Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Канибали: Най-вкусни са японците

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Канибали: Най-вкусни са японците

Плътта на белите имала твърде силна миризма и била много солена
    23.12.2008

Според канибалите в Папуа-Нова Гвинея японците са по-вкусни от останалите. Това е установило изследване на германската антроположка Олга Аман на нравите на папуаско племе, смятано за последното канибалско племе в района на Тихия океан.
    По време на изследването членовете на племето са изразили своите вкусове и предпочитания по отношение на националната принадлежност на тяхното "меню".
    Според тях плътта на белите има твърде силна миризма и е много солена. По тази причина те предпочитали японците, които имали много по-добър вкус от всички останали.
    И все пак ги нареждат на второ място след... собствените си жени.
    Въпреки, че канибализмът е забранен в Папуа от преди повече от 50 години, има сведения, че някои племена продължават да ядат телата на умрелите.
    Така се оказа, че канибализмът е в основата на болестта куру (трансмисивна спонгиформна енцефалопатия). Тя протича с необратими дегенеративни изменения в нервната система, най-ясно изразени в главния мозък. Установена е при канибалското племе Фора в Папуа-Нова Гвинея.
    Хората там добре познават болестта и я наричат "смееща се смърт", заради загубата на ума и безпричинните, идиотски пристъпи на смях в последната й фаза. Досега единственият установен начин за предаване на инфекцията е чрез ядене на тъкани и органи, заразени си инфекциозни агенти (приони).
    По материали на БГНЕС
    --------------------------------
    Добре че не съм канибал - първо наоколо няма японци и второ , абе то било опасно бе....

До: Канибали: Най-вкусни са японците

Ами то си е същото като болестта на лудата крава, и там работата тръгна от това че ги хранеха с трупно брашно от себеподобните им...

Има си екивалент при човека, не знам дали е същата като споменатата в репортажа, предполагам да. Наблюдавала се е при човекоядците, изследвани в началото на 20ти век. Поразявала мъжете много повече от жените, и тогавашните изследователи мислели че мъжете просто са по-предразположени към нея. В наши дни мнението е че просто в тези общества на мъжете се полага да изядат мозъка, като деликатес, а там тая гадост е в хиляди пъти по-висока концентрация.

Абе природата си знае работата. Не е работа да се храниш със себеподобните си (редовно), каквато и порода да си.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      ... Не е работа да се храниш със себеподобните си (редовно), каквато и порода да си.
      Много видове го правят. Плъхове и паяци са най-преките примери. Хем плъховете не са глупави твари. Спрямо някои други.

...

склонен съм да се отнасям скептично към подобни "медицински факти", включително шумотевицата около лудите крави. Не че не може да е истина, просто изглеждат доста сложно съчинени. За сметка на изключителната убеденост и организация, с която се претворяват в закони. Почти като потресаващите последствия от онанизма.

пс2 А защо аборигените изядоха Кук?

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        ...
        По-скоро обратното - мозъкът се е давал на жените и децата, поради което те са боледували повече. Но това са подробности.
        Лудата крава и подобни на нея наистина са открити отдавна, но сравнително доскоро не беше установено какъв е причинителят. Като се разбра, че нито е бацил, нито е вирус, една тежка догма в биологията и медицината падна и новият враг - прионите - излезе на бял свят. Където си е бил винаги, де, просто не е имало как да го забележиш.
        Както астрономите си преразгледаха дефинициите и Плутон изгърмя от списъка с планетите, чудно дали и биолозите ще си преразгледат в скоро време дефинициите какво да наричат "живо" и как да се описва то като такова. Интересни времена...

Ясене, Гоблин е написал, че няма такива дето РЕДОВНО се хранят със себеподобните си, демек за здравей-здрасти, а не от зор заман. Само че не е прав да разглежда лудата крава като природен механизъм да не ядеш себеподобните си. Това са болести по принцип, патологии, а не еволюционни чалъми популацията да не се самоунищожи.
        Е, що са изяли Кук ?
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

...Е, що са изяли Кук ?...
          Е, що, що! Щото им се е видял вкусен най-вероятно...

П.П. Аз защо мислите че не ходя по екзотични острови, а?

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            П.П. Аз защо мислите че не ходя по екзотични острови, а?
            Абе Тишо, ти па къде се буташ! Кой ще те яде тебе бе! Нали си бял!
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              Абе Тишо, ти па къде се буташ! Кой ще те яде тебе бе! Нали си бял!
              Ама изглеждам апетитно!

Коментар

Кук са го изяли от уважение, или поне такава е теорията на Вл. Висоцки.

А плъховете си се ядат за здравей-здрасти. Убит враг - изяден враг. Паячките пък си изяждат паяците веднага, щом приключат оплождането.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Е, що, що! Щото им се е видял вкусен най-вероятно...
                  "Мне представляется совсем простая штука,
                  хотели кушать и сьели Кука
                  "
                  (с) Высоцкий

Коментар

Ай,потекоха ми лигите.Японец,пълнен с ориз и гъбки.М-м-м-м-м, вкусотия..
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Понеже някои недобросъвестни елементи изказаха твърдение , че понеже съм бил с високо съдържание на холестерол и поради това не съм бил годен за ядене, съм длъжен категорично да заявя следното:
                      - Това абсолютно не отговаря на фактологическата истина! Може да съм малко жилавичък вследствие на щангите, но за основно ястие като жили на гърне например ставам.
                      Второ. На отправения ми въпрос какво мисля за евентуално изяждане на жените отговарям веднага.
                      - Жените бих ги правил всичко друго само не и да ги ям. При положение, че всяка една от тях трансформира жлъчта и злобата си в отрова, то те се явяват крайно опасни като обект на изяждане.
                      Аз казах.

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                        Ай,потекоха ми лигите.Японец,пълнен с ориз и гъбки.М-м-м-м-м, вкусотия..
                        В Нова Гвинея е известно като суши
                        през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Е, Ясене, с две лястовици ли ще ми правиш пролет ? Пък и пусни плъховете достатъчно нарядко из Централната билиотека и няма да се изяждат, ами ще лапат знание и мъдрост по цял ден.
                          Не съм сигурен дали всички паячки си изяждат паяците след таковането. Иначе, при зор и крокодилът си излапва малките, и не само той.
                          Но това са излишни подробности. Основното е, че аз съм достатъчно хилав за безопасна разходка из всички съществуващи острови, така че ако някой иска да ме води - да заповяда. Ще положим цветя на Чевермето на Кук.
                          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Кук е изяден на Сандвичеевите острови (това е старото имена Хаваите)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X