Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтиране на карбуратор ОЗОН на старите машини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтиране на карбуратор ОЗОН на старите машини

Попаднах на това. За ежедневка може и да си струва преправянето.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8889_1.jpg
Прегледи:2
Размер:166.1 КБ
ID:5935803
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

От: Монтиране на карбуратор ОЗОН на старите машини

за съжаление, много трудно се чете. И на мен ни се въртят някакви идеи из главата за такива подобрения. Имам фиат 126, карба му е weber с падащ поток, еднокамерен, което ще рече плювалник. Няма и ускорителна помпа даже. Та ще се помъча да преправя нещо, ще почета малко литература, и ще видим какво ще стане. А дали ще е ОЗОН, не се знае. Може и нещо друго да е.

Коментар

Ако така и така ще сменяш карбуратора и автомобилът престава да бъде ретро-експонат, спокойно може да се вземе много по-актуален карбуратор от споменатите в статията.

Коментар

Имено за това съм добавил уговорката "за ежедневка". По-актуално = по-скъпо = по-трудно за поддържане = повече проблеми с него. Защо не погледнеш карбуратор за ШКОДА 100S? Еднокамерен е и фланеца е ромб. Щом хранеше ЗАЗ 968М, не виждам защо да не се справи и с ФИАТ 126р. При това нормалния разход е сигурен.
        Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          По-актуално = по-скъпо = по-трудно за поддържане = повече проблеми с него.
          Това категорично не е вярно. Нямам предвид увъртян и претрупан карбуратор, а просто с по-добра конструкция. Ако ще се взема от руските машини, карбураторите от типа "Солекс" определено отговарят на условието.

Коментар

само с карба не бих се разминал. ще трябва и да се пипне нещо по мотора(валче, клапани, шлайф). И пак да става за ежедневка без кой знае колко усилия. Та аз не мога да се изнеса нормално, ако съм навлязъл в кръстовище. Много е мудно.

Коментар

Нещо не е у ред. Оправяй го. Имал съм три фиятчета 126 и всички бяха като оси. С едното от тях дъщеря ми ходеше на състезания. При тръгване от светофар никой не е бил пред мен. За зимния сезон няма по-добра кола от него. Кара ми се такова...
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от goshito Преглед на мнение
                само с карба не бих се разминал. ще трябва и да се пипне нещо по мотора(валче, клапани, шлайф). И пак да става за ежедневка без кой знае колко усилия. Та аз не мога да се изнеса нормално, ако съм навлязъл в кръстовище. Много е мудно.
                Колега, не навлизай във филмовата индустрия. Не бих се обзаложил, че въздушноохладен и бавнооборотен мотор, при това с малък обем, подлежи на форсиране. Ако все пак скочиш в дълбокото - прави направо два двигателя. Така при повреда в единия веднага ще качваш другия. Иначе преди около 25 години имаше абартови китове, включително специални глави, които в най-наточените версии вадеха до 70 коня, но... за две състезания.
                Из "Златния телец"

Коментар

Знам. Карам само фиатчета от 10 години. Това ми е петото. Но карба му не струва. Центровката му е перфектна, с двойна бобина е, върви, но не както аз искам. А ако толкова ти се кара, заповядай на нац. среща на 6ти и 7ми август във Варна.
                  ето ти една снимка от миналогодишната

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                    Колега, не навлизай...
                    Прегледай материала на колегата DEYAN IYI от 126 форума. Проекта му е почти завършен вече http://forum.126p.info/viewtopic.php?f=4&t=652. Така че няма невъзможни неща. При него карба е Dellorto DHLA 40, доколкото си спомням. Има и доста други неща, които е пипнал. Той може да обясни по подробно тук в темата, точно за какво иде реч

Коментар

Първоначално публикуван от goshito Преглед на мнение
                      Прегледай материала на колегата DEYAN IYI от 126 форума. Проекта му е почти завършен вече http://forum.126p.info/viewtopic.php?f=4&t=652. Така че няма невъзможни неща. При него карба е Dellorto DHLA 40, доколкото си спомням. Има и доста други неща, които е пипнал. Той може да обясни по подробно тук в темата, точно за какво иде реч
                      Ако се интересуваш от турбиниране, то във Варна имаш подръка Самуил /бегачката/ от форум Шкода. Предполагам, че ще помогне с каквото може. Ако беше споменал в началото, че си приготвил торба с пари, изобщо нямаше да подхващам темата.
                      Из "Златния телец"

Коментар

Хе,хе, торба с пари няма как да изкарам. Нещата ще си ги набавям полека, лека. Още повече че в в момента фичо не го ползвам всекидневно. Работата неминуемо ще се проточи във времето, но това не е от особено значение. Колкото до Самуил-ще се възползвам от него при нужда

Коментар

На фиатчето му сложи два карбуратора от подобен по обем мотоциклет и ако не са износени ще се родиш.
                          Понеже си от Варна, мога да ти помогна с обслужването им. Мога и да се разтърся.

Коментар

Ако намериш,опитай с карбуратор от "Ока"-ще върви и то с малък разход:
                            http://auto-catalog.net/?f=showCar&car_id=13224
                            Аз си намерих,но съм го дал за проба на един съсед-за"Трабант"-а.Дано не му "проверят" гаража някоя вечер.
                            http://automn.ru/vaz-1111/vaz-32554-..._id2-4043.html
                            Без триене няма движение !

Коментар

Стига съм спамил тука. Скоро ще стартирам проекта и ще си пусна моя тема. Благодаря на всички за идеите, ще видя какво ще ми роди главата и на мене.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X