Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ford Capri

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ford Capri

Здравейте, трска ме тресе... Решил съм да си сменям ретро колата (трабант с варбургов мотор) за още по-стара.
    Идеята ми е малка кола със задно предаване, не знам защо залюбих форд капри. Харесах един екземпляр, с малък двигател (1.3 50hps) и с документи.
    Колата видях, но докумените не, човекът се кълне, че са ОК и аз му вярвам.
    Не е много ясна коя е рожденната дата, според него '69 на прозорците пише '72, както да е почти ми е набор
    Та проекта е следния:
    1. сдобивам се с тази таратайка
    2. Оправям докумените в кат данъци общини
    2.1 Лош сценарии, докумените и колата са зле и ми отказват регистрация - пия судена вода
    2.2 Документите са ОК но колата не минава технически преглед, лошо трбва да се потегне зада мине, не знам колкое е срока зада я пуснеш в движение, май дават 1 талон за 1 месец да можеш да я караш. Някой ако знае да сподели.
    2.3 Документи и преглед ОК, колата е в движение за 1 година.
    3. Поправка на купето (подсилване?)
    3.1 Много е зле, песъкоструй, защитно покритие, доизграждане на липсващите части от шасито, защита и боя
    3.2 Не е толкова зле, механична обработка на критичните места, изграждане на липсващите части защита и боя
    4. Задвижване. Нова спирачна система от съвременен донор
    4.1 Оригиналния двигател с основен ремонт, скоростната кутия (нова 5 степенна) кардани и диферанциали....
    4.2 ММ може би някой фордов шестак със скоростна кутия, косуърд не ги знам фордовите но някоя сиера със задбо може да се окаже без сърце и кръвоносна система
    4.3 Казвали са ми че BMW са правили убави големи двигатели, заедно със скоростната кутия.. не знам
    5. Интериор, искам да се запази доколкото може повече, на колата не искам и грам да личи какво сърце тупти вътре. Има си оригинални седалки, трбва да се претапицират, и вратите да се направят (това са бели кахъри) малко забележки към таблото имам, но да не забравяме годините все пак

Големия ми проблем е че имам мерак, но нямам време.

Молбата към вас е дали на някой му се занимава с подобен проект?

От мен идеите от вас изпълнението е и от мен заплащането
    Никога до сега не съм се захващал с подобни взаимоотношения, първата кола си я правих сам, сток колите си ходят на нормален сервиз, тази искам да намеря подходящ човек или тунинг студио и да направим заедно нещо което да ме радва 2-3 години.
    Моля за вашето мнение, постижимо ли е в БГ това?
    Ако има интерес ще сложа и малко снимки...
    За предложения и цифри на лично

От: Ford Capri

Постижимо е но цената няма да ти хареса. Били дал няколко хиляди за възстановяването?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Постижимо е но цената няма да ти хареса. Били дал няколко хиляди за възстановяването?
      да , но както казах цифрите на лично

Коментар

Първоначално публикуван от dexter_lab Преглед на мнение
        да , но както казах цифрите на лично
        От къде си ?
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
          От къде си ?
          поправих си информацията на профила. От София съм. Ако майстора е добър, особено на Фордове от близкото минало, но работи със съвременни методи 100км радиус не са ми проблем. Ако работи и събота, зада го навестявам, да следя процеса, да нося провизии . Нямам с какво да я разхождам освен на собствен ход, колата де

Коментар

Първоначално публикуван от dexter_lab Преглед на мнение
            поправих си информацията на профила. От София съм. Ако майстора е добър, особено на Фордове от близкото минало, но работи със съвременни методи 100км радиус не са ми проблем. Ако работи и събота, зада го навестявам, да следя процеса, да нося провизии . Нямам с какво да я разхождам освен на собствен ход, колата де
            Ние сме на 220 км от теб....иначе имаме опит с направата на Хот род машини.В профила имам снимки на някои и можеш да разгледаш. Цена едвали ще се намери някой да ти даде преди да е видял колата и да си уточнил подробно какво искаш.
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Добре си го замислил колега и аз не обчам да инвестирам в коли с предно...
              Каприто гние, имам клиент с такова и от него знам, че по принцип са си корозливи - предполагам ще има нужда от цялостно бластиране и вероятно - пълна реставрация, което няма да стане за месец-два и се прави от професионалисти... Това за обща култура, иначе ще ти пиша и лично, въпреки, че не съм на 100км., пък и да не си помислиш, че ме е страх от ръжди...
              VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
              SXS-Restorations 0886513079
              Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Мерси хора, като ми остане малко време и сили ще кача снимките да продобиете по цялостен поглед.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280161.jpg
Прегледи:1
Размер:99.8 КБ
ID:5241829Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280165.jpg
Размер:95.0 КБ
ID:5241830Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280166.jpg
Размер:104.6 КБ
ID:5241831Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280162.jpg
Размер:97.6 КБ
ID:5241832Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280174.jpg
Размер:108.0 КБ
ID:5241833Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280168.jpg
Размер:101.3 КБ
ID:5241834Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280171.jpg
Размер:78.1 КБ
ID:5241835Натиснете снимката за да я уголемите

Име:__PC280168.jpg
Размер:101.3 КБ
ID:5241836Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280163.jpg
Размер:98.7 КБ
ID:5241837Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280173.jpg
Размер:99.6 КБ
ID:5241838Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280164.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:5241839Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280167.jpg
Размер:69.4 КБ
ID:5241840Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280169 copy.jpg
Размер:104.2 КБ
ID:5241841Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280172.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5241842Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_PC280170.jpg
Размер:102.3 КБ
ID:5241843

Коментар

Мдаа, красив много... Мога да препоръчам тапицер в София за предните седалки - правил ми е салона на WV 1302, резултатът беше съвсем истински. Казва се Румен, ателието е на ъгъла на "Симеон" и "Бачо Киро". Ако имаш проблеми с прегледа, пиши на лични да предложа място.

Успех!

п.п.
                    Грешка - на "Симеон" и "Веслец" е ателието.
                    Последно редактирано от м20_маниак; 18-01-11, 15:56.
                    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Extra е колата. Успех с реставрацията!

Б.
                      Кара: само "кошници"
                      Opel Frontera 2.4i, Ford Capri 2.8i

Коментар

Еййййййй що са таквиз "грозни" тез старите автомобили. Направо ми трепка сърцето като ги видя. Ще следя темата с интерес.Успех с реставрацията и да ни държиш в течение.
                        -------Honda CR-V 128к.с.--------
                        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Прекрасна колица!Пожелавам успех в реставрацията.
                          Ще следя темата с интерес.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Хубавото си е хубаво!Успех с реставрацията на колата и от мен!!!
                            Лада-2107 , 1.5л, 1989г

Коментар

Пич така като я гледам колата,не е кои знае колко зле ,по купето не е кои знае какво,според мен пари наляи от пред под капака!! Пък каво остане оправи другото.успех в реставрацията,според мен тук ще намериш някои кандидат.
                              Grand Cherokee limited WJ 4.0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X