Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв модел е този FORD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв модел е този FORD?

Отдавна я имам снимката, но така и не успях да намеря какъв модел е и дали в България още ги има?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:359401764qJImTg_fs.jpg
Прегледи:1
Размер:159.0 КБ
ID:5922114

От: Какъв модел е този FORD?

1962 FORD Falcon, базата на , която са стъпили при проектирането на Мустанг.

Преди десетина години един червен се движеше в пловдивско.
    Прикачени файлове
    Alfetta GT

Коментар

Това е Ford Falcon, модел от 1960 или 1961 година. Наистина както казва колегата по-нагоре, модела Mustang ползва платформата на по-евтиния Falcon.

Коментар

В интерес на истината баща ми когато си е купил волгата (ГАЗ-24) през 80-та негов съсед е имал точно като този, и то черен, абсолютно перфектен, но починал и колата заминала на моргата. Интересното, което ми направи впечатление за точно тази кола е, че е доста идентична с ГАЗ 24, с единствената разлика задницата (изобщо всичко нататък след вратите).
        Двигателят е 2,4литра, на волгата е 2445, пак 100к.с. (тук съм в грешка, всъщност 2,4 е 90 коня, докато 2,8 е 101к.с. току що сверих с уикипедия), разликлата е че е линеен 6 цилиндров (в интерес на истината първоначално замисления за ГАЗ 24 е бил точно такъв). Предната маска до болка напомня на волговата, както и фаровете, предния капак, веждите, дори и надписа Falcon, който е от другата страна на колата (заменен от руснаците с "Волга") със същия шрифт/почерк. Видях също че имат и с четири врати, но не са много разпространени, щото са правени за Канада само.
        Комби модела също така на външен изглед изглежда като ГАЗ 24 комби:

(снимка от уикипедия)

Би ми било интересно да видя този модел и на живо ако има изобщо останали такива в БГ. Някой да сподели? По ретро парадите срещат ли се?

Коментар

Въпреки, че отпред си приличат с Волга, двата автмобила нямат абсолютно нищо общо като излъчване и усещане. Дизайна на Фалкън внушава лекота и грация.
          Забележете изтъняващите C-колони.

Кръглите стопове определено допринасят автомобила да се впише в 60тте години, въпреки, че изглежда и малко педесетарски.

Волгата е по-груба и на мен не ми е елегантна грам, за разлика от Форда.

Колкото и пъти да съм видял червения Фалкън никога не ми е напомнял за нещо съветско.
          Просто е друг тип автомобил, хем американски, хем компактен.

Не знам какво се е случило с него, но дано е все още в движение.
          Прикачени файлове
          Alfetta GT

Коментар

Maй ще се наложи да внеса малко разяснения.

За Rambobg имам няколко новини. Ford Falcon и ГАЗ 24 не само, че не си приличат особено, ми направо нямат нищо общо.
            Първо, че Форда по идея е малка семейна кола (клас "компакт"), докато Волгата е среден към висок клас и като замисъл, и като реализация (всеки знае кои са се возили на черна Волга в близкото минало, изключая "най-великите" в Чайките).
            Ако пък разгледаме конструктивно двете железа, още на пръв поглед се забелязват яки различия и единствено двигателите им си приличат, но само откъм работен обем. Волгата действително е проектирана с 6-цилиндров двигател, обаче не редови като на Форд, ами V-образен, противно на казаното от теб. В ГАЗ обаче решават, че ще им е по-евтино да оптимизират силовия агрегат от Волга М-21 (който пък произлиза още преди Falcon да същестува), вместо да се занимават с новата разработка.

Ако някой се запъне, че например окачването или спирачната система са им сходни принципно, ще кажа, че почти всички автомобили от 60-те са с независимо предно окачване, цял заден мост + ресори и барабанни спирачки с вакуумен усилвател.

А, ето го и прототипния вариант на Волга, който е завършен 4 години след прекратяване на произодството на първото поколение на Falcon (именно този от снимките по-горе), което кара тезата за "откраднатата" предна решетка да рухне:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GAZ 24 prototype.jpg
Прегледи:1
Размер:115.8 КБ
ID:5261490
            С "Фармахим" - непобедим
            Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X