Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТОП 10: Най - опасните спортове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ТОП 10: Най - опасните спортове

    10: Ръгби.

    Очаквахте ръгбито да е далеч по-напред в класацията, нали? В този спорт имаш всички предпоставки да завършиш в болница. Колкото и здрави да са играчите, е достатъчно да кажем, че се блъскат с всичка сила, при това без никакви предпазители. В сравнение с тях състезателите по американски футбол, които имат протекторна екипировка, изглеждат абсолютни женчовци. Мускулни травми, изкълчвания, скъсани сухожилия, безброй счупени кости, тежки аркади. Истината е, че ръгбистите спират само тогава, когато физически вече няма как да играят. Статистиката е категорична: всеки играч получава минимум (!) по 2-3 леки травми на среща. Тежки травми получават поне 25% от играчите на всеки мач. Така че, ако искате да се поблъскате здраво или пък сте решили да “изпържите” държавата с болничен – това е вашият спорт. В противен случай ви съветваме да стоите на безопасно разстояние от него, най-добре пред телевизора.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ръгби.jpg
Прегледи:1
Размер:15.3 КБ
ID:6026946

    9:Голф

    Да, точно така. Този наглед безобиден спорт създава изключително много работа на лекарите. Че и на патоанатомите дори. Не вярвате ли? Ето малко цифри – всяка година над 900 (!) души в цял свят умират на игрището за голф. Достатъчно е само да се спомене, че при лошо време голфърите не прекъсват играта си, привличайки с металните си стикове по равните поляни над 20 процента от всички мълнии в района. Друга причина за високата смъртност в голфа са ударите с тежкото топче в главата. Сами няма как да се ударите с топчето по време на игра, но дали играчът на 100 метра от вас е достатъчно добър, за да не ви нацели? Пък инциденти колкото искаш. Цицините и пукнатите глави са най-лекото, с което може да се разминете, в сравнение със случаите на извадени очи, премазани тестиси, извадени стави, сецнати кръстове и т.н. Така че – още ли смятате, че голфът е безопасен спорт за аристократи с повече свободно време?Че спортът е здраве, се внушава още на децата. Но! Има едно голямо “но”. Сентенцията не се отнася за следващите 10 спорта, които са сред най-опасните в света. От класацията умишлено са извадени традиционните силови борба, бокс, вдигане на тежести и т.н., както и някои от най-екстремните спортове, за които трябва да си наистина луда глава, за да ги практикуваш.900 души умират на година от голф игрището, ударени от мълния или топка в главата.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:голф.jpg
Прегледи:1
Размер:13.3 КБ
ID:6026947

    8:Мажоретни танци
    Макар да не е много разпространен в България, този вид спорт е сред най-опасните в света. Всички сте гледали по американските филми как секси момичета в оскъдни дрешки се кълчат и правят какви ли не пирамиди с телата си. Зад красивата фасада обаче стоят стряскащи цифри – само за година в САЩ има над 25 000 тежки травми (счупени глави, вратове, ключици, ръце, крака, колена, лакти, сериозни разтежения), както и 40 000 по-леки контузии (навяхвания, охлузвания и т.н.). За да се практикува този вид спорт, трябва да имате перфектно развито тяло, което да поема натоварвания във всички мускулни групи. Само загрявката преди тренировка е над 30 минути. Затова мажоретките определено заслужават уважение, макар и на пръв поглед подскачането в секси костюмче да изглежда елементарно…
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:мажоретни танц&#10.jpg
Прегледи:1
Размер:14.8 КБ
ID:6026948

    7:Футбол
    Кралят на всички спортове е най-популярен в целия свят, а травмите са станали всекидневие. Дали играете професионално, или просто “разцъквате” в неделите с приятели, шансът да се контузите е изключително голям. Фактите са красноречиви – всеки професионален футболист получава по 200 леки травми на година, а малцина са тези, които се разминават с тежки травми, вадещи ги от игра минимум за седмица. При аматьорите пък цифрата е по-малка, но все така впечатляваща. Ако не вярвате, попитайте в кварталната аптека през уикенда как се харчат обезболяващите гелове и мазила. За радост засега футболът се разминава с високата смъртност. Най-често причината за фатален изход е сърдечна недостатъчност при високо натоварване, като историята помни и случаи на загинали играчи от мълния, уцелени с предмет от трибуните или пък дори след удар на главата в гредата на футболната врата. Небрежно футболче с приятели в почивните дни? Помислете пак…
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:футбол.jpg
Прегледи:1
Размер:23.9 КБ
ID:6026949

    6:МотоциклетизъмПодобно на футбола, за радост смъртните случаи в този спорт не са често срещани най-вече заради сериозната предпазна екипировка на състезателите и около пистата. Абе при 200 километра ако ще и в памук да се забиеш, пак ще се потрошиш, бихте казали. Така е. Но счупванията и охлузванията не са най-страшното в мотоциклетизма. Истинската опасност за здравето идва от огромните натоварвания, на които е подложено тялото по време на състезание. Огромните центробежни сили и постоянното физическо и психическо напрежение в тялото буквално съсипват човешкия организъм. Вътрешните органи постепенно се увреждат сериозно, костите и мускулите – също. На състезание мотоциклетистите губят по 4-5 килограма от теглото си заради напрежението и топлината в защитните костюми. Подобно е положението и във Формула 1. Така че, повярвайте, повечето състезатели в този спорт никак не се притесняват от ожулвания и пукнати кости при падане, след като след няколко години състезателна дейност тялото им буквално е изцедено до краен предел и се нуждае от “основен ремонт”.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:мотицеклитизъ&#108.jpg
Прегледи:1
Размер:20.4 КБ
ID:6026950

    5:Яздене на кон
    40 000 травми на година, включително и смъртни случаи. Причините са ясни – докато си на седлото, всичко е наред, но паднеш ли – Господ да ти е на помощ. Потрошени ръце, крака, раменни стави, тазове и прешлени на гръбначния стълб – това е цветната палитра от травми, които ще ви “сприятелят” с гипса най-малко за месец. Фаталният изход пък е, когато конят с тегло 800 килограма мине с металното копито през главата ти. Красив и труден спорт, в който връзката на жокея с коня трябва да е повече от перфектна. В противен случай остава да се надяваш на късмета, че ще се отървеш само с уплаха, салто и натъртване…
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:яздене на кон.jpg
Прегледи:1
Размер:26.9 КБ
ID:6026951
    4:Яздене на бик

    Тук има всички “екстри” като при язденето на кон, че и нови дори. Като например дислокация на китката заради силата на бика по време на 8-те секунди, при които сте отгоре му. След падането пък, освен че може звярът да те стъпче до смърт, едно пробождане с рогата е достатъчно, за да те прати или в операционната, или направо на 2 метра под земята. Всяка година има множество смъртни случаи, а травмите са над 80 000, при положение че този спорт не е популярен по целия свят. В България язденето на бик още минава в графата “екстремни”, но в някои части на Европа вече набира скорост. Така че – ако някога ви се наложи да имате допир с този спорт, постарайте се да е просто от любопитство в ролята на зрител.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:яздене на бик.jpg
Прегледи:1
Размер:10.5 КБ
ID:6026952
    3:Хокей
    Хокей = избити зъби. Най-малко. Всички са виждали хокеисти, в чиято уста постоянно има избити зъби. Защо не си ги оправят ли? Ами просто чупенето на зъби е толкова често, че стоматолозите не могат да смогнат. Не помагат гумените протектори в устата, не помага и каската, предпазваща горната част на лицето. В хокея травмите са всекидневие. Просто да спортуваш хокей е все едно да си играеш със запалка на бензиностанция. Тежките контузии могат да дойдат буквално отвсякъде – противников състезател, удар в предпазната стена, в леда, в хокейния стик, с тежката шайба. Въпросът не е дали ще се травмираш, а как. Неслучайно легендата Уейн Грецки сравнява този спорт с гладиаторските битки в Древен Рим. И ако не ви пратят на носилката по време на игра, със сигурност това ще стане в някой от честите боеве, които хокеистите си спретват. Тренировките също са опасни. Или ако трябва пак да се опрем на статистиката – 150 000 леки и 80 000 тежки травми на година. На печелившите – честито!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:хокеи.jpg
Прегледи:1
Размер:19.4 КБ
ID:6026953
    2:Скално катерене
    Че скалното катерене е опасен спорт, е очевидно. Причините са много, като сложността идва от това, че силата трябва да бъде разпределена перфектно – освен да се качиш, трябва да можеш и да слезеш. Много аматьори правят грешката да се изцедят докрай при катеренето, забравяйки, че спускането е не по-малко опасно. Спецификата на спорта е, че всяка тежка травма в него ви доближава на крачка от болничното легло и дори смъртта. Просто медицинската помощ ще дойде бавно и трудно, като въобще не е ясно и дали ще може да ви се помогне. Освен тежки (и често смъртоносни) счупвания и отворени рани има опасност от хипотермия, сърдечна недостатъчност и блокаж на сухожилия и стави. Достатъчно е да споменем, че скалното катерене е категоризирано като спорт от 5-о ниво на опасност. За справка – в най-високото 6-о ниво са само боят с ножове и стрелба с лък “на сляпо”.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:скално катерен&#10.jpg
Прегледи:1
Размер:7.8 КБ
ID:6026954
    1:Гмуркане в подводни пещери
    ова е! Ако не сте наистина добре подготвени, стойте възможно най-далече. На година има над 2000 смъртни случая, както и 8000 инвалидизирани за цял живот гмуркачи. Удавянето настрана, но потенциалното увреждане на сърцето, мозъка и белия дроб често завършват с фатален изход. На 100 метра под вода в тъмна пещера мозъкът почти блокира, екипировката дава проблем, а всяка грешка или трудност те тласкат на косъм от смъртта. Да не говорим пък за опасността от тварите, които живеят в тези пещери. Дали си заслужава практикуването на този свръхрисков и опасен спорт? Не и преди да сте си направили сериозна застраховка…
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:гмуркане в подв&#1.jpg
Прегледи:1
Размер:15.3 КБ
ID:6026955


    Източник: http://www.novinar.net

  • #2
    От: ТОП 10: Най - опасните спортове

    Аз лично мисля, че най-голяма фира се дава при зимния алпинизъм.

    Коментар


    • #3
      От: ТОП 10: Най - опасните спортове

      Нефелни са тия статистики. Ако се сметне процентно съотношение сред практикуващите спорта а не на глава от населението, цифрите ще са съвсем различни.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

      Коментар


      • #4
        От: ТОП 10: Най - опасните спортове

        Според мен най-опасния спорт е студентството, води до венерически болести, до нежелана бременност, до цироза с напредване на възрастта, до провалено бъдеще ако избереш грешната специалност... и в процент спрямо популацията статистиката е стряскаща...
        Бъдете живи и здрави!

        Коментар


        • #5
          От: ТОП 10: Най - опасните спортове

          За най - опасното си е алпинизъма.
          А и статистиката съм я споделил, все пак да видим кое как е и защо е... Защото аз понякога не съм съгласен с разни факти, който може би, може и да има по, по - най!

          Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Според мен най-опасния спорт е студентството, води до венерически болести, до нежелана бременност, до цироза с напредване на възрастта, до провалено бъдеще ако избереш грешната специалност... и в процент спрямо популацията статистиката е стряскаща...
          Може би си прав, но това не е спорт. 60% от студентите са с грешна специалност, учат колкото да има какво, а това което са искали, не са приети...

          Коментар


          • #6
            От: ТОП 10: Най - опасните спортове

            Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
            Нефелни са тия статистики. Ако се сметне процентно съотношение сред практикуващите спорта а не на глава от населението, цифрите ще са съвсем различни.

            АБСОЛЮТНО

            Голф,ми как няма да мрьт като са на по 76 всичките?Що не ги пуснат едно рьгби да разцькат или малко хокей и да видим дали веднага хокея няма да скочи на пьрво място.

            Гимнастиката я няма,тя май е по-безопастна от футбола да речем.Колко хора разцькват топката и колко падат на врат от висилката?

            А иначе любимо ми е да гледам вьргал на хокеисти,това и вьргалите при рьгбито не го бие.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

            Коментар


            • #7
              От: ТОП 10: Най - опасните спортове

              A base jumping? м?

              Коментар


              • #8
                От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                Wingsuit спорт ли е? Не мога да му намеря точния отговор.

                Коментар


                • #9
                  От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                  Мотокросът къде е ? И не само той. Нима на Дакар, няма загинали ? Та и Дакар е Рали, демек моторен спорт. Моторните спортове са най-опасни. А бойните спортове къде са ? Тази статистика е напълно невярна.
                  Футболът не е толкова опасен. Просто всички футболяги са ''меки'' и симулират, а от там идва и нагласата, че бил опасен. Дрън,дрън, та пляс.
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  0878 23 58 34- Радо

                  Коментар


                  • #10
                    От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                    Никой не споменава това,що се кара зимъска- СКИ!!! Само аз имам няколко познати със сериозни фрактури! Баси и спорта!
                    Що народ се е пребил там!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

                    Коментар


                    • #11
                      От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                      Моля модератора да изтрие темата, тъй като изобщо не съвпада тази статистика с нормалният ни смисъл.
                      Съжалявам изобщо,че го споделих.

                      Коментар


                      • #12
                        От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                        Що съжаляваш? Нали затова е тема-да се обсъжда! В другия случай-мога и сам да се смея на тази класация
                        088пет722пет99
                        http://www.hydropompi.com/

                        Коментар


                        • #13
                          От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                          Карането на ски от аматьори и според мен....моя милост беше профи състезател по фул контакт....
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

                          Коментар


                          • #14
                            От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                            Защото няма нищо общо с реалността... Сутрин я коментирахме с приятели, че нещо и куца... Ама сега наистина осетих, че е инвалид... Като каза ски-те... И се замислих, загълбах много на дълбоко и се зачудих, защо ги няма, като наистина си прав!
                            изобщо е невярна... Съберах няколко статистики и тази определено не ми допада (която я споделих).
                            А между другото, никой ли не знае, за wingsuita дали е спорт...
                            Бокса е доста опасен, спорт, ски, абе много може да говорим по - темата.
                            А, това, за голф... не можах някак си да го повярвам - странно ми стана. Изглежда ми толкова скучен и някакъв си такъв приспивател просто, а то какво било.

                            Коментар


                            • #15
                              От: ТОП 10: Най - опасните спортове

                              Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                              Моля модератора да изтрие темата, тъй като изобщо не съвпада тази статистика с нормалният ни смисъл.
                              Съжалявам изобщо,че го споделих.
                              Реагираш все едно ти си го писал това по твоя статистика.Парашутизьм да пишем ли?Айде да не смятаме умрелите,но колко изкьлчени глезена има?
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X