Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбирате ли от електротехника?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разбирате ли от електротехника?

Глупости! Не са ключове и не са изключени.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

,,Измамата" вероятно е в ключетата, които във включена позиция шънтират интегриран в тях ценеров диод + различно напрежение на отпушване на двата светодиода.
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Глупости! Не са ключове и не са изключени.

Че са ключове - ключове са . Че не са изключени - вярно. Просто нарисуваната схема не е вярна. Използват се диоди с различен ток, а в ключовете има монтирани резистори, паралелно на контактите.
        Последно редактирано от stilnik; 26-12-11, 23:40.

Коментар

При "нормални" ключета и лампи и двете схеми са невъзможни.
          Има някаква уловка в напреженията за светване на отделните диоди /различни напрежения/ които се
          "осигуряват" от хитри ключета.
          Друго не виждам какво може да е.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
            При "нормални" ключета и лампи и двете схеми са невъзможни.
            Има някаква уловка в напреженията за светване на отделните диоди /различни напрежения/ които се
            "осигуряват" от хитри ключета.
            Друго не виждам какво може да е.
            Съгласен съм.Струва ми се, че "шашмата" е в ключетата, ама вероятно и светодиодите на са баш еднакви-за да отпушват при различен ток.Ще мисля още, заинтригува ме.
            Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

предвид размерите на съвременните компоненти, може да е всичко, включително и по процесор на елемент, с все CAN шината
              Гледам, че по коментарите има предположения за LC филтри, което на мен ми изглежда най-логично, но пък са възголеми и трудно ще се скрият под/във диодите така, че да не се виждат изобщо. С резистори номера не минава, дори и светодиодите да са с различен пад - поне в единия случай ще светват по 2 от едно ключе.
              Предполагам, че просто светодиодите са по-хитри. Наскоро в някакъв магазин гледах коледни украси, светодиоден "маркуч" примерно, който се реже на метър и се буха директно в 220V. И работи, колкото и да е странно на пръв поглед. За мигащи светодиоди и такива с вграден генератор на ток даже няма и да споменавам, има ги отдавна и навсякъде.
              Ключетата са достатъчно големи, в тях може да има всичко.

Хихихихи, колко много изписах, само за да кажа, че задчката няма нищо общо с електротехниката
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Хихихихи, колко много изписах, само за да кажа, че задчката няма нищо общо с електротехниката
                Дааа..
                По-скоро е реквизит на Астор...
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  ...Хихихихи, колко много изписах, само за да кажа, че задчката няма нищо общо с електротехниката
                  Саботьор... Нали се сещаш че ако заглавието беше "разбирате ли от CAN комуникация" темата щяха да я погледнат 5 човека...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Един жокер - батерията дали е стандартна батерия даваща прав ток или има и други неща в корпуса и и дава крив?
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Един жокер - батерията дали е стандартна батерия даваща прав ток или има и други неща в корпуса и и дава крив?
                      Май дава и "крив", коментарите на клипчето са интересни, ама тоз полски нещо не го вдявам.
                      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Чисто променливо двуполярно напрежение от батерията и по един диод последователно в ключетата. Паралелната схема с двата диода.
                        За последователната - мисля какво ще да е.

Коментар

Батериата е съставена от две батерии с по един диод последователно и в ключетата има диоди.

Коментар

Да де, ама пишеше, че само батерията е истинска. Предлагам друго. Задачата е поставена - ламбите трябва да светят и гаснат както е показано на клипа. Дайте схема. Всичко е разрешено. Не е сложно, но аз пак ще отида в бара, че нещо клетките ми ги мързи.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                              Батериата е съставена от две батерии с по един диод последователно и в ключетата има диоди.
                              С диоди в паралел на ключа ли-нарисувах си варианта и изглежда правдоподобно да работи обаче диода ще светва когато ключа е на нула не на единица, на клипа е обратното.Не ми се занимава обаче да го тествам, пък и все си мисля че отговора няма да е толкова лесен, не обяснява и схемата с последователното свързване-тя ми по-загадъчна .

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Да де, ама пишеше, че само батерията е истинска. Предлагам друго. Задачата е поставена - ламбите трябва да светят и гаснат както е показано на клипа. Дайте схема. Всичко е разрешено. Не е сложно, но аз пак ще отида в бара, че нещо клетките ми ги мързи.
                                Това ли имаш в предвид:
                                Really, I'm not smarter than everyone… I just wanted to show how people get used to the simple solutions. Life is not only black/white or 0/1, a lot more is shades of grays.
                                And it’s very good, life is more interesting then…
                                So, my schematic is only conceptual. Inside the all elements (except for the battery), I hid the additional componnents. Your task is to guess the whole schematic, or come up with the idea.

Merry Christmas !

Fredzislaw100 2 days ago

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X