Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изоставените автомобили в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изоставените автомобили в България

Здравейте!
    Всички сте виждали изоставени автомобили, нали? Пред блоковете, по улиците, по селата... те ръждясват, заемат ценни паркоместа, а никой не се сеща да ги прибере. Да, голяма част от тях са купчини скрап, годни само за претопяване, но има и уникати, които могат да бъдат спасени ако попаднат навреме в правилните ръце. Да ги откриеш навреме обаче в повечето случаи е чист късмет. И така, реших да направя сайт, в който да бъде събрана информация за изоставените автомобили в България. Ще има снимки, информация за местоположението и всякаква друга полезна информация за колите. Искам да ви помоля да снимате изоставените автомобили на които попадате и да поствате снимките им тук заедно с информация за местоположението им. Колкото повече хора помогнат, толкова по-голям шанс ще има заедно да успеем да спасим поне една част от автомобилите, които наистина заслужават да бъдат спасени.

П.П. Поствайте само актуални снимки, а не правени миналия век...

От: Изоставените автомобили в България

По какво разбираме, че са изоставени?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

По старите номера предполагам...

Коментар

Идеята ти е добра, наистина дори и сега има все още това-онова останало из България. Но ето темата, която ти трябва, тя си съществува. Кой аквото интересно е видял, го е заснел и публикувар тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=41360
        Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Под "изоставени" имам предвид автомобили, които очевидно не са карани от дълго време и не се поддържат.

Коментар

Колега найстина темата ти заслужава да и подадем едно рамо ,и вески да пише ако знае контакт със собствениците име на населеното място и всичко както е по реда си ..... за да може да спасим някое късче история,така се здобих с мойта волга ,не е много ретро ,но някога карана от генерален директор сега пустееща и реших да и върна блясъка и надявам се да успея

Коментар

Незнаех, че има още "спасители". Ако видя някой скрап ще постна снимка с местоположение, някой да ходи да го спасява.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колеги един познат продава ,Варбург на оригинални 40 хиляди без ремонти и сериозни ражди ,човека е готов да я даде на цената за желязо 300-400 лева ,колата си заслужава идеална е за работна кола . Слагам линк към трабант форума за да видите колата : човека се казва Асен ,колата се намира в София това е телефона на Асен 0884 061176
                http://forum.2tpower.com/viewtopic.php?f=6&t=3442
                Последно редактирано от zilala; 05-01-11, 18:08.

Коментар

Докато автомобила седи някъде зарязан и собственика не желае да се раздели с него по обичайния ред чрез покупко-продажба нищо не може да се направи. Когато го вдигнат от оторизираните фирми и истече законно установеният срок всичко е въпрос на добро желание от тяхна страна могат да ти продадат колата без проблеми . От тук нататък понеже автомобила се води бракуван трябва да мине през технотест за да се пусне отново в движение. Така беше поне до преди две години един приятел си купи кола от такава фирма .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

ако говориш за вартбурга той не е бракуван и може да се продаде с покупко продажба без проблеми само граждаска и преглед и тръгва да пърди весело

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Незнаех, че има още "спасители".
                      Има, познавам няколко, аз също, ако успея да спестя нещо - спасявам нещо, имам дори подарен ми ретро автомобил, защото бившия му собственик знае, че при мен ще бъде съхранен и реставриран правилно, но не и продаден за печалба... Знам за човек с огромна база данни, който не я споделя със всеки, аз също имам немалка информация, дори са ми предлагали немалко пари за данна..., но да я направя обществено достояние и да "нахраня" с оферти някой търговец, която ще изнесе автомобила, а с него и част от историята - не, няма да участвам в това. Зная за хора изнасяли с автовози и заради, такива на някой от нас им се налага да внасят части и дори цели коли за луди пари или просто да нямат колата, която искат... Нека колегата решил се на това благородно начинание се замисли и надявам се размисли и откаже, но такава е действителността в момента...
                      VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                      SXS-Restorations 0886513079
                      Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

ами поне според мене ,по добре някой да вземе колата дори до и търговец и да я продаде ,но да се спаси от това да гние .

Коментар

Първоначално публикуван от Bugman Преглед на мнение
                          Има, познавам няколко, аз също, ако успея да спестя нещо - спасявам нещо, имам дори подарен ми ретро автомобил, защото бившия му собственик знае, че при мен ще бъде съхранен и реставриран правилно, но не и продаден за печалба... Знам за човек с огромна база данни, който не я споделя със всеки, аз също имам немалка информация, дори са ми предлагали немалко пари за данна..., но да я направя обществено достояние и да "нахраня" с оферти някой търговец, която ще изнесе автомобила, а с него и част от историята - не, няма да участвам в това. Зная за хора изнасяли с автовози и заради, такива на някой от нас им се налага да внасят части и дори цели коли за луди пари или просто да нямат колата, която искат... Нека колегата решил се на това благородно начинание се замисли и надявам се размисли и откаже, но такава е действителността в момента...

Да, аз не само съм чувал, но и лично съм свидетел на много конкретни случаи. През 90-те и особено първата им половина това беше често явление. Най-интересното е, че нито търговците, а още по-малко пък собствениците на автомобилите - особено прокопсаха, защото се изнасяше на безценица. Собствениците си мислеха, че удрят кьоравото, като успяват да вземат изобщо някакви пари, а търговците, че това е неизчерпаем ресурс.
                          После махалото се люшна и всеки притежател на авторитетно изгнила кочина реши, че това му е като минимум пенсионната осигуровка.
                          А какви екземпляри имаше наистина! В момента, наистина добрите експонати са изключително внос, като има случаи (и не малко) на повторно внесени коли (и на съвсем други цени).
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Това, което е у нас в момента, са жалки останки от автопарка, с който сме разполагали! Макар и да не сме били най-автомобилизираната държава, в България все пак е имало и много стари автмобили, и много интересни, скъпи и луксозни модели! Коли от най-луксозните серии на популярни марки, както и редки машини от малки и отдавна изчезнали фирми. Имало е даже Майбах! Е да, ама нищо не е останало! Уникални неща заминават зад граница, а за съжаление някои са просто претопени! И това, което е останало днес, са главно масови модели, или жалки гнили останки. Какво да се прави, като от една страна се гледа кьоравото и всичко интересно заминава нанякъде си, от друга страна сме някакви уникални, заклети скрападжии и всичко що е стара част, двигател, шаси отива да стане на арматура... Жалко, много жалко, автомобилната ни история е богата и интересна, но с дружни усилия сме я изтрили почти напълно!
                            Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Виждал съм много изоставени автомобили, повечето са доста рядко срещани модели. Ще се заема да ги снимам. Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X