Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтиране на карбуратор ОЗОН на старите машини
Свий
X
-
От: Монтиране на карбуратор ОЗОН на старите машини
за съжаление, много трудно се чете. И на мен ни се въртят някакви идеи из главата за такива подобрения. Имам фиат 126, карба му е weber с падащ поток, еднокамерен, което ще рече плювалник. Няма и ускорителна помпа даже. Та ще се помъча да преправя нещо, ще почета малко литература, и ще видим какво ще стане. А дали ще е ОЗОН, не се знае. Може и нещо друго да е.
-
Ако така и така ще сменяш карбуратора и автомобилът престава да бъде ретро-експонат, спокойно може да се вземе много по-актуален карбуратор от споменатите в статията.
Коментар
-
Имено за това съм добавил уговорката "за ежедневка". По-актуално = по-скъпо = по-трудно за поддържане = повече проблеми с него. Защо не погледнеш карбуратор за ШКОДА 100S? Еднокамерен е и фланеца е ромб. Щом хранеше ЗАЗ 968М, не виждам защо да не се справи и с ФИАТ 126р. При това нормалния разход е сигурен.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеПо-актуално = по-скъпо = по-трудно за поддържане = повече проблеми с него.
Коментар
-
само с карба не бих се разминал. ще трябва и да се пипне нещо по мотора(валче, клапани, шлайф). И пак да става за ежедневка без кой знае колко усилия. Та аз не мога да се изнеса нормално, ако съм навлязъл в кръстовище. Много е мудно.
Коментар
-
Нещо не е у ред. Оправяй го. Имал съм три фиятчета 126 и всички бяха като оси.С едното от тях дъщеря ми ходеше на състезания. При тръгване от светофар никой не е бил пред мен. За зимния сезон няма по-добра кола от него. Кара ми се такова...
Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Първоначално публикуван от goshito Преглед на мнениесамо с карба не бих се разминал. ще трябва и да се пипне нещо по мотора(валче, клапани, шлайф). И пак да става за ежедневка без кой знае колко усилия. Та аз не мога да се изнеса нормално, ако съм навлязъл в кръстовище. Много е мудно.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Знам. Карам само фиатчета от 10 години. Това ми е петото. Но карба му не струва. Центровката му е перфектна, с двойна бобина е, върви, но не както аз искам. А ако толкова ти се кара, заповядай на нац. среща на 6ти и 7ми август във Варна.
ето ти една снимка от миналогодишната
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеКолега, не навлизай...
Коментар
-
Първоначално публикуван от goshito Преглед на мнениеПрегледай материала на колегата DEYAN IYI от 126 форума. Проекта му е почти завършен вече http://forum.126p.info/viewtopic.php?f=4&t=652. Така че няма невъзможни неща. При него карба е Dellorto DHLA 40, доколкото си спомням. Има и доста други неща, които е пипнал. Той може да обясни по подробно тук в темата, точно за какво иде речЧужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Хе,хе, торба с пари няма как да изкарам. Нещата ще си ги набавям полека, лека. Още повече че в в момента фичо не го ползвам всекидневно.Работата неминуемо ще се проточи във времето, но това не е от особено значение. Колкото до Самуил-ще се възползвам от него при нужда
Коментар
-
Ако намериш,опитай с карбуратор от "Ока"-ще върви и то с малък разход:
http://auto-catalog.net/?f=showCar&car_id=13224
Аз си намерих,но съм го дал за проба на един съсед-за"Трабант"-а.Дано не му "проверят" гаража някоя вечер.
http://automn.ru/vaz-1111/vaz-32554-..._id2-4043.htmlБез триене няма движение !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар