Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чи

http://vbox7.com/play:409fb8e5

От: Чи

Да, напоследък е много модерно да се ходи на о-в Бали при учителя Тора. Енергия Чи явно има и овладяването й води до отключване на неподозирани възможности на човешкия организъм.
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Че са тренирани, няма спор. Че костите са удебелени от блъскае-също. Тухли съм чупил така в 7ми клас. Да ми дадат тая сопа да го фрасна в главата аз. Ама нама да е в средата, където е ниска скороста, а останалото се чупи от инерцията. Или да ми дадат аз да му пробвам гърлото с копие. Циркаджий.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Че си има чалъм във всичко - има си! Но чак пък циркаджии...
        Виж, явно си предубеден, но искам да те уверя, че с концентрация и много тренировки човек може да постигне неща, които иначе няма и да си помисли, че може да прави.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
          Че си има чалъм във всичко - има си! Но чак пък циркаджии...
          Виж, явно си предубеден, но искам да те уверя, че с концентрация и много тренировки човек може да постигне неща, които иначе няма и да си помисли, че може да прави.
          Няма спор. Тренинга си е тренинг и няма алтернатива. Освен допинга де, но до време. Говоря точно за най-впечатляващите(за масовата публика) номера. Просто ме дразнят. Скоро гледах как някакъв обучаваше жени да се пазят на улицата от бандити. И ги кара да чупят квадратни дъски с юмрук. Един негодник хванал дъската успоредно на жилите и ония чупят. Само да видиш как щастливо гледаха.........жените де. Я да хване дъската наопаки. Или тия дето чупят плочи от полусух вибриран бетон. Не стига, че материала е боклук, ами и нареждат дъсчици между тях. И така горната чупи долната с рязък удар. Я да ги нареди плътно, да го видя. Или другата тъпотия с каменна плоча на корема. И с чука. Голям майтап. Голяма работа.Та това ми е мисълта.

Коментар

Около година се занимавах с Айкидо. Отказах се заради скапания си кръст. Все пак "тренирах" достатъчно за да мога да твърдя убедено , че такова животно ИМА. Който не е убеден да отиде на две тренировки по Айкидо и ще се убеди на собствен гръб.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За какво животно говориш, че не схванах. Ако е за Айкидото като спорт-мойте уважения. Елегантно, красиво и ефективно. Аз визирам конкретно чупенето и другите подобни циркаджийски номера.

Коментар

http://vbox7.com/play:2ab0ffe4

и това е много добро
                http://vbox7.com/play:2896271a
                Последно редактирано от sir Borko; 04-10-10, 10:02.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  За какво животно говориш, че не схванах. Ако е за Айкидото като спорт-мойте уважения. Елегантно, красиво и ефективно. Аз визирам конкретно чупенето и другите подобни циркаджийски номера.
                  Всъщност не доуточних. В Айкидото енергията се казва "Ки". А ако кажеш на някой сен-сей , че това е спорт ще ти срита .... образно казано. Това е бойно изкуство. Всички демонстрации по айкидо имат неконкурентен характер. Самата същност на Айкидо отрича състезателната борба. Ако има нещо с което да се бориш - то е със себе си и собствената си непохватност и несъвършенство.

Абе яд ме е , че не мога да си позволя да продължа напред!
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Жоро, кунг фу ми се струва най-съвършено от всички бойни изкуства. Айкидо съм тренирал няколко месеца и заради бенките спрях. Общо взето падах само
                    Не е ли китайското кунг фу в основата на всички бойни изкуства? То е съвършено.

Коментар

Няма съвършенно бойно изкуство - всички са такива и ... не са такива! Зависи кой ги практикува/преподава.
                      Относно кунг-фу - ако се занимаваш в България - губиш си времето. Ако отидеш в Китай да го практикуваш - съгласен съм. Пак опираме до това кой ти го преподава.

По отношение на чупенето: в повечето случаи, за да се правят демонстрации е необходимо да се направи атрактивен сценарий на шоуто. Това включва и такива изнервящи чупения, които е ясно, че се правят за публиката. Има си други тестове за умения, които, обаче, не са толкова атрактивни и не стават за представления.
                      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Е то чупенията и мен не ме впечатляват много. Аз се кефя на безконтактния бой и на това , че стигат с тренировки и медитации до някакви енергии , които са непонятни за нас
                        Но да де , това си е друг континент и друга култура. Там наистина е изкуство. Тук като че ли взимаме само грубата бойна част от всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          Всъщност не доуточних. В Айкидото енергията се казва "Ки". А ако кажеш на някой сен-сей , че това е спорт ще ти срита .... образно казано. Това е бойно изкуство. Всички демонстрации по айкидо имат неконкурентен характер. Самата същност на Айкидо отрича състезателната борба. Ако има нещо с което да се бориш - то е със себе си и собствената си непохватност и несъвършенство.

Абе яд ме е , че не мога да си позволя да продължа напред!
                          Можеш да продължиш. Бойните спортове са само един от шесте пътя за овладяване на жизнената енергия.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Всъщност не доуточних. В Айкидото енергията се казва "Ки"...
                            Аз съм адски скептичен към подобни "вълшебни" истории. Енергията "Ки" (както е на китайски) е от малкото неща, в чието съществуване и действие вярвам. Тя впрочем играе много повече в медицината, отколкото в ръкопашен бой...

Блъскането на главата в греда няма нищо общо.
                            Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                              Можеш да продължиш. Бойните спортове са само един от шесте пътя за овладяване на жизнената енергия.
                              Мога ама е много болезнено. Наистина голяма част от това бойно изкуство е оттрениране на падания. Много от тях тежки. Аз имам ядове с три диска в гръбнака и трудно ги опазвам от невнимателни и енергични младежи ..... абе дълго е.
                              Пробвал съм и по малко Йога. Там като че ли не се говори за Чи, а за отпушване на чакри. Ама май си е същото.И иска постоянство и време. Липсват ми и двете. Редовно практикувам някакво подобие на тантра . Останалите три пътя .... не се сещам за тях. Ама ако включват бира и кебапчета значи сме добри.

Колкото до съвършенството на бойните изкуства ... изобщо не мога да преценя. Всяко от тях си преследва своите цели чрез своите си методи. И в крайна сметка е като с манджите. Въпрос на вкус.
                              0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X