Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Превозното средство, което спаси човешки живот

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Превозното средство, което спаси човешки живот

Citroen 2CV се превърна от автомобил в мотоциклет

Представете си следната ситуация - пътувате сам из пустинята в Африка с автомобил, но той се чупи. Имате достатъчно вода и храна, но най-близкото селище е на стотина километра. Нямате GSM, интернет и всякаква друга връзка с цивилизацията. Какво правите в такъв случай?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:72.9 КБ
ID:6017692
    Отговор на този въпрос може да даде французинът Емил Лерей, чиято история наскоро бе припомнена от медиите в родината му. През 1993 г. той предприема пътешествие из Африка със специално приготвен автомобил Citroen 2CV.

Име:2.jpg
Размер:46.3 КБ
ID:6017693
    След няколко дни обикаляне из пустинята колата се чупи, при това сериозно - извън строя са полуоска и цялата кормилна система. Авантюристът се оказва сам насред пустошта на близо 100 км. от най-близкото населено място.

Име:3.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:6017694
    Нормален човек би се отчаял от подобна ситуация, но не и Лерей. Той има достатъчен запас от храна и вода, за да изкара поне 10 дни. Затова и започва ремонт на автомобила си, който обаче се оказва невъзможен.

Това не отчайва французинът и той превръща 2CV в мотоциклет. Без да има някакви специални умения на механик, Емил използва подръчните му инструменти и успява за 10 дни от Citroen-а си да направи напълно ново превозно средство, с което да се измъкне от пустинята.

Име:4.jpg
Размер:75.8 КБ
ID:6017695

Име:7.jpg
Размер:71.4 КБ
ID:6017697

Име:8.jpg
Размер:50.8 КБ
ID:6017696

От: Превозното средство, което спаси човешки живот

На чист френски ЕВАЛА!
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Похвално начинание с неясна цел. За 10-те дена през които се е бъхтил над мотора, който не е било сигурно дали дори ще проработи, можеше два пъти да мине по 100 км пеша.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Похвално начинание с неясна цел. За 10-те дена през които се е бъхтил над мотора, който не е било сигурно дали дори ще проработи, можеше два пъти да мине по 100 км пеша.
        Не е така, защото в повечето случаи в пустинята, не вървиш право напред, а се въртиш в кръг, защото водещият ти крак подръпва настрани тялото и е практически невъзможно да се върви в права линия. За 10 дена, щеше да се върти в кръг, да свърши всичките си запаси и да умре, най-вероятно, от дехидратация.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

... а и друго - човека е знаел какво прави. Не си е съчинявал превоз...
          Публикувайте отговор

Коментар

С нищо не можеш да се движиш по права линия без някакъв ориентир. Та дали е бил с мотор или пеша все тая. 100 км е смешно разстояние дори в пустиня. Ако мотора не беше проработил щеше да умре със сигурност.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Има и друго. Тези му запаси стигат за 10 дни, но не и ако е постоянно в движение. Движейки се постоянно е щял да изразходва много повече енергия, а следователно и ще консумира повече от запасите.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

На мен пък ми е интересно с какво е заварявал, някой от детайлите, които не са фабрични, ми се струват заварени.
                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Тук е описано, малко по - подробно случката. ---> http://www.odditycentral.com/news/re...he-desert.html
                  Направи ми впечатление, ето това клипче...

Много лесно се разглобява, нещо като братовчед или някакъв приятел на трабанчето...

Коментар

А моля някой да ми обясни кое точно задвижва коУеУата при така монтирания двигател? Понеже не ми става ясно...
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Без да има някакви специални умения на механик, Емил използва подръчните му инструменти и успява за 10 дни от Citroen-а си да направи напълно ново превозно средство.................

Глупости,повярвах им
                      Последно редактирано от BENZBOSS; 21-06-13, 15:21.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                        На мен пък ми е интересно с какво е заварявал, някой от детайлите, които не са фабрични, ми се струват заварени.
                        +1

Първата ми мисъл беше - що не е тръгнал пеша ?!
                        Струва ми се доста удобно да носиш в колата си 50x всякакъв вид болтове гайки и тнт.
                        - бормашина ?
                        - електрожен ?
                        - 2 - 3 крика ?

Колкото и да е лесно разглобяването на автомобилчето, сглобяването на мотор от "немеханик" е доста интересно

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                          А моля някой да ми обясни кое точно задвижва коУеУата при така монтирания двигател? Понеже не ми става ясно...
                          Но това е предаването 2CV, че е наистина изненадващо - барабан задвижва задните колела чрез триене, и законите на физиката сила, Emile да я карам само на заден ход.
                          Ето го отговора.
                          Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                          +1

Колкото и да е лесно разглобяването на автомобилчето, сглобяването на мотор от "немеханик" е доста интересно
                          Май си е бая голям механик, ако питаш мен! Поне това което прочетох в този линк който съм публикувал по - нагоре в темата, Емиле, си разбира от нещата.(кое, как се прави, защо и т.н.)

Коментар

Интересно ми е как ли се управлява това чудо.

Коментар

Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                              Интересно ми е как ли се управлява това чудо.
                              Съжалявам, не мога да намеря клипче с тази машина!
                              И на мен ми е интересно, как се движи,управлява и всичко там... по - тази сглобка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X