ми хареса, много лачен
                              Със сигурност когато взема решение ще звънна за съвети Не съм имал време да видя номера на скоросната кутия но щом го видя ще се обадя да ти го кажа.А иначе бусчето найстина е в доста добро здраве

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X