Наскоро минаха няколко репортажа за заграбване на цялото имущество и запор на пенсия, с фалшива запис на заповед. Все повече се шуми по въпроса. Има ли някакъв начин за превенция от такива измами?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Всеки без изключение може да стане просяк, без да подозира?
Свий
X
-
От: Всеки без изключение може да стане просяк, без да подозира?
Има ! Превенциите биват различни калибри.Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнениеhttps://www.facebook.com/pokanazadobrovolnoizpulnenie/
Наскоро минаха няколко репортажа за заграбване на цялото имущество и запор на пенсия, с фалшива запис на заповед. Все повече се шуми по въпроса. Има ли някакъв начин за превенция от такива измами?
Последно редактирано от Nik Nikolov; 21-03-17, 14:13.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
))
-
Питах сериозно! Цял живот слушам за въстания, революции, тояга в Парламента и подобни. Случва се точно обратното на това.
Питането ми беше в чисто юридически аспект.
Споменатите от теб калибри те осъждат или на доживотен затвор, или на смърт. Дали е по-зле от клошарството аз нямам идея.Последно редактирано от Ivan Terziev; 21-03-17, 14:10.
Коментар
-
Няма воля. В мутренските години чичо ми / бог да го прости/ кзваше: 100 /ТИМ/ души тормозят Варна . Ако ни кажат за една вечер ще ги приберем. Всичко се знае. И не само от службите. Просто няма мерак за справяне с проблема. А станаха много.
Коментар
-
Само че ножът вече е опрял до кокала. Набедят ли те за длъжник - прибират ти абсолютно всичко, подлежащо на контрол от държавата. После дори нямаш 4-те % за да направиш опит да се защитиш.Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение...А станаха много.
Днес се събират пред съдебната в София, дано успея да се откача по-рано днес. Иначе ако те нарочат - нямаш полезен ход. Вече играта е "ва банк"!
Коментар
-
Не става дума за революции.Съвременно хайдутство.Някой те е нарочил - и го почваш (ако прецениш).Или клошарстваш.Видя се , че събирането на хора по митинги и демонстраци си се таксува , като едно време.А едно време беше - вие може и да не ни обичате , но минавате , като тълпа , макар и под строй.Па ние си правиме , както ни е угодно.Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнениеПитах сериозно! Цял живот слушам за въстания, революции, тояга в Парламента и подобни. Случва се точно обратното на това.
Питането ми беше в чисто юридически аспект.
Споменатите от теб калибри те осъждат или на доживотен затвор, или на смърт. Дали е по-зле от клошарството аз нямам идея.
Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
В момента входа всички заедно водим дело срещу съсед който не плаща таксите.Съдът отсъжда в наша полза.Изплащат ни половината,питаме къде са другите,адвоката на потърпевшата вади протокол за ремонт във входа на стойност половината сума,платена от некоректните съседи и въз основа на тоя протокол си приспадат сумата от дължимата към нас.
Протокола фалшив,хората чийто подписи фигурират във фалшивия протокол дефакто съдят комшията.
Комшията признава пред съда че е изготвил фалшив протокол,и не ни възстановяват парите.Завеждаме второ дело за подправяне на подписи и го губим,това при условие че съседа си признава че е фалшифицирал протокола.Абсурден Пловдивски съд,абсурден факт.
Та горното ми се види безобидно

Кой калибър да приготвим за правилното решение на казуса.Педе....А държава,същите съдии,че такива и поданиците.Във тая връзка,всичко е безвъзвратно загубено в съдебната система.Според мен само потоп би оправило нещата.Последно редактирано от Roninn; 21-03-17, 23:00.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Може и да ме изтрият мнението , все ми е тая . Учудвам се , че има все още хора вярващи в Българското правосъдие . То функционира като всичко останало в държавата - зле . Правосъдие и институции обслужващи нечии интерес , без значение къде е истината . За мен справедливо решение на Български съд е като бялата лястовица .
Коментар
-
Пламене,никой не им вярва,то тая дума е смешна когато говорим за Български съд,лошото е че за елементарни битови въпроси не можеш да разчиташ на справедливост,какво остава като стане въпрос и се намеси политиката.
Малкия ми син разбра за измамата с четири изречения,а ПЛОВДИВСКИЯ съд не го разбра.Целия проблем е че комшията който съдим( осъдихме)е бивш служител във въпросния съд,тука не става въпрос за корупция,а за шуробаджанащина.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
До колкото познавам закона изготвянето на документ с невярно съдържание и подправяне на чужди подписи с цел получаване на някаква облага си е криминално деяние. (Гагич къде си ?)
Редовно отказвам да подпиша някой колега за уж незначителни неща . На времето след една авария в стария завод отървахме кожата само защото документацията на крановете беше водена изключително стриктно и всеки се беше подписвал само където трябва . Просто прокурора не намери за какво да се хване .
Последно редактирано от sek.1; 22-03-17, 06:16.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Не мога да видя статията във факбуката, но и аз се боря със системата яко.
Бях назначен по една програма. Виждайки , че нещата във фирмата не са законосъобразни , напуснах по собствено желание, което се води неизпълнение на програмата и работодателя , трябва да върне усвоените средства. Той оформи документите, като за дисциплинарно уволнение, което аз обжалвах в съда и за 2 години и малко , на поредната инстанция спечелих. Обаче оня , нали го е яд , че някъв си дришльо го цака, завежда ответно дело за неизплатена неустойка. Печели делото , защото по нашето законодателство ,той за 3 години видиш ли не разбрал че аз ще напусна и му дължа една заплата за срока на предизвестите . От там запор, на празните ми сметки , щото аз стоя без работа .
Както и да е , пари се изкарват ще го мислим във времето. Обаче , аз пускам сигнал по надлежния ред в прокуратурата , да проверят , дали той е върнал парите усвоени от програмата. От там ми отговарят , че трудови правни отношения , не са техен ангажимент.
Стихнах до апелативна прокуратура и отговора е все този. Сигурно и на следваща инстанция ще е същото, затова пуснах жалба и до ОЛАФ, където уж казаха , че ще проведат разследване.
Та ...системата е .... без коментар .... ама аз съм инат и ще блъскам стената с глава до край.Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Малко закачих от протеста и разправям какво чух и видях. Имаше огромно мнозинство от десетина - до 15 души.
Секвестират единствен имот, май всички опарени бяха с такъв случай. Оказа се, че дори немалка част от полицаите, дето вардиха Президента са пропищели от незаконни действия на ЧСИ. Има някаква схема с кредитите. За остатък от някакви неизплатени стотинки от вноската ти го правят предсрочно изискуем. Не можеш да рефинансираш, всички други банки те изритват, малко ми е трудно да си го обясня. После те подгонват ЧСИ. Продават ти имота на безценица, излизаш на квартира, и имаш запор на заплата/пенсия. Майка и дъщеря дойдоха, разкатали са им цялата рода с тая схема. Изпоразболели се по възрастните от тая мизерия, кой от рак, кой от инфаркт, оцелелите са по болници. Довечера в 18 пред съда са се уговорили пак на протест, който не вярва да отиде да ги пита!
Един човечец е висял от 2007 година пред съдебната палата, месец за месец им се молил за разрешение да протестира, и великодушно му позволявали да протестира само 15 дни месечно. Всеки Божи ден! Дори интернет няма, съсипали са го до нулата.
Организаторът е качил документация на http://dlazhnika.org/ и точка по точка обяснява колко неправомерно работят по схемата, те самите не спазват закона. Половината им действия са в откровено и очевадно неизпълняване на закона. Освен това се оказва, че запорират пенсии и изхвърлят от единствен имот БЕЗ влязло в сила съдебно решение. Една от големите заблуди на жертвите е, че са осъдени.
Стана въпрос и за Страсбург. За да стигнеш дотам трябва да си осъден на 3 инстанции в БГ. Те не са осъдени дори на една, а вече са на улицата. Имаше някакъв юридически термин - "неприложимост" или нещо от рода беше, и няма Страсбург. И друго им казали директно - "не сте роми, не сте за Страсбург", цитирам дословно по памет.
И Омбудсманът, и Президентът имат по една голяма папка с такива жалби с набедени длъжници. Никаква реакция по техни думи!
Никой не е застрахован, и дори нямат идея какво може да се направи като превенция. Врътката да ти пращат SMS ако си нарочен не работела винаги. Днес си чорбаджия - утре си клошар, а децата ти - длъжници!
Ето малко видео, за невярващите:
Христо Ботев.Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"
Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!
А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!
О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!
Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!Последно редактирано от Ivan Terziev; 22-03-17, 11:57.
Коментар
-
Хм .. еб@х го другарко
Е за това не може ли да се сигнализира някъде по някоя европейска институция, да му се не види.Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар