Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ли не се продава вече

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво ли не се продава вече

Точно толкова здраво,колкото трябва да бъде,за съответната доктрина,и евтино.А на онези вътре им се иска да е по-здраво,ама,това има.А гранатите,спомени от1968?

Коментар

Това е единствената смислена концепция за мотопехота. Американците стигнаха до същото тая година.
      БТРите не са бойни машини, автобуси са си. Работата им беше да се поклащат полека зад гърбовете на танковете в техния коловоз, и да скрият поне за малко хората да могат да свалят противогазите. Те са съвършенно незаменими за война с ОМП. Какво и как правят друго - също отделна работа. Кое добре, кое не много ... Друго все едно няма, няма и да има. Верижните са си верижни, уморяват.
      А, къде ти Чехия, аз не съм на чак толкова години

Коментар

Съгласен.Вярно е.А за '68 -чудя се как си успял да усвоиш всички тези интересни работи,които казваш,за по-малко от700 години.Шегата настрана,за Прага и гранатите в машините е един стар и упорит слух(не знам дали е истина),които се питах дали си чувал.

Коментар

Ми това си е щатен начин за борба с бронирани цели. Всичката пехота го тренира. Даже люковете се затварят в походно, пък се задрайват в бойно положение. Ама ако няма артилерия а има мини не ги задрайват.
          Има и по-странни начини за спиране на такива неща. Траверса отстрани във веригата. Ролките ще я смелят, обаче ще скъса веригата. Това не се тренира) Щото сигурно от милион пъти ще я вкараш веднъж. Умряла работа. Но се показва и обяснява. Колкото за идеята.
          Не се сещам за Прага. Най-идиотският такъв случай който съм чувал е работа на истински идиоти. Във войната през 73-та израелски войник е унищожил с ръчна граната египетски Т-10. Това е рядък съветски тежък танк, извънредно мощен. Обаче чалмалиите ги било страх, влезли в боя с отворени люкове, че да се измъквали по-бързо ако ги улучат, и на - улучили ги. С бомбата през прозореца.

Коментар

Защо ако има мини не ги задраиват?Не разбирам.

Коментар

Ъгъла на поражение при разрив на грунта?

Коментар

Щото обикновенно са противодънни. Ударът отдалу е страшен. Ако ти провърви може да те изхвърли през люка и да не ти натроши целия гръбнак на много ситно. Само по на едро. Новите които имат противоминна защита уж пазят. Там и седалките не са вързани на пода а на бордовете или на тавана, и криво-ляво гасят удара.
                От противоверижните - нищо. Но трябва да помниш че където ги слагат има и засада. Тя пази минното поле, и на него ги спира, за да ги улучи по-лесно. Те са дребни и леки, носят се по много. От противобордовите не спасява нищо. Ако бронята не издържи.

Коментар

О,да ,ясно.Аз се заблудих за другите мини,те не играят почти в тоя случаи.А от противодънните ,не знам какво спасение има.Сигурно си ги виждал как работят...няма спасение.ТМ62 например,лошо.

Коментар

Вярно ли е,че тази машинка има някакъв проблем поради недостатъчен синхрон между двигателите,някакъв проблем в трансмисиите от това?

Коментар

Бе, явно както се случи. Като е на скорост, шибва чак отзад, мотора. Факта е, че в партизанските войни пехотата излезе отвътре и седна на бронята отгоре.
                      Ако има достатъчно сили и средства, и работата не е бърза, най-отпред се пуска трален танк. След него е безопасно. Ако има походни застави, и ако си свършат работата - съвсем.
                      Освен нашите, има много италиански мини. Някои са направо съвършенни. Със защита и от взривове. Страшно мръсно нещо.
                      Руснаците масово използват спецназа. Над колоната окачат въртолети, по пътя напред организират контразасади. Колоните им вече и не влизат в бой. Ама те имат Ми-24. Това освен щурмовик си е и БМП. Само че лети. Само си и прибира десанта след боя ако го е стоварвало.

Коментар

Да .SB,пластмасови,с устроиство за неизвлекаемост.А за МИ си има средства...Не използваи кавалерия не по предназначение,наи малкото е скъпо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X