Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неразрешим проблем при Мерцедес W124

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неразрешим проблем при Мерцедес W124

Здравейте! Имам Mercedes W124 200E 1992г. ; автоматик 118 к.с ; бензин-газ.
    Преди 3 години поради неправилно сложен акумулатор и недостик на ток, колата "гръмна" в движение. В следствие на това се беше изкривила дроселовата клапа и имаше малко бели по въздушния филтър. Щетите се оправиха, но се появи един проблем, който и до ден днешен майсторите не могат да го открият. Когато карам колата на бензин след около 2-3 минути тя гасне в движение. Когато се опитам да запаля, колата запалва, но гасне веднага. След много ходене по мъките ми беше казано, че бензиновата помпа ми е изкривена, но са я оправили ( оказа се, че не е от нея ) . През това време колата върви чудесно на газ. Смених свещи, кабели, дистрибуторна капачка, акумулатор ( за газта съм сменил изпарител и еднин газ клапан ).Проблемът остава. След още малко ходене по мъките ми запойха наново всички релета по колата. Проблемът се оправи, но след 1 месец каране само на бензин, проблемът се появи отното- трудно палене на бензин, нестабилни обороти, докато не загрее колата и гаснене в движение. На газ , след смяна на изпарител и клапа , колата да кажем, че върви. Днес оставих колата на диагностика, за да ми проверят отново бензиновата помпа и бобината, но ми беше съобщено, че проблемът не е при тях, а в ключето, което прехвърля газта и бензина. Било е изгоряло и "меша" двете горива и колата се дави и не работи както трябва. В сряда се разбрах да ми сменят това ключе, но се съмнявам да е от него.
    Въпросът ми е, дали някъде в град София или околията има майстор, който може да погледне колата и да се разбере от къде е този проблем? Колата я имам от 6 години и искам да я запазя възможно най-дълго.
    Поздрави!

Стъпково моторче?
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Нямам идея честно казано. В сряда ще отида при един майстор в Илиянци пък ще видим.

Коментар

Проверете клапана на рейката на дюзите, с мембрана е и като пробие вкарва бензин в смукателния колектор. Това за сега. Утре ако се сетя повече. Белите ми косми са от 124-ка.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Благодаря! Какво ли не смених и не правих. За 3-4 седмици се оправя проблема, но след това се появява отново

Коментар

А как разбраха, че на бензиновата помпа нищо и няма. Тя може да работи, но да прави по-ниско налягане. Абе като чета ти трябва хубава дисгностика. За съжаление за по-стари коли е все по-трудно да се намери кой да се занимава. Има разни корифеи по старите мерцедеси в София, търси координати из интернет.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Я се разходи доСливница, малко след Опълченска! Навремето беше "плод/зеленчук". Сега е кафеникава двуетажна къща с два гаража под нея. Заро се казва. Правеше само Мерцедеси. Отдавна не съм го чувал, ама не пречи да питаш.
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                А как разбраха, че на бензиновата помпа нищо и няма. Тя може да работи, но да прави по-ниско налягане. Абе като чета ти трябва хубава дисгностика. За съжаление за по-стари коли е все по-трудно да се намери кой да се занимава. Има разни корифеи по старите мерцедеси в София, търси координати из интернет.
                Беше ми измерена и всичко по нея си работи. Със сигурност ми трябва хубава диагностика. Проблемът 100% е нещо малко, което бъзика токовете. Лошото е, че вече 3-ма майстори ме връщат.

Коментар

Първоначално публикуван от Nikola Ivanov Преглед на мнение

Беше ми измерена и всичко по нея си работи. Със сигурност ми трябва хубава диагностика. Проблемът 100% е нещо малко, което бъзика токовете. Лошото е, че вече 3-ма майстори ме връщат.
                При мен малкото нещо беше ЕКУ-то, веднъж го ремонтирах, след 2-3 години взе пак да прави номера. Накрая го смених с друг втора употреба и така го продадох. Но по принцип проблемни са компютрите на по-новите мотори, твоя е 122 от старите, 136 са проблемни. Но не е гаранция. Другото, което се сещам на тия коли им се разпада ел.инсталацията в коша, изолацията на кабелите се пука и направо се троши. Сцепи някой сноп да видиш как е. Окъсява някъде и стават дискотеки.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

При мен малкото нещо беше ЕКУ-то, веднъж го ремонтирах, след 2-3 години взе пак да прави номера. Накрая го смених с друг втора употреба и така го продадох. Но по принцип проблемни са компютрите на по-новите мотори, твоя е 122 от старите, 136 са проблемни. Но не е гаранция. Другото, което се сещам на тия коли им се разпада ел.инсталацията в коша, изолацията на кабелите се пука и направо се троши. Сцепи някой сноп да видиш как е. Окъсява някъде и стават дискотеки.
                  Сигурен съм, че е нещо свързано с ел. разпределението. Пичовете при, които ходих 6 години ( откакто имам колата ) все правеха нещо и закрепваха положението за 1 месец и след това проблемът си оставаше. Буквално колата преди 2-3 седмици беше пушка, а днес едвам се кара. Това ЕКУ къде го ремонтира ? И има ли в София човек, който може да препоръчаш за да хвърли едно око?

Коментар

Правих го във Варна. Тогава намерих и сервиз в София, но аз съм по средата, така че избрах Варна. Вземи си един от морга за проба, вече са по 30-40 лв. сигурно. Само гледай да е същото - марка и номер. При мен изключваше една, понакога и втора бобина и оставах на 4/2 цилиндъра, колата 2,8 6 цилиндъра. Стоян ти е писал горе за сервиз, аз съм далеч, не че при нас има де
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Потърси Иван Гюрин из фейсбук, това момче ги разбира и е от София, гледал съм го из разни канали в тубата.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Потърси Иван Гюрин из фейсбук, това момче ги разбира и е от София, гледал съм го из разни канали в тубата.
                        Ще погледна. Благодаря!

Коментар

https://www.facebook.com/groups/744417118914012/
                          Ford Maverick II 2.3 XLT
                          Ford Mondeo MK5

Коментар

Нямам фейсбук, но в линка излиза Ivan Gioring
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X