Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Russobalt-Руски ретро автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Russobalt-Руски ретро автомобил

Първоначално публикуван от 4x2 Преглед на мнение
    Russobalt type K 12/20
    Произвеждал се е от 1911 до 1913г.
    Дължина-3800мм.
    База-2855мм.
    Компоновка:
    Двигател-отпред.
    Задвижващи колела-задни.
    Купе-лимузина,двоен-фаетон.
    Максимална скорост-65км/ч.
    Двигател-бензинов,карбураторен,редови
    Обем-2211см/3.
    Клапани-8
    Мощност-20к.с./14,7kвт при 1500об/мин.
    Скоростна кутия-механична с тристепени.
    Окачване:
    Предно-зависимо на надлъжни ресьори.
    Задно-зависимо на надлужни реьсори.
    Размер на гумите-810/100мм
    Russobalt 12/30
    През 1913г се произвежда спортна версия на същата база.Увеличен обем на двигателя-2422см/3 ,30к.с./22квт при 1600об/мин,максимална скорост-105км/ч.

На снимките е единствения oцелял до наши дни Russobalt
    Моя метален модел е 1 към 1 с този от снимката.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
      Моя метален модел е 1 към 1 с този от снимката.
      Предполагам че е Руско производство.Не съм чувал или чел някой друг(дори и Матчбокс) да е произвеждал умалени копия на тези Руски автомобили.Това не значи,че не греша
      Автомобила на последните две снимки е наистина -единственния оцелял екземпляр,не само от модела К12/20 а въобще от всички произвеждани леки модели Russobalt.
      Количеството разум на планетата е постоянна величина,а населението непрекъснато се увеличава.

Коментар

Малко трудничко могат да възстановят марката подобно на някои други, той като просто няма за какво да се хванат. Другите "възкръснали" са марки с дълга история, изживяли част от развитието на автомобила, променяли се много, но запазили нещо в себе си, свое "лице", което е познато на хората и може да се вложи дори и в модерен автомобил. Изчезнали са във време, когато автомобилът вече е постигнал много и е заприличал на... автомобил.

Докато горкият Русобалт е изгрял и потънал още в самото начало на автомобилостроенето. Няма развитие, няма свой собствен характер, който да се възпроизвежда в следващи модели. Няма как да се направи мост между каляска от 1909 и футуристичен дизайн от 2010. Освен ако боднат същата емблема отпред, друго просто няма как. Руско-съветските водовъртежи - войни, революции, комунизъм, едри въшки - са помели тази кола още преди да успее да си създаде имидж и традиция.
        Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от 4x2 Преглед на мнение
          Предполагам че е Руско производство.Не съм чувал или чел някой друг(дори и Матчбокс) да е произвеждал умалени копия на тези Руски автомобили.Това не значи,че не греша
          Руско производство е и е много по-качествен и изпипан в детайлите от много западни модели.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Просто казано - невиждано !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
            X