Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Гръм удря кола в движение.
Свий
X
-
Гръм удря кола в движение.
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- РадоТагове: Няма
-
От: Гръм удря кола в движение.
Против подобни случаи,имаше едно време гумени антистатици,които опираха в земята,но все пак колата е и на гуми,следователно и без антистатик,не би трябвало да се наруши здравето на пътниците в автомобила!Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec
-
Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнениеТова с антистатиците ще си остане мистерия за мен!
Някакви тънки, шарени лентички диелектрик се влачат по асфалта... защо ли? Не виждам смисъл.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнениеНякакви тънки, шарени лентички диелектрик се влачат по асфалта... защо ли? Не виждам смисъл.
...друг е въпроса за ползата от това колата ти да не е наелектризирана.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВсе ми се струва че не бяха точно диелектрик. Не и отвътре. Не са нужни повече от 2-3 тънички нишки за да свършат тая работа.
...друг е въпроса за ползата от това колата ти да не е наелектризирана.Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнениеИма смисъл само за цистерните ,превозващи горива.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКой го твърди и как го е доказал?
А няма ли опасност по този синджир да се пренесе заряда в цистерната- ако "гръмне" близо до нея?!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКой го твърди и как го е доказал?Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнениеА де?Нали казах,че на съвременните не съм виждал.Теоретично горивото ,при плискането си в цистерната създава статично електричество...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнениеАко не беше мокро колата от клипчето можеше да се обърне - щяха да се разпаднат гумите.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
От клипа не става ясно, дали е върху колата или някъде зад нея. Залагам на второто, защото лампите останаха да светят. Лесно биха изгорели от такова нещо. Всъщност, те лампите лесно горят и от електрожен, който работи със стотици пъти по-малък ток.
При опасност от мълнии в колата е най-безопасно - това е сигурно. Но не е и абсолютно безопасно. Токът от средна ръка мълния лесно може да направи 100-1000 волта потенциална разлика между пода и покрива, от които волтове е добре да сме изолирани. Обикновено вътрешната облицовка помага, но на по-сериозните джипки вътрешната облицовка не е силна страна, а и често е мокра по време на гръмотевични бури. Така че - по-далеч от тавана.
Антистатикът не е против мълнии - малко е нефелен в ролята на гръмоотвод, а и не опира в нищо особено проводимо. Ролята му е да разсейва към пътя статичното електричество, което се натрупва при движение (по няколко механизма). То е опасно при зареждане с бензин, а освен това е крайно неприятно при слизане и качване. Мисля, че от някой момент нататък гумите започнаха да ги правят леко електропроводими и голяма нужда от тази чудесия вече няма.
Дрънчащата верига е баткото на антистатичната лентичка - по-ефективна, но пък дрънка. В някои случаи дрънкането сигурно е полезно - да си знае водачът на цистерната, че всичко е наред. При тролейбусите мисля че има още една роля - за контрол на изолацията между електрическата част и шасито. Ако към пътя изтича някакъв ток, значи който се хване за дръжката да се качва, ще го полази фазата. Отдавна не съм я чел в новините, но не е невъзможна беля.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар