Този Владимир е един от "проторуските" владетели - на "Киевска Рус", дето от днешна гледна точка не е ясно, Украйна ли е, Русия ли, Полша ли, или "глух клон в еволюцията". Понеже е бил третият син, не му се е полагала корона, а той я узурпира и му се е наложило да търси съюзничеството на Византия, за да удържи властта. Получава го срещу приемане на християнството във владенията си, затова е и светец, че и равноапостол. Между другото, византийският владетел, с когото "си контактува" е Василий II (небезизвестният - Българоубиец). А баща му е Светослав - личност с немалък принос в унищожаването на Първата българска държава.
ПП: На имен ден и без покана... Явно затова сме още малко прочелите тази тема... Останалите са там.
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Хайде, дядо Влади, тази година ни из-позабравиха, но нищо, то всичко се връща.....
Жив и здрав да си!
Наканил съм се в началото на другия месец да дойда,
че ми е домъчняло за теб, а и отдавна не съм ти носил лимонови резенки
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар