Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прострелях Desert Eagle-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прострелях Desert Eagle-а

няма такъв откат !

http://www.youtube.com/watch?v=8VyQO-ef75w

Филмчето говори само за себе си, това определено не е за всеки Аз не съм от най-дребните и въпреки това трудно го одържам това "пищовче"
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Прострелях Desert Eagle-а

А аз винаги съм си мислел, че от 50-ти калибър започват снарядите...

Коментар

Ха-ха, т'ва май е във ВИП-а в Дървеница. Пищова е голямо говедо...Освен мощния откат, при изтрел се усеща и горещината от газовете...мани...А патрона е към 5лв.

Коментар

Ето го сгодния момент да попитам.
        Винаги съм се чудил за какво се ползва тоя пищов. Виждал съм го "на живо" само веднъж, на стрелбището край Слънчев бряг. Слави Трифонов дойде с тайфата си и не улучи нито веднъж 25 метрова мишена, приближена на 10 метра, то не бяха приказки за разместена мушка, за калпави оръжейници и оръжия... Вече си мислех, че това чудо е предназначено само да вдига шум, и то какъв! Тогава местния инструктор предложи да пробва пистолета - на 25 метра направи група с диаметър не повече от 10 сантиметра (все пак момчето е било няколко години във френския легион).
        Отплеснах се... Въпросът ми е, за какво ще го ползваш това оръдие?
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Ето го сгодния момент да попитам.
          ... Въпросът ми е, за какво ще го ползваш това оръдие?
          Според мен за вдигане на самочувствието.
          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Принципно е част от стандартното въоръжение на Израел.

Ползва се за стрелба. Мощна стрелба. Изисква много тренировки за да се използва точно и като цяло е доста трудно оръжие, защото е тежко, има чудовищен откат и държи само 7 патрона.

Предимствата му са, че естествено е изключително мощно. Бронираните жилетки не са фактор. Също така е много точно, но само ако го владееш.

Можеш да прострелящ автомобил през двигателя с 50 калибър, там където 9мм ще плякат само, куршума на игъла минава като през масло.

Много специфично оръжие, определено не само не за всеки, а всъщност за много малко хора е правилното.

Аз лично обичам да стрелям с него, защото ми пасва много добре в ръката, големината и тежестта ми допадат. За сметка на това изобщо не съм толкова точен с него. На 50 метровата мишена от 7 патрона може да не вкарам нито един. На 25 метровата имам 50-65% успеваемост (в мишената, без точност къде). За 10 метра не дискутираме.

Относно практичност - като цяло ми се струва доста ниска. Но каква е практичността на 7 литров двигател също ? Удоволствие и преувеличение
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Мите слаба ракия си, я виж Деми Мур в "Ангелите на Чарли" как пуца с по един във всяка ръка и не излиза от кадър
              А иначе беше интересно когато заведох румънците да стрелят във ВИП-а. Себастиян горкия едва не излезе през витрината отзад
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                Отплеснах се... Въпросът ми е, за какво ще го ползваш това оръдие?
                Как така "за какво"?!?

Представи си: жената те е пратила да хвърлиш боклука. Вървиш си ти към кофите, никого не закачаш, и... изведнъж срещу теб изскача разярен хипопотам!

Сериозно: оръжията имат някаква магическа притегателна сила. На една оръжейна изложба видях устройство, което възпроизвежда отката на .50 калиброва M107:

http://www.inetres.com/gp/military/i...ifle/M107.html

Макета се състоеше от приклад и як пневматичен цилиндър, който при натискане на спусъка симулира отката на пушката.

Във всеки един момент пред щанда имаше по двама-трима мераклии да опитат как рита магарето...

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                  Представи си: жената те е пратила да хвърлиш боклука. Вървиш си ти към кофите, никого не закачаш, и... изведнъж срещу теб изскача разярен хипопотам!
                  Е, това беше много добро! Ще си го запиша!
                  Респект!

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                    ... Бронираните жилетки не са фактор...
                    За бижуто на Влади (Тулский Токарев), също не са фактор, но е 8-зарядно и доста по-леко, откатът също е по-приличен... а на децибели долу-горе го докарва...

Аз имам малкото му братче - Baby Eagle (Jericho 941), доста по-компактен и почти без откат, НО с разярените хипопотами... кофти ситуация.

С оръжието - както с джипките и жените, важното е да те кефи!
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Освен способността да пробива жилетки е важно и спиращото въздействие което при ТТ е никакво. Ефектът е като да промушиш някой с шиш. Друго нещо са многото джаули на Ийгъловия куршум - шокът при уцелване с него е достатъчен да елиминира всеки дори да го уцелиш в крайник....
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ето какво става, като попадне в... неподходящи ръце ЦЪК
                        Темата ми стана интересна, защото някъде бях чел, че е имало спор как да наричат авиационните оръжия - картечници или оръдия, които са били със същия калибър .50

Коментар

Хахаха, цицина

Коментар

Каква цицина бре, жената щеше да се самоубие по особено жесток начин използвайки оръжието не по предназначение .

Коментар

Та, като сте казали Дезърт ----> http://www.youtube.com/watch?v=dFJja...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X