Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Крачка в правилната посока...може би
Свий
X
-
До: Крачка в правилната посока...може би
Като дългогодишен собственик на кучета, цитирам някакъв нарчник за възпитание на кучета "....да му се подават команди които то знае, разбира и може да изпълни..." с тъпия българин е същотоне усети ли брутално (....тук си го цензурирам
...) силата на закона и държавата, във ВСИЧКИ аспекти на живота си, каквото и да има на хартия, .....си е само лист хартия.
Т.е. закони си има, но псевдо съдебната ни система ги прилага на принципа "наши-чужди" (имам личен интерес-нямам личен интерес)и в крайна сметка, споменатия по-горе тъп българин за 20 години "демокрация" се научи, че може да прави каквото си иска стига да не мъти водата на по-силните....0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
-
В правилната посока?
А на село като заколят кокошка или заек или каквото и да е друго?
А като трепем гризачи и т.н.?
Изобщо кой реши кои животни имат права и кои не? Кои са по-висши от останалите? И какви сме ние, че да го решаваме това?
Аман от идиотски организации, които нямат никаква представа какво правят.
Всички се побъркаха покрай това куче с отрязани крака. Петиции, Фейсбуци и какво ли още не. Че и операция в Германия...
А когато помияри нахапят и дори убият дете?
А баба Гена с изгризани до кокал крака, за която само Карбовски се сети?
В тази държава кучетата май имат повече права и от нас...Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
Seat Leon 2007 1.9 TDI
Коментар
-
И ето още нещо от днес:
"Преди месец една варварска постъпка потресе цялата страна. Някакъв човек отряза краката на едно куче. Надигнаха глас природозащитници, любители на кучета, знайни и незнайни организации, като фондация „Четири лапи" и др. Настояваха за най-строги наказания, за промени в наказателния кодекс, които да предвиждат ефективни присъди за такива хора.
Вчера едно домашно куче, развързано, със собственик наблизо, захапа за главата 10-месечно бебе. Това събитие мина съвсем незабелязано. Няма ги природозащитниците, няма ги фондациите и организациите.
Като че бебето не е част от природата, като че то е направено от желязо и жици.
Никоя от природозащитните организации не се обади да прояви съчувствие, да предложи помощ. Какво толкова - едно кученце захапало някакво си дете. Нали кучето е живо и здраво.
Затова аз бих предложил фондация „Четири лапи" да се прекръсти на фондация „Четири кучешки зъба". Така името по-пълно ще отговаря на позицията и дейността на фондацията, която прикрито толерира агресивното поведения на кучетата спрямо хората.
(Когато говоря за фондация „Четири лапи" нямам нищо конкретно против нея. Тя не е нито по-добра, нито по-лоша от всички други подобни природозащитни организации, усвояващи различни екоеврофондове).
Къде бяха природозащитните организации, когато домашно куче отхапа бузата на дете от Дряново, къде бяха те, когато домашни кучета от Попово разкъсаха друго дете?
Никой не издигна глас за промяна на наказателния кодекс, който предвижда глоба от 200 лв., ако няма жертва. Вероятно под жертва законодателят разбира смъртен случай. Ако на бебето кучето беше отхапало само ръка, буза или нос, то вече нямаше да е жертва..."
http://news.ibox.bg/opinion/id_1874543198Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
Seat Leon 2007 1.9 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнениеИ ето още нещо от днес:
Къде бяха природозащитните организации, когато домашно куче отхапа бузата на дете от Дряново, къде бяха те, когато домашни кучета от Попово разкъсаха друго дете?
Никой не издигна глас за промяна на наказателния кодекс,
НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ !!!! Кучето и българския индианец не са по-важни от човека.
Коментар
-
Дотук добре. Какво правим с коленето на прасе по коледа? С лова? Къде е границата? Или, ако ще ядем животното и не го колим с най-тъпия нож всичко е наред?
Коментар
-
Изобщо не става въпрос за това, че ако сме в защита на животните, то тогава сме против хоратаНе зная защо така повърхностно се подменя същността на коментираната тема. Въпроса е в това, че до сега нямаше закон, който по някакъв начин да санкционира хора издевателстващи по особено жесток начин върху животни.
Има "Закон за защита на детето", сравнително осъвременен. Има всякакви закони, друг е въпроса, че те не се спазват.
Въпросния проектозакон е необходим поради крйната жестокост и садизъм, с които се сблъскваме напоследък.
Освен това човек, който е склонен на такава агресия към животни, е склонен на подобно отношение и към хора...
Коментар
-
Мисълта ми беше, че такъв закон трябва да е доста премерен. Иначе лесно става средство за ефрейторско гонкане. Мога да продължа с примерите:
Комарите - айде, те паразитират по хората, ами хлебарките? Змия ако имам в двора и тя се е мяркала само нощем не по-близо от 10м от мен, но мен си ме е страх?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМисълта ми беше, че такъв закон трябва да е доста премерен. Иначе лесно става средство за ефрейторско гонкане.
Коментар
-
Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение... Въпросния проектозакон е необходим поради крйната жестокост и садизъм, с които се сблъскваме напоследък ....
А въпросният проектозакон най-вероятно няма да свърши абсолютно никаква работа срещу такива, като онзи, който е осакатил животинчето.
Защото такова нещо може да направи само някой с болен мозък. А болният мозък закон няма да го спре. Дори и да предвижда смъртно наказание.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеА болният мозък закон няма да го спре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеА болният мозък закон няма да го спре.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар