Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дядо дарява 35700лв. за църква!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дядо дарява 35700лв. за църква!

Коледа наближава. Време е да се замислим, кое е най-ценното в нашия живот. Дали това е заплатата ? Дали това е новата кола? Дали това е новото палто?

Боже, колко сме се овълчили... Средата променя човека и го кара да прави неща, които в едни други времена биха изглеждали вероятно безумни. Но е добре понякога(не само по празниците), да се сещаме, че освен материалното, в живота има и нещо духовно.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

От: Дядо дарява 35700лв. за църква!

Ето това е тъжно.
    Вместо на църквата и на ненаялите се попове не можа ли да ги дари за лечение на някое детенце или за .... абе за деца.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
      Ето това е тъжно.
      Вместо на църквата и на ненаялите се попове не можа ли да ги дари за лечение на някое детенце или за .... абе за деца.
      Kусури ли ще му търсим ??

Така е преценил и така е постъпил , както казват давал е и за въстановяване на манастир . Няма значение какви са поповете , човека ги дарява не на тях а на църквата , а за какво ще се ползват ще лежи на съвестта на ползващите ги . Това е човек на който трябва да подражаваме , но не го правим ( включвам и себе си ) . Не мисля че е уместно да се критикува , поне докато и ние не дадем по толкова (поне) .
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Чудак е дядото за мен. Църквата не е правилното място за дарения или помощ. Освен за себе си /църквата/ не съм чувал да помага на други или нуждаещи се. Така, че постъпката е странна. Всеки си има приоритети.

Коментар

Я сега всички, дето критикуват дядото, с ръка на сърцето, да си признаят пред себе си, те лично, какво са направили, за да помогнат някому.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
            Чудак е дядото за мен. Църквата не е правилното място за дарения или помощ. Освен за себе си /църквата/ не съм чувал да помага на други или нуждаещи се. Така, че постъпката е странна. Всеки си има приоритети.
            Дядото не е чудак ,приятелю. Този е светец. А църквата е най-правилното място за дарение,но не в България. Поживях 3 години навън и видях как в неделния ден църквата раздава дрехи,храна и надежда на хората. Била тя англиканска,католическа протестантска или някаква друга. Предверието на българския храм е битак с чалга и кебапчета. Итази чалга се шири на два пъти по-голяма площ от Бачковския манастир. Срам...........за доста хора.

Коментар

Сигурно може много да се обсъждат особеностите на църквата, лошото е, че не може тук.

Имал дядото пари и желание, дарил. Той, явно така ги разбира нещата. Ако някой иска да е по-добър от него, да спести 35700лв и да направи с тях нещо по-добро.

Коментар

Никога не съм вярвал в Исус,Алах,Буда или всичко друго поднесено по този начин ! Всеки един от нас си има негова вяра !
                Делото на този човек е Голямо и тъжно , много тъжно !
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Нищо против никого, но проста сметка ще покаже, че ако дядото излиза на просия всеки Божи ден и получава по 10 лева, тази сума ще се събере за 10 години! А, както чухме, това не е единственото му дарение. Та на мен сметката не ми излиза или дядото не е толкова беден.
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Просията е доходен бизнес.
                    Е? Това променя ли стойността на жеста?
                    Колцина от нас са дали по 357 лв за нещо в което вярват?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Нищо против никого, но проста сметка ще покаже, че ако дядото излиза на просия всеки Божи ден и получава по 10 лева, тази сума ще се събере за 10 години! А, както чухме, това не е единственото му дарение. Та на мен сметката не ми излиза или дядото не е толкова беден.
                      Няколко пъти по телевизията е казвано и показвано,че циганка с упоено циганче може да изкара до 150-200 лева на ден. Така,че сметката си излиза,а и факта е налице. Дали е беден или богат,дядото не гушкал пари от еврофондове ,ДДС или нещо подобно.

Коментар

Няма човек,който не се е докосвал със смърта.Рано или късно всички умираме.Нека не се забравя това.И нека всички самозабравили се ,да отидат до коя да е църква,джамия или какъвто и да е храм за да се опомнят!
                        Дарението е хубаво,когато е от сърце-няма значение размера.Похвално е делото на този човек.Уважавайте и обичайте родителите си,казвайте им всичко приживе,защото после няма смисъл,няма кой да ви чуе.
                        Много е тежко да загубиш близък,когато се случи ще го осъзнаете.
                        Чавдар Владимиров
                        0887/912075
                        Ленд Ровър Диско 1
                        Самуад в проект

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X