Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измама по Viber чрез имитация на Еконт - ВНИМАВАЙТЕ !!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Здравейте, днес ме пробваха и мен. Този път през WhatsApp. Ето и случката. Пускам обява в ОЛХ. След 15 минути ми пише на WhatsApp номер от Украйна: -още ли се продава? -Да.-Какво е състоянието? -Ново с малки забележки. Отдавна ли сте купили? Да, пиша, но не съм го използвал. Дефектите са от транспорта. -Харесвам ще купя. Може ли да изпратите по ЛеоЕкспрес, ще изпратя куриер до адрес? От къде сте? -От Варна. -Може, но как ще платите, питам? Ще преведа пари... Предварително, питам? Да. ... и след 5 минути пише: Платих и след като получите парите ще изпратя куриер, следвайте линка. Гледам ето адреса на линка: https://leoexpres.bg-orderspayi.cc/track/5353539273 , прилича на истински, но не съвсем, а и такава пратка в ЛеоЕкспрес няма. Не правя нищо, а от там са нетърпеливи - Взе ли парите?.. Вече всичко ми стана ясно, но продължих още малко: - Ама там ми искат номер на карта, а аз нямам...може ли да изпратите парите по куриера? Не, вече платих, следвайте линка... и тук приключи комуникацията. Най-вероятно номера от който ми писаха е фалшив и вече линка не е активен. Пиша това за да заостря вниманието, защото в началото и аз се хванах, даже им дадох реален адрес.

    Коментар


    • #32
      В резюме да напиша на какво разчитат в повечето случаи.

      Когато работите и четете през мобилен телефон, поради размера на екрана т.н. URL не може да се изпише целия и се изписва САМО НАЧАЛОТО на препратката/сайта. Тоест аз мога да регистрирам сайт РАЙФАЙЗЕНБАНК.БГ.пичка.силелина.дир.бг и на екрана ви ще се изпише само РАЙФАЙЗЕНБАНК.БГ

      Всяко дете над 7 годинки може да клонира райфайзенбанк.бг страницата и да я постави на РАЙФАЙЗЕНБАНК.БГ.пичка.силелина.дир.бг само, че вместо да си вкарвате данните в райфайзен вие ще ги вкарате в пичка.силелина.дир.бг където някой хитър мароканец или нигериец ще им се зарадва

      Това са по-тъпите нигерийци и мароканци, по-напредналите не им е занимава с Българи, инак щеше да има много ревнали от източени карти въпреки 3Д защити и СМС потвърждения и т.н. напредналите направо си клонират СИМ карти или слагат троянци в приложенията с които са набълбукани повечето модерни Андроид телефони и всичко става "задкулисно" и напълно незабележимо за жертвата, поне до получаване на следващото банково извлечение или позвъняване от банката, щото умните хакери трият и имейлите и СМСите от истинската ви банка преди да ги отворите.
      Бъдете живи и здрави!

      Коментар


      • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Баси аз явно не съм дорасъл до 7 години
        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 07-08-23, 11:16.

      • BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Не, не е твоя вината, сега лапетата от малки учат неща, които не съществуваха по наше време. Накарай някое днешно хлапе да смени маслото на колата обаче, няма да знаят дори къде е двигателя, тука ако им светне лампичаката за свършила течност на чистачките викат пътна помощ и отбиват в страни на магистралата, зер може да се строши колата )

    • #33
      Вече и с СМС се пробват да получат лични данни

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_5127.jpeg
Прегледи:244
Размер:275.8 КБ
ID:6932695
      ________________________________________________
      Subaru OUTBACK 2,5
      Hyundai TUCSON 2.0

      Коментар


      • #34
        Мега тъпо това. Ма явно кълват мега тъпаци на това.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

        тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X