Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Журналистически изцепки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Журналистически изцепки

Какво значат странните шумове в колата
    18 март 2008 / БТА
    Трябва да обръщате внимание на необичайните шумове, които издава колата ви, тъй като те могат да бъдат сериозен риск не само за вашата сигурност, но и сигурността на другите участници в движението.
    Това предупреди Австрийският автомобилен, мото и екскурзионен клуб (OeAMTC), цитиран от ДПА. Източникът на проблема трябва да бъде проверен възможно най-скоро и за предпочитане от професионален механик. Ето някои от шумовете, за които шофьорите трябва да внимават: * Тупкането при неравна пътна настилка е признак за проблем при шасито или амортисьорите. Може да означава и износени колянови валове. * Скърцането би могло да бъде признак за износени предпазители на спирачките, замърсявания по спирачните ротори или дефекти в шасито. * Цъкането, което се увеличава с ускорението, би могло да означава разхлабена част на някое от колелата или износване на основния колянов вал. Ако цъкането стане по-силно при по-високи обороти, това би могло да е признак за твърде голям луфт на клапаните или дефектни повдигачи (на клапаните). * Силното виене често е причинено от вентилатора, когато има нужда от пренастройка, посочва ДПА.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Журналистически изцепки

Ако чуя необичаен шум от колата си на кой журналист да я закарам, зада я диагностицира, оправи "износения колянов вал" и "пренастои" виещия вентилатор.

ГОЛЯМ СМЯХ!
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това ми напомня за един доцент, когато бях студент, който казваше, че когато информацията се записвала върху плочите на харддиска, тя не се записва равномерно, а хаотично, което води до дисбаланс на плочите, което пък натоварва лагерите и те се разбивали, вследствие на което харда започвал да дрънчи повече, ставал по-шумен и т.н.
      Оттогава спрях да му ходя на лекциите на този, и мисля, че постъпих правилно

Иначе тея от "OeAMTC" големи веселяци наистина Още довечера отивам да пробвам колата да видя дали са ми наред коляновите валове и евентуално ако вие вентилатора да потърся копчето за пренастройката му
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
        ...когато информацията се записвала върху плочите на харддиска, тя не се записва равномерно, а хаотично, което води до дисбаланс на плочите...
        Мисля, че това е поправимо. Плочите се балансират чрез защипване на байтове на съответните места по ръба им.
        Искам България чиста!

Коментар

Пропуснали са моя проблем! Като пусна радиото и от вратите и таблото почват да се чуват най-различни звуци! Понякога са приятни за ухото, а друг път не! Често се случва и да наподобяват глас на журналист и тогава определено са много странни!
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

При мене пък такива звуци се чуват само откъм задното стъкло (и по-точно от кората, която е зад облегалката на задната седалка )
            Явно имам проблем с купето или шасито
            Някой да знае журналист тук в Стара Загора, че да му закарам таратайката

П.П. Ай стига толкоз простотии, че и тая тема е безкрайна
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Ха сега де... От къде да я подхващам моята Лада Нива...
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

твоята(от аватара ти) има много проблеми:
                1.половината ти боя е страшно износена
                2.2та ти хъба са кални което може да доведе до по-бързо изпразване на резервоара което пък е причинено от износените гуми
                3.едната чистачка се натоварва повече което води до разбиване на полуоските

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X