Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Костенурка седяла повече от 30 години в гараж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Костенурка седяла повече от 30 години в гараж

Попаднах на това и се надявам да ви хареса

Костенурката е произведена 1974 и е с пробег 218км
    През далечната 1974 едно семейство от Хамбург,което нямало автомобил и се движело само на велосипеди,които се държали в един гараж.Но тъй като от домсъвета за да махнат паркираните коли по улиците че в гаражите е трябвало да има автомобили,а не велосипеди.За да не вземат гаража на Грофман,той решил да купи автомобил-оранжева костенурка.След като взели колата жена му настояла да отидат всички на пазар с колата,за да не се налага тя да мъкне продуктите няколко километра сама с велосипеда.Но това се оказало проблем тъй като Ханс-Улрих Грофман,собственика на автомобила,не бил карал автомобил от 1945 и не просто спазвал законите за движение по пътищата-като видел че няма коли минавал на червено и пр. След семеен скандал мъжът заключил колата в гаража и така седяла над 30 години вътре в идеално състояние...
    Ето малко снимки:

Източник:Аутобилд
    Последно редактирано от gogo_spama; 10-08-10, 21:49.

От: Костенурка седяла повече от 30 години в гараж

Бая климатизиран гараж трябва да са имали тия хорица...
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Карал за последно през 1945 и не спазва правилата? Май последното возило на г-н Грофман е било Пантера или Тигър А тази количка е направо за музей!
      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Бая климатизиран гараж трябва да са имали тия хорица...

Бях забравил да вметна че е била в Хамбург-там няма толкова рязки температурни разлики

Коментар

Голям фен съм на марката и модела,имам една в гаража,но за съжаление далеч от вида на тази:-(
          Струва ми се,че Аутобилд послъгва малко,най-неми се връзват "луксозните" седалки,подбагажното пространство ми се струва леко тунинговано,странно че няма никаква идентификация за марката и модела на задния капак.Това са просто мои подозрения.
          Колата наистина е за музей,невероятна е...
          Най-компетентно мнение ще дадът доктор Burgman и Pach :-)
          Последно редактирано от vwbeetle1302; 10-08-10, 23:35.

Коментар

Ни в клин, ни в ръкав, но да попитам: Какво парно имат тези коли!

А тази вярно, много добре изглежда.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Ни в клин, ни в ръкав, но да попитам: Какво парно имат тези коли!

А тази вярно, много добре изглежда.
              Парното е въздушно от кожух около ауспуха. Като цяло доста зле,най-вече обдухването на предното стъкло. Проблемът е че въздуховодите са под прага и доста гният. Има и " скандинавски" вариант с бензиново парно, като на жожко. Имам едно такова на 6 волта е и работи, но за разлика от руското разхода му е Х2.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                Парното е въздушно от кожух около ауспуха. Като цяло доста зле,най-вече обдухването на предното стъкло. Проблемът е че въздуховодите са под прага и доста гният. Има и " скандинавски" вариант с бензиново парно, като на жожко. Имам едно такова на 6 волта е и работи, но за разлика от руското разхода му е Х2.
                Малка корекция (според мен). Тръбите са в праговете и там не е толкова проблема, освен това, че праговете гният и съответно и тръбите вътре се влошават принципно. Проблема е най-вече в меките връзки, които са в предните калници и би трябвало да отвеждат струята до предния прозорец.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  Малка корекция (според мен). Тръбите са в праговете и там не е толкова проблема, освен това, че праговете гният и съответно и тръбите вътре се влошават принципно. Проблема е най-вече в меките връзки, които са в предните калници и би трябвало да отвеждат струята до предния прозорец.
                  Да и във връзките има проблем също. Имал съм 3/ три / бр. костенури, и на трите парното ми е било проблем. По- точно обдухването на предното стъкло. На всичките се е налагало да рециклирам въздуховодите.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Пожелавам на всички ретро-фенове, на които предстои покупка на класически автомобил, последният да е в такова състояние!
                    С "Фармахим" - непобедим
                    Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от vwbeetle1302 Преглед на мнение
                      ... Струва ми се,че Аутобилд послъгва малко,най-неми се връзват "луксозните" седалки,подбагажното пространство ми се струва леко тунинговано,странно че няма никаква идентификация за марката и модела на задния капак.Това са просто мои подозрения...
                      Искаш да кажеш, че според теб са й сменили седалките ли? Такива не са ли били предлагани през 1974-та? Не звучи нелогично да са я поосвежили, нали все пак се опитват да я продадат за 24900 Евро. Относно окачването обаче, без да знам какво трябва да е, едва ли е имало нужда от "тунинг", с оглед на изминатите 218km. За табелката също ще ми е интересно, да прочета мнението на специалистите...

Коментар

Първоначално публикуван от rsk_skodaowner Преглед на мнение
                        .....са й сменили седалките ли?...
                        И не само Брони, задни светлини, километраж, като гледам уплътнителя и предния капак е по-объл.....прилича ми на старо купе и после епизод от предаването по "Дискавъри" Да продадеш колата си
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Въпроса ми по - скоро бе не дали са нови, а дали са предлагани за модел 1200 от 1974-та година...
                          През 1974-та вече са били с големите стопове, нали така? И с такива брони също. Аз се зачудих дали е имало модели с такова табло през 1974-та, но сравнявайки с други подобни в интернет, ми се струва, че всичко си е наред, т. е. аз поне не виждам части от по - нов модел, освен седалките, за които нищо не мога да предположа...

Коментар

Какво ново видяхте в тези седалки? Напълно стандартни седалки за 1300. Имам такава от 1971г. беше точно със същите седалки.

Коментар

Имам неясни спомени от детството, че задното стъкло също беше плоско, а не изпъкнало като на тези снимки...
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X