Здравейте!
Повечето от Вас са успели да се докоснат до ретромашини от близкото и по-далечно минало. Някои дори ги притежават или реставрират. Поне и мен преди време ме удари тая зараза избрах един малко по-нетрадиционен начин за това си занимание. Просто си спестих мястото, поправянето и реставрирането
, и реших да посъбера повече машини от нашето соцминало, движили се по шосета и улици на тогавашна България. Ама в умален вид... 1/43
За доста от нас тези машини бяха ежедневие, израснали сме с тях, бащите ни даваха мило и драго да се доберат до заветното возило след 1-2 петилетки чакане или след грижливо и търпелливо спестени пари в странство, да ги закупят на умопомрачаващи цени от Кореком без чакане. Виждали сме ги в служба на различни институции, ходили сме с тях на екскурзии и почивки... абе носталгия.
От колите повечето успях да събера. При камионите има още какво да се желае, но всичко с времето си.
Заповядайте:
Москвич 402

403

407

408

412

АЗЛК 2140

Москвиииииич "Алеко"

Иж (шшш)

Шкода Октавия от старите

Шкода 1000 МБ

Шкода 110Л

Шкодилак 120

Старото Траби

...и "новото" Траби

Жожо гърбушко, дядо ми имаше цели 2 (беше все пак градския доктор
), голема мъка е...

ЗАЗ, "нов"

Малко ФИАТче. Съседа беше 1,90 висок. С жена му и двете им деца ходиха на море с него... кълна се!

Застава 750, лиценз на Фиат...

Полски Фиат

Победа

И лицензна по нея Варшава

Вартбург от старите

... и от "новите"

Дачия....

Застава

Юго

Булгар Рено

Джигула

Лада 1200

ВАЗ 2106
Повечето от Вас са успели да се докоснат до ретромашини от близкото и по-далечно минало. Някои дори ги притежават или реставрират. Поне и мен преди време ме удари тая зараза избрах един малко по-нетрадиционен начин за това си занимание. Просто си спестих мястото, поправянето и реставрирането

За доста от нас тези машини бяха ежедневие, израснали сме с тях, бащите ни даваха мило и драго да се доберат до заветното возило след 1-2 петилетки чакане или след грижливо и търпелливо спестени пари в странство, да ги закупят на умопомрачаващи цени от Кореком без чакане. Виждали сме ги в служба на различни институции, ходили сме с тях на екскурзии и почивки... абе носталгия.
От колите повечето успях да събера. При камионите има още какво да се желае, но всичко с времето си.
Заповядайте:
Москвич 402

403

407

408

412

АЗЛК 2140

Москвиииииич "Алеко"

Иж (шшш)

Шкода Октавия от старите

Шкода 1000 МБ

Шкода 110Л

Шкодилак 120

Старото Траби

...и "новото" Траби

Жожо гърбушко, дядо ми имаше цели 2 (беше все пак градския доктор

ЗАЗ, "нов"

Малко ФИАТче. Съседа беше 1,90 висок. С жена му и двете им деца ходиха на море с него... кълна се!

Застава 750, лиценз на Фиат...

Полски Фиат

Победа

И лицензна по нея Варшава

Вартбург от старите

... и от "новите"

Дачия....

Застава

Юго

Булгар Рено

Джигула

Лада 1200