Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със застраховка на ретро автомобил.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със застраховка на ретро автомобил.

Здравейте колеги,фенове на ретро автомобилите и мотоциклетите и въобще на всичко ретро.
    Проблемът ми е следния:след много лишения(спестявания) и 2 години търсене,от 5 години съм горд собственик на VW BEETLE 1302 L по талон произведен 1982г,който активно карам в периода м.Май - м.Септември,съответно плащам застраховка гражданска отговорност за същия период,през останалото време автомобила стои на топло и сухо в гаража.Данакът си го плащам редовно,минавам годишен технически преглед и т.н.
    И днес изненада,получавам писмо от "гаранционен фонд" в което пише,че ако в двуседмичен срок не сключа застраховка гражданска отговорност автомобила ми ще бъде спрян от движение и аз ще отнеса съответните глоби!?
    Та въпросът ми е как да им обясня,че това е ретро автомобил който използвам единственно през лятото за удоволствие....има ли други с моя проблем?
    Моля давайте мнения!Предполагам,че има и други хора с моя проблем.Яд ме е,че трябва да давам излишни 80лв на година за ГО,за време в което колата стои в гаража!
    Ако модераторите счетът темата за неуместна или глупава,моля да я изтрият!
    Прикачени файлове

От: Проблем със застраховка на ретро автомобил.

Интересно нещо, не съм чувал досега някой някъде да са му пращали призовка да си прави ГО или ще му спрат колата. Аз от близо две години не плащам ГО на Москвича си, който е в процес на възтановяване и си стои в гаража ми на село. Данъците си ги плащам редовно и досега не съм имал проблем.

Коментар

Re: Проблем със застраховка на ретро автомобил.

Мой приятел си купи също едно автомобилче, което не е било ползвано дълги години. Прехвърли си го наскоро и няколко дни след това старият собственник получи същото писъмце та му звъня да го притеснява. Предполагам са се "застъпали" събитията и автомобилът беше вече застрахован.
      По спомен преди няколко години се говоереше за някакво законче според, което ползваш не ползваш автомобила трябва да има сключена застраховка. Срещу всеки автомобил и застраховка. Причината била големият брой автомобили, които са в движение и нямат сключени застраховки.
      Явно са започнали да го прилагат.
      Приятелят ми говореше за ннякаква глоба до 200лв.
      Моето инфо също е отпреди няколко дни.
      След номерът с подмяната на номерата сега дано не се окаже нова схема някаква и поредното изстискване на парични средства
      Последно редактирано от exton; 07-04-11, 02:24.

Коментар

Явно броя на регистрирани МПС със сключена ГО доста е намалял,оттам и десетолевките които отиват в Гаранционния фонд,та яко са се активизирали.Тази е 3-та или четвърта тема по въпроса.
        Ето другите : http://offroad-bulgaria.com/showthre...F0%ED%EE%F1%F2 , http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=116850
        И решението са посочили колегите.

ПП,много е хупава костенурката,със здраве да си я караш.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?t=116850

Коментар

ГО трябва да имаш, независимо дали караш или не автомобила. Факта, че го притежаваш, определя задължението ти да има валидна ГО през цялото време. Тъпо, но факт. Явно са се сетили да си търсят парите, че нещо са им намалели приходите. Досега не са го правили.
            Единствения начин да не дължиш ГО е да го спреш от движение (или бракуваш) в КАТ, което ти определо едва ли искаш да правиш.

Коментар

Привет на всички.Работя в застрахователна фирма и по повод писмата които сте получили искам да ви кажа,че до момента не се предвиждат никакви глоби за автомобили които нямат гражданска отговорност,стига те да не се карат по улиците.Няма значение дали автомобила е ретро или не.също така няма значение,че ГО е на разсрочено плащане.Обмислят се варианти око автомобил няма ГО в продължение на няколко години евентоално тогава да се спира от движение,но за момента няма такова решение.Надявам се,че съм бил полезен.Поздрави.

Коментар

Благодаря Ви за бързите отговори!
                Ще заспя спокойно тази вечер.
                Държавата ще почака малко с прибирането на левчетата

Коментар

Има някъква евродиректива на меките китки от Брюксел касаеща процента на автомобилите които трябва да имат ГО за да са валидни наще зактрахователни полици в целия ЕС и да не се плаща зелена карта. И аз съм така с нивата плащам си ГО за половин година защото карам колата през зимния период и ловния сезон през останалото време си седи на сухо и топло в гаража . Писмо още не съм получавал но и да ми пратят само си хабят хартията от мен ще видят само една комбинация от три пръста . Как и кой ще ме спре от движение като колата седи в гаража ?
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X