Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Връзка към видеоканала който се опитвам да направя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Благодаря, имам материал за манастира.
    Виж, за Стефаново не се сетих да потърся гробището, когато ходих там.

Разбира се че снимам и оброчни кръстове.
    С тях е най трудно, защото са разпръснати, а някои и скрити от природата.
    Това което е на заставката отпред, е оброчен кръст. Може би, най-красивия, който съм виждал.

За този, пред НДК се говори, че е надгробен кръст, донесен от Гинци. Но мен нещо ме кара да мисля, че е оброчен.
    Първо защото е огромен, а такива надгробни поне аз не съм виждал. И второто, на него е добре видна година, а липсва име.
    Не мога да преценя доколко е светотатство да е пренесен там. А и стои някак не на мястото си.
    Обаче от друга страна, подсказва на минувачите, които го забележат и се замислят, че някога е имало и някакъв по различен свят и живот.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
      Благодаря, имам материал за манастира.
      За този имаш ли?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20241019_141814995.jpg
Прегледи:250
Размер:1.98 МБ
ID:6985454

Като видях това, се шашнах:

Име:IMG_20241019_141713312.jpg
Прегледи:241
Размер:959.6 КБ
ID:6985455

Но-о-о-о, май е менте от началото на 2000-те години, когато някакъв лъжепоп обитавал манастира... с две млади жени

Ето един кръст от там (той поне е автентичен):

Име:IMG_20241019_142641866.jpg
Прегледи:241
Размер:1.81 МБ
ID:6985456
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Не, това не съм го виждал.
        Следя материали които се появяват тук там, за такива неща.
        Някои от тези руини, изчезват в рамките на няколко години, защото им разграбват камъните.

Коментар

Днес е Антоновден, и това ми напомни за майка ми.
          Мислейкиза нея, седнах и сглобих филмчето за Маломаловския манастир.
          Стана повече приказки, и по малко кадри.

Коментар

Една лятна разходка по пътеката между гара Бов и водопада в мвстноста Под камико.

Коментар

Миналият Юни. Преди сезона, когато няма никой наоколо.

Коментар

Коментар

Мерси, че ме пренесе по любимите места където не съм бил отдавна! Следващия път пробвай обиколка на целия полуостров с дълги панталони заради драките - има още много красиви неща за гледане нататък!
                  Honda XL600LM, 1987
                  Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                  Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

@Edo
                    Благодаря! Усещането като цяло, едва ли може да се предаде с камера, а и с думи.
                    Едно от мако отаналите незасегнати места по нашето Черноморие.
                    Вече няколко пъти ходя там. Отначало само с фотоапарат, а сега и с камкордера.
                    Има и змии там. И в двата филма съм вкарал кадри, но във втория по не се вижда.

Видях и едър дивеч, но той се изнася много бързо, и не успях да го хвана.

Коментар

• Edo
                      Edo коментира
                      Редактиране на коментар
                      Района е уникален за любителите на природата! Не знам дали си ходил към Лъвската глава над Ропотамо? Там има сериозни мегалити както и по целия полуостров. За един ден можеш да обиколиш цялото място като оставиш колата на Перла и следваш горските пътеки покрай морето до устието на Ропотамо и се върнеш от там по асфалта обратно.

• ctef
                      ctef коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да. А буса го оставям и нощувам на първия залив след Перла, вижда се на филма.
                      Преди няколко години наистина нощувах на Перла, но тази, пак по същото време, беше станало вече човекарник. Не е за мен!

Не ми се искаше да намесвам и политически отенък, но времената са такива, каквито са.
                    Понякога продължавам да правя и репортажни видеа.
                    На това се позаиграх с монтажа.

Коментар

Хайде, ако сте ми забраили муцуната
                      Следващият с кръстове.

Коментар

Коментар

И още една разходка:

Коментар

Това изглежда съм пропуснал да го споделя:
                            Между другото, мелодията която съм подбрал, се нарича ,,Lonely cowboy". Симптоматично...

Напоследък забелязвам че се правят много видеа правени с дронове и хубава техника. За съжаление аз не мога да се равнявам по тях, и нещо загубих мотивация.

Отделно, започва да се пълни и свидеа, правени с помоща на изкуствен интелект. Изглеждащи и звучащи стерилно неестествени. А също и много музика☹️
                            Последно редактирано от ctef; Вчера, 16:00.

Коментар

Имаше поредица за потрошените спортни места. Ако имаш път към Казичене, снимай ски влека, или това което е останало от него, ако още е останало. Втория беше в с. Оризаре, зад моята къща. Затриха го и отиде на вторични. Хора които не са го строили. Звънни, че ти разкажа, ако е интересно.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

• ctef
                                ctef коментира
                                Редактиране на коментар
                                Казичане ски влек ли?
                                Аз знам по водоемите имаше влек за водни ски. Преди година се поразходихме там. Нищо не беше останало от базата.
                                Ама виж Панчарево, базата на ЦСКА, базата на Академик отсреща, разруха. Само базата където беше Левски се поддържа. Там като млад тренирах академично гребане.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                            X