Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мъжете - нужни ли са ни вече ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мъжете - нужни ли са ни вече ???

Кофата, кофата.

Коментар

Ще почакаме за кофата...Пепи го няма...
      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
      A2 (+)

Коментар

Аз ще се скътая някъде и като останат само жени аз ще съм най-големият пич!Струва ми се че правят реклама на лабораторията.Абе старият начин за правене на бебета си остава по-забавен.
        Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Хе. Добре забравеното старо. Половият процес е възникнал в еволюцията доста отдавна, деленето на мъже и жени - малко след това. И сега има видове, които нехаят за подобни глупости.

Аз нямам нищо против, пред човешкия род да има повече възможности. И без това сме го закъсали, като развитие.

пс. колкото до това, нужни ли са мъжете - те отдавна са само относително нужни. Ако лимитиращият фактор в размножението не беше работната сила, всяко общество, което повиши съотношението жени / мъже щеше да превзема света. Опити са правени, но с променлив успех.

Има и друго. Постижението на тези юнаци е просто намиране на начин за copy/paste. То не променя (веднага) факта, че много време (милиард години?) сме еволюирали в условията на полов процес и полов диморфизъм. Всичко ни е приспособено за това. Органи, дейност на нервната система, социална организация и какво ли още не. Да, общество само от жени вече може да съществува, но трябват още много промени, за да стане то конкурентно на смесеното.

пс2. Крайно време е да се уредя и с дъщеря. За всеки случай.

Коментар

Айде сега да си спомним и какво се случва с децата, когато са лишени от съответното генетично разнообразие . Щом някой няма да му пречи да ражда умствено увредени дебилчета, негов си проблем...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              Айде сега да си спомним и какво се случва с децата, когато са лишени от съответното генетично разнообразие . Щом някой няма да му пречи да ражда умствено увредени дебилчета, негов си проблем...
              Чакай, никой не казва, че няма да има генетично разнообразие. Полов процес пак ще си има (макар и изкуствен), пак ще са диплоидни и пак ще се мешат.

Освен ако някоя прекалено самовлюбена не реши да се самооплоди. Ама то затова си има естествен отбор. И обществен такъв. Децата ще са скъпо удоволствие (те и сега може да са скъпи, но не и предварително). Не събереш ли стотинки за възсложничкото оплождане, остава само опцията за мъж. Е тогава пък, ще разчитаме на половия отбор.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Чакай, никой не казва, че няма да има генетично разнообразие. Полов процес пак ще си има (макар и изкуствен), пак ще са диплоидни и пак ще се мешат.

Освен ако някоя прекалено самовлюбена не реши да се самооплоди. Ама то затова си има естествен отбор. И обществен такъв. Децата ще са скъпо удоволствие (те и сега може да са скъпи, но не и предварително). Не събереш ли стотинки за възсложничкото оплождане, остава само опцията за мъж. Е тогава пък, ще разчитаме на половия отбор.
                А Y-хромозоми от къде?
                Щом правят някакви сперматозоиде от женски костен мозък, то явно успяват да синтезират нещо... ама няколко поколение изкуствени Y-хромозоми... и не съм голям оптимист, че децата ще могат да се научат и да броят до десет на пръсти .
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А Y-хромозоми от къде?
                  Щом правят някакви сперматозоиде от женски костен мозък, то явно успяват да синтезират нещо... ама няколко поколение изкуствени Y-хромозоми... и не съм голям оптимист, че децата ще могат да се научат и да броят до десет на пръсти .
                  Това е фокусът - в целия купон Y хромозоми няма да има. Затова не само няма да са нужни мъже, но няма и да се произвеждат.

пс. Y хромозомата е хаплоидна. Това значи, че не се кръстосва никъде и че всеки рецесивен (чети: счупен) ген се проявява. Унаследява се директно от баща на син. По твоята теория, това май обяснява защо повечето мъже и сега не могат да броят до 10.

пс2. Интересно наблюдение - при сегашните млади хора (до 20-22г) жените са забележимо по-умни от мъжете (чети: от мъжете и чеп за зеле не става, а жените са доста напред спрямо по-големите). Аз съм първият, който ще отрече статистика, правена само върху свои познати, ама нещо ми предизвиква инженерния усет в тая работа.

Коментар

Това е фокусът - в целия купон Y хромозоми няма да има. Затова не само няма да са нужни мъже, но няма и да се произвеждат.

пс. Y хромозомата е хаплоидна. Това значи, че не се кръстосва никъде и че всеки рецесивен (чети: счупен) ген се проявява. Унаследява се директно от баща на син. По твоята теория, това май обяснява защо повечето мъже и сега не могат да броят до 10.

пс2. Интересно наблюдение - при сегашните млади хора (до 20-22г) жените са забележимо по-умни от мъжете (чети: от мъжете и чеп за зеле не става, а жените са доста напред спрямо по-големите). Аз съм първият, който ще отрече статистика, правена само върху свои познати, ама нещо ми предизвиква инженерния усет в тая работа.
                    Да, де... ама точно "счупените" гени правят мутациите и от там дават по-голяма биологично разнообразие.

Коментар

Да, де... ама точно "счупените" гени правят мутациите и от там дават по-голяма биологично разнообразие.
                      Още дълго можем да се учим на генетика в тази тема. Крайната ми мисъл беше, че принципно методът няма издънки, а че няма да има мъже - може и да не е фатално.

Коментар

Абе може и "повечето мъже да не могат да броят до 10"(що ли говоря в трето лице..), ама повечето живеят в свят изобретен и създаден от самите тях. То акъла е много "разтегливо" понятите.

Коментар

Като знам един офис пълен с жени за каква лудница става,
                          не ми се мисли за един свят.

Коментар

Разбира се, че мъжете си трябват! Не знам защо това се обвързва само с възпроизводството. Ами то по тази логика утре някой учен, ще измисли изкуствена утроба, барабар с яйцеклетките - и ето ти - няма нужда от жени. Това са пълни глупости. Дуалността е в основата на хармонията и развитието, като и на всичко приятно /каляне - биричка, жена-мъж, студено - грог и т.н./. Еднополов свят - това е някакъв ужас и скука безнадеждна.

Коментар

Да. Няма да има мъже, и целият свят ще стане безкраен мексикански сериал.
                              Ебати кефа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Да. Няма да има мъже, и целият свят ще стане безкраен мексикански сериал.
                                Ебати кефа.
                                Че той целият свят си е безкраен мексикански сериал. С решаващия принос на мъжете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X