Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАПОЕЙРА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КАПОЕЙРА

http://www.vbox7.com/play:7db27487?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

...

http://www.vbox7.com/play:921092b6

То всичко е много хубаво, наистина едно красиво изкуство, само че незнам защо не го развиват като спорт, особено в БГ ще има голям успех, защото духът ни е спортен и имаме, като нация заложби за физически качества, друг е въпроса, че днешното поколение израстват мързеливи, но все пак има голям потенциял за спортисти, трябва само някой ентусиаст да открива таланти... Българите са много сръчни, усвояват бързо и най-вече са много смели, за нещо такова, като капоейрата си трябва доста смелост и бързина... за съжаление тук в БГ едва ли някога ще можем да я видим на живо, та да не говорим за клуб...
    sigpic

Коментар

Всъщност има славянско доста дбро силово бойно изкество, доста острокнтактно - Агни-Кемпо. Негов възродител е Соке Дай Юрий Костров, ако намерите материали за него ще ви заинтригува гаранция.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

daobg.com forum

Коментар

Абе Бразилците са си по танците - хубав е и този танц!

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Всъщност има славянско доста дбро силово бойно изкество, доста острокнтактно - Агни-Кемпо. Негов възродител е Соке Дай Юрий Костров, ако намерите материали за него ще ви заинтригува гаранция.
            Българското бойно изкуство не се ли казва "ЕТО"? Има някъде в София федерация и клубове...

Коментар

Аз казвам за славянско а не за българско, нали вдяваш разликата
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Абе незнам за бразилците и техните танци, но знам за Жиу-Житцуту им и е доста на ниво

Коментар

Има си бойни нации. Еле пък бразилците, които живеят в яко бандитска обстановка. Обаче холандците са що-годе кротка нация и криминалният им контингент си решава въпросите дискретно, обаче имат най-много майстори на всякакви бойни стилове на глава от населението.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                    Аз казвам за славянско а не за българско, нали вдяваш разликата
                    Вденах,ама чак сега... иначе въобще нямаше да ми мине през акъла Дай някакво инфо за това...въобще не съм го чувал,баси...Сигурен съм единствено,че КЕМПО (което фигурира в името на въпросното славянско бойно изкуство) е от Японската история и е нещо като родител на КАРАТЕ-то.То е основата,от него тръгват разновидности със(КЕН ДО) или без(КАРАТЕ ДО) оръжие.

Коментар

Абе и аз не съм много наясно. Преди години въпросния майстор дойде в България и аз му бях преводач. Оказва се че той дълги години е събирал буквално трохите от знания които са достигнали до днес за различните похвати и тактики на това изкуство. Цялата работа е доста остроконтактна, различава се от силно хореографските стилове в някои други изкуства - всички похвати и движения са строго функционални, подчинени да се неутрализира противника. Освен удари с ръце и крака има доста хвърляния, приеми за душене кълчене и чупене на крайници. Доколкото си спомням има три разновидноски Агни-Кемпо.
                      Първата е най-леката и е предимно физкултурна, подходяща е за болни, стари хора и деца - за всеобщо заздравяване на организма. Втората е спортна, там си има правила и тн. И най-истинската е бойната система, която в момента е приета на въоръжение в израелските сили за бързо реагиране и специални служби
                      Тук има секции, водещ е един пич от НСО, Велин Хаджолов, някъде в Червена звезда им е залата където тренират.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X