Колеги - искам да споделя една хубава случка . В темата за продажби се спрях на един лаптоп от тази тема :
http://www.offroad-bulgaria.com/show...96#post1374496
Чухме се с колегата и приятел "Jivko" уговорихме си среща и отидох до Хасково.
Както често се случва уговорената стока се оказа с някакъв дефект (по независещи от Живко причини ). До тук всичко е познато от много споделени ЛОШИ примери.И тук идва ХУБАВАТА част на темата.
Вместо колегата "Jivko" да започне с оправданията при поредното чуване ,той ми каза : "Идвай ще ти обясня на място ."
Отивам притеснен, че пътуването ми е било напразно и се случва НЕВЕРОЯТНОТО :
Запознавам се с Живко. Влизам в неговият чист и спретнат офис. Той ми обяснява колко съжалява, че лаптопа не тръгва (повреда ) и ми предлага да поеме разходите по моето пътуване.
Това ми предлага Живко като вариант първи.
Вариант втори - като е видял , че лаптопа е с проблем и уговорената продажба се проваля - за нула време урежда от свой колега подобен лаптоп (със същите параметри, но друга марка ) и предлага да купим него.
И ни предоставя избор от двата варианта.
Как да не се зарадва човек на такова отношение ?
Все пак това не се вижда често .
Такива изрядни колеги са рядкост и трябва да се уважават !
И вместо да посочваме само неприятните случки нека да адмирираме добрите случки в този форум. За пореден път се убедих, че в този форум има много стойностни хора.
Точно заради стойностните колеги предлагам една такава тема .
И нека нашият колега и приятел "Jivko" да е първия пример в тази тема .
Благодаря ти Живко !
Нека модераторът да прецени къде е мястото на тази тема .....
http://www.offroad-bulgaria.com/show...96#post1374496
Чухме се с колегата и приятел "Jivko" уговорихме си среща и отидох до Хасково.
Както често се случва уговорената стока се оказа с някакъв дефект (по независещи от Живко причини ). До тук всичко е познато от много споделени ЛОШИ примери.И тук идва ХУБАВАТА част на темата.
Вместо колегата "Jivko" да започне с оправданията при поредното чуване ,той ми каза : "Идвай ще ти обясня на място ."
Отивам притеснен, че пътуването ми е било напразно и се случва НЕВЕРОЯТНОТО :
Запознавам се с Живко. Влизам в неговият чист и спретнат офис. Той ми обяснява колко съжалява, че лаптопа не тръгва (повреда ) и ми предлага да поеме разходите по моето пътуване.
Това ми предлага Живко като вариант първи.
Вариант втори - като е видял , че лаптопа е с проблем и уговорената продажба се проваля - за нула време урежда от свой колега подобен лаптоп (със същите параметри, но друга марка ) и предлага да купим него.
И ни предоставя избор от двата варианта.
Как да не се зарадва човек на такова отношение ?
Все пак това не се вижда често .
Такива изрядни колеги са рядкост и трябва да се уважават !
И вместо да посочваме само неприятните случки нека да адмирираме добрите случки в този форум. За пореден път се убедих, че в този форум има много стойностни хора.
Точно заради стойностните колеги предлагам една такава тема .
И нека нашият колега и приятел "Jivko" да е първия пример в тази тема .
Благодаря ти Живко !
Нека модераторът да прецени къде е мястото на тази тема .....
Коментар