Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Човешкото тяло, както не сме го виждали"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Човешкото тяло, както не сме го виждали"

Изложбата на човешки тела, която предизвика доста полемики в света, ще бъде в София.
    Имах късмета да я видя когато беше във Валенсия и не съжалявам.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5696311

Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

От: "Човешкото тяло, както не сме го виждали"

Това е невъзможно да се опише с думи, пробвах се. Посетих я и аз в един музей в Стокхолм. За хората, които ги вълнува анатомията ще е супер интересно. Препоръчвам!
    XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

http://bodies.bg/bg/tickets.html

Коментар

Имах възможностите да не я видя въпреки тоновете рекламираща ги хартия разлепени по улиците ми, и не съжалявам.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Днес отидох. Впечатляващо е да се види на какво прилича бял дроб на тютюнджия. Има една кутия и вътре други впечатлени си хвърляли цигарите.

Коментар

Театро. Навсякъде я влачат таз кутия.

Коментар

Дробовете (поне 10-тина) са съвсем истински. Като искаш му викай театро. Аз като съм много нервен понякога паля. Дори мен непушача ме замисли тая гледка.

Коментар

Никъде не споменуват, че тоз дроб е на човек дето е употреблявал по два-трийсе цигари черен тютюн на ден. А иначе цигарите в сандъка са си истински, въпроса е колко е вярно, че са хвърлени там от хора след като са видели таз изложба.

Коментар

Трябваше ми време, за да синтезирам защо е добре да се види. Понеже няма къде да видиш такова нещо - някак си очакваш да е нещо страшно, гадно или тайнствено. Учиш го по биология, изпитват те, някакви страшно сложни неща, ДНК репликации от Андромеда. Бруталното е, че всичко изглежда обикновено, тривиално, като в магазин за авточасти. Може да го видиш на сантиметри, само дето не дават да се пипа, не, че не може. Разпознаваш всеки орган от картинките в учебника. Цялата тая страховита биохимия, която работи в нас е реална, както са реални и всички вредности, на които се подлагаме. Казвам го във връзка с една друга тема, дето мина наскоро.

Коментар

А пък преди човечеството беше възмутено че нацистите правели преспапиета от човешки глави.
                    Препарирани хора?!?!?!
                    Това е ненормална работа, и не трябва да излиза от медицинските университети и академии.
                    И за ще имам възможност да не посетя изложбата.

Коментар

Meдицинските хора по-лоши ли са от другите? Лично мнение - за поддръжката на неимоверно сложната машина, в която живеем се иска някакво познание. За да ни служи по-дълго и безпроблемно.
                      p.s. 900 мегабайта zip-нат е генома ни, тука е на файл (не, че ми трябва), 3,2 милиарда двубитови единици. Това инфо го има във всяка една клетка.
                      Последно редактирано от Rabin; 10-06-13, 10:45.

Коментар

Повече снимки няма ли някъде?

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                          Повече снимки няма ли някъде?
                          ....................
                          п.п. Бях качил снимки, ама не знам колко е хуманна цялата работа. Сори, ама ги махнах.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз не бих отишъл да гледам препарирани трупове на хора, па ако ще да са си дарили доброволно телата за тая работа. Камо ли пък да си заведа децата. Много ми е интересно дали има хора които биха си завели децата да гледат трупове. Не ми изглежда хуманна тая работа, ама хич.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X