Между задачата с 4 обекта :овчар,вълк,агне и сено и японската задача с 8 обекта има една междинна : с 6 обекта.Описвам я:
На брега има трима бели и трима канибали.Трябва да преминат отсреща при следните ограничения :
1.Лодката е двуместна и не се движи празна.
2.И тримата бели могат да карат лодката.
3.От канибалите само единия (Петкан) може да кара лодка(но пак си е канибал).
4.Съотношението :бели/канибали трябва да бъде или равно или белите да са повече.Ако канибалите имат числено преимущество,изпапкват белите.
Вземате 6 клечки кибрит.На 3 от тях махате главите.Това са белите.Една от останалите 3 запалвате и веднага угасявате.Това е Петкан.Другите две ще са неграмотните канибали.
Успех!
Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
имат право да гласуват на избори.
Вземате 6 клечки кибрит.На 3 от тях махате главите.Това са белите.Една от останалите 3 запалвате и веднага угасявате.Това е Петкан.Другите две ще са неграмотните канибали.
Успех!
Абе не знам дали ще седна да я решавам, ама тука се хилих с глас )))))
Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!
Та така най-после изнамерих тази стара брушурка Пепи товае за теб
Има 5къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки.
Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че: 1. Англичанинът живее в червената къща.
2. Шведът има куче.
3. Датчанинът пие чай.
4. Зелената къща се намира отляво на бялата.
5. Собственикът на зелената къща пие кафе.
6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички.
7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill".
8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко.
9. Hоpвежецът живее в първата къща.
10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки.
11. Човекът, който отглежда коне, е съсед на пушача на "Dunhill".
12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира.
13.Hемецът пуши "Prince".
14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща.
15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.
Тази загка е от Айнщайн и е много популярна(дано не сте я чували)
Та така най-после изнамерих тази стара брушурка Пепи товае за теб
Има 5къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки. Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че: 1. Англичанинът живее в червената къща. 2. Шведът има куче. 3. Датчанинът пие чай. 4. Зелената къща се намира отляво на бялата. 5. Собственикът на зелената къща пие кафе. 6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички. 7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill". 8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко. 9. Hоpвежецът живее в първата къща. 10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки. 11. Човекът, който отглежда коне, е съсед на пушача на "Dunhill". 12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира. 13.Hемецът пуши "Prince". 14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща. 15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.
Тази загка е от Айнщайн и е много популярна(дано не сте я чували)
Ами аз не съм я чувал, а може би това е най-объркващото нещо което съм срещал до сега
Дай ми време да вникна в нещата, че то страшна работа
Абе човак аз докато стигна до 15-та точка, забравих какво пише в началото
Пепи, да сам го открих за около 6-7 учебни часове. Даваха тези листовки на влизане в даскало преди 2-3 години и до края на часовете бях готов. Най-лесно ще ти е на един лист А4 да си направиш колонки за всяка къща и да почнеш да попълваш отдолу др неща по метода на отхвърлянето. (един лист може да не ти стигне)
Ето какво пише на лицето на брошурата: Задачата, която ви предлагам е известна като загадката на Айнщайн. За нея той е казвал, че 98% от хората не могат да я решат.
Всъщност задачката само изглежда зловещо объркваща Иначе не е толкова трудна за решаване, само голяма хамалогия докато нагласиш нещата... и не са толкова малко тия дето я решават
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар