Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тесла Моторс освобождава патентите си

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тесла Моторс освобождава патентите си

Тесла Моторс са решили да освободят всичките си патенти.

http://www.teslamotors.com/blog/all-...are-belong-you

Вече всички компании които искат да произвеждат електрически коли могат да ползват техните знания и открития.

Това ми се струва много добра новина и може да очакваме скок в ел автомобилите.

Ето го и първият "освободен" :
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tesla1.jpg
Прегледи:1
Размер:90.5 КБ
ID:6059552

И останалите :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tesla2.jpg
Прегледи:1
Размер:155.4 КБ
ID:6059553

От: Тесла Моторс освобождава патентите си

Венци, патента на първата снимка е свободен от има-няма 100 години.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз така знам, но си мислех, че все кътат някоя клауза.

Коментар

Е, че той конкретния не е техен дори.

Може би кътат някакви собствени по-пресни разработки по въпроса.

Те вероятно могат да се разгледат из патентните служби де...
        Последно редактирано от sparkybg; 13-06-14, 12:42.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може тази тема да се обедини с темата за гориво от морска вода.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
            Може тази тема да се обедини с темата за гориво от морска вода.
            И защо? За разлика от горивото от морска вода, продуктите на тия за вече в магазина и могат да се купят.

Коментар

Рекламен ход, свързан с изтичането на срока на патентна защита и/или спестяване на пари за подновяването й. Но няма лошо. На мен са ми симпатични "Тесла Моторс"
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Рекламен ход, свързан с изтичането на срока на патентна защита и/или спестяване на пари за подновяването й. Но няма лошо. На мен са ми симпатични "Тесла Моторс"
                Тия точно патенти са 20 годишни мисля. Има бая време додето изтекат. А да не могат да си платят - метни един поглед на TSLA в NASDAQ.

А че е реклама - реклама е, естествено. Вече всичко е реклама.

Коментар

А Тесла моторс и патентите имат ли връзка с Никола Тесла?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Освен името, какво друго общо да имат? На Никола Тесла патентите отдавна са изтекли.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Мммм, тц. Съвсем пресни са си патентите.

И не е реклама, а много умна инвестиция. В момента Тесла имат най-кадърно направената електрическа кола в продажба (и сред най-скъпите). Подарявайки патентите примерно за бързо зареждане, за сменяема частична батерия (предложена първо от мен тук, но нейсе, днес е ден за отстъпване на патенти ), за куплунзи и подобни Тесла де факто постигат две неща: от една страна дават и на малки фирми възможност да правят читави електрически коли, а големите фирми пък привличат към своите стандарти.

Тесла в момента блъскат луди пари в строежи на зарядни станции в Щатите, всеки производител който ползва техните патенти логично би почнал да строи зарядни станции от същия вид.

Фактически в момента Тесла правят това което ИБМ направиха 80та година. Отварят стандарта за всеки.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Тесла в момента блъскат луди пари в строежи на зарядни станции в Щатите, всеки производител който ползва техните патенти логично би почнал да строи зарядни станции от същия вид.
                        Доколкото разбрах, обаче има малка уловка
                        Тесла искат зарядните станции да са безплатни !

Коментар

Няма уловка. В Щатите бързите зарядни станции на Тесла за безплатни така или иначе за тези които са си взели колата във вариант 85кв.

Няма как да искат ако друг направи станцията да я направи безплатна за клиентите на Тесла на своя сметка. По-скоро ще се разберат някак със собственика на станцията без да замесват клиента.

Едно пълно зареждане се връзва към осем долара на домашни цени. А те със сигурност го плащат на други пари.

С едно зареждане колата да изкарва 200 мили - ако издържи до 200000 мили са 8000 долара за кола която са продали за над 80 бона.

И това е само ако направиш пълно зареждане, което никой не прави на бързите станции, препоръчано е да се зарежда до 80% понеже е най-добро съотношение време на зареждане / степен на зареждане накрая. Да не говорим колко коли ще добутат до 200000 мили - още не се знае.

По същия начин работи роуминга при телефоните - ти си ползваш други доставчици като го няма твоя, после те се разбират с твоя доставчик за парите. Ако той ти е обещал безплатен роуминг - негов проблем какви ги мъдри с другия.
                          Последно редактирано от Goblin; 13-06-14, 17:32.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            Тесла Моторс са решили да освободят всичките си патенти.

Ето го и първият "освободен" :
                            [ATTACH=CONFIG]718169[/ATTACH]
                            Има ли нещо по съвършено!?
                            Последно редактирано от Goblin; 13-06-14, 17:31.

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                              Има ли нещо по съвършено!?
                              Да разбира се - яйцето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X