Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В Сиатъл се учат да карат на сняг...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: В Сиатъл се учат да карат на сняг...

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    Абе на поледица никакви зимни и вълшебни гуми не помагат, само шипове /донякъде и не особено/, ама па са забранени пущините, май само в Швеция имаш право.
    Само в Норвегия са разрешени. Даже до скоро са били задължителни, но вече не са. Дали вършат работа не мога да кажа. Като бях там тази зима, в Трондхайм беше страшна поледица и колите едва спираха, но без шипове сигурно съвсем нямаше да спират. Аз карах много внимателно и нямах проблем, но бях с нови зимни гуми.
    По въпроса за автоматика не искам да се впускам в спорове, но аз с автоматик преминах цяла Скандинавия и никъде не съм имал проблеми със заледено, заснежено и т.н. Въобще не виждам къде е разликата на лед между автоматика(ако си му свикнал) и ръчните скорости.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
      Само в Норвегия са разрешени. .
      Ники не е само в Норвегия - в повечето северни страни и в алпийските! И даже в Белгия и Люксембург!!
      На много места с ограничения!
      http://www.autoreview.ru/knowhow/num227/shipy2.htm
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
        Ники не е само в Норвегия - в повечето северни страни и в алпийските! И даже в Белгия и Люксембург!!
        На много места с ограничения!
        http://www.autoreview.ru/knowhow/num227/shipy2.htm
        Щом го пише, значи е така. Когато аз се подготвях да пътувам от съответните посолства ми казаха, че са забранени. Това е показателно, колко може да им се вярва... Само за Норвегия ползвах помощта на човек, който живее там и информацията е от техните пътни служби.
        http://www.nakladkibg.com
        накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Спомням си една случка от преди доста годинки, бяхме някъде из Северозападна Украйна, Иваново-Франковск мисля. Само за справка, това е малко по-голямо от Стара Загора, намира се в равнината преди Карпатите и зимата винаги е сериозна и снежна, не е като да нямат опит.
          Температурата беше паднала до -33, после изведнъж стана топло... е, колко да е топло, +3-4 градуса, но достатъчно, за да започне да се топи снега. И през ноща пак обърна вятъра и хайде пак -30. Всички улици бяха станали огледално гладки и започна да вали слаб сняг. Е, няма такава пързалка!
          Невероятна веселба беше, само дето така и не разбрах как се измъкнахме невредими. Светва зелено на светофара, тръгваш и ... до следващото зелено успяваш да тръгнеш Веднага след това започваш да спираш и до следващия светофар може и да спреш. А може и да го минеш със сттоповете напред, както дойде.
          Пешеходците движеха по градинките, защото по тротоарите беше просто невъзможно, а и не беше безопасно, имаше разни ниско прелитащи Газки, въртящи се като пумпали Волги и други такива екстремални удоволствия
          Градския транспорт въобще беше спрял, а камионите за опесъчаване не успяваха да пробият през задръстванията.
          Като краен резултат, 3те километра до излизане от града ги минахме за около час и половина.
          Само да отбележа, че предния ден, като отивахме нататък, въпреки зверския студ, всички пътища бяха изчистени до асфалт, комуналните служби си вършеха работата. Доколкото е възможно де.

Виждал съм и тук какво става на гладък лед (дъжд при отрицателна температура), пътя между Стара и Нова Загора.
          Асфалта изглежда перфектен, само дето усещам, че като мина 30км/ч и колата става леко неуправляема, с все перманентното 4х4 и новите зимни гуми. Бяхме се сбрали една колона, 6-7 автомобила, направи ми впечатление, че всички са 4х4, и си караме с 30-40, с прилично разстояние един до друг. За около 8 километра, колкото беше заледения участък, 7 или 8 коли се опитаха да изпреварват, всичките с еднакъв резултат - в канавката. За отбелязване, почти всичките бяха с баничарки...
          Последно редактирано от tef4o; 30-11-10, 09:02.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Миналата зима при една сериозна поледица баща ми слиза сръмния баир на който живея около 25 мин., а е около 100-150 метра, павиран и много неравен. Направи 2 завъртания и накрая се долепи плътно до бордюра и бавно се спусна до долу. Колата е я купи преди 6-7 години, беше февруари месец и имаше сняг, преди това караше Жигули и не беше свикнал с автоматичния смукач и при първото спускане като я изкара от гаража едвам взе завоя на края на баира след като реши да се спуска на първа.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
              Явно наистина се учат...
              Някой да има идея с какви гуми се кара по тези географски ширини?
              Повечето карат с All Season. Има и такива, които карат със зимни, но не са много

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X