Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таксиметров апарат - но доста стар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таксиметров апарат - но доста стар

Исках да ви покажа нещо интересно, което според мен е именно в темата на тази част от форума. Много стар таксиметров апарат! От преди /или от по време на/ войната, немски, марка Арго, което всъщност е подразделение на известната немска часовникарска фирма Kienzle. Механичен, има голям върток за навиване, работи с някакъв часовников механизъм вътре. Има вход и за жици, които захранват 2 кружки - едната осветява сметката, другата осветява отвътре стъклената страна на надписа Свободенъ /другата страна е емайлирана табелка/.

Привежда се в действие, като цялото това нещо с надписа Свободенъ се върти. Има затворено положение, 3 различни тарифи и още една, която май е нещо за отчитане на тарифа по договаряне, сигурно за дълъг път. Доста масивно чудо! Отзад отчита и изминати километри.

Готино, нали?
    Прикачени файлове
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

До: Таксиметров апарат - но доста стар

и останалите снимки. И също ще ми е интересно ако някой може да покаже архивна снимка на автомобил с подобен апарат в България
    Прикачени файлове
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

В мойто детство още ги имаше. В такситата ЗИМ. Не всички таксита имаха таксиметри, повечето Варшави нямаха. Явно бордовите компютри са били дефицит.
      Снимки нямам, тогава и фотографирането на каквото и да било, беше отделен тържествен ритуал.

Коментар

Ей тва със сигурност ще става за трип мастер за някое ретро рали

Коментар

Поздравления, много хубава вещ! Ако не е тайна, от къде се сдоби с апарата?
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Благодаря! За $$$ъжаление, закупен е от антиквар

Коментар

здр,много ценна находка,аз имам но от 60 до 90г почти всичките за BG

Коментар

А това което се вижда на най-първата снимка, зеленото правоъгълниче, на което явно се изписва стойността, всъщност дисплей ли е?!
                088/при нужда от помощ, или компания за бира/7908759

Коментар

Да, там се превъртат цифрите на сметката. Зелено е, когато е изключен апарата. Когато се включи, зелената пластина се вдига и се виждат числата.

Целият детайл с табелките Свободенъ се върти на гърба на голямата кутия. Завърта се в 5 положения - 4 различни тарифи и изключено /зелено/. Под надписа Тарифа ила малко прозорче, в което излиза цифра, кой номер тарифа е.

Коментар

Ясно, така има повече смисъл... 'Щото на снимката изглежда като изключен LCD дисплей каквито има на доста по-новите апарати.
                    088/при нужда от помощ, или компания за бира/7908759

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X