От: ТРАБАНТ-ТРАНСФОРМЕР-ДЖИП
Колеги....... Моля отново за сериозно отношение,въпроси от сорта ямз тежки вериги загуби на еди какво си -Настрани.Нещо видяно от мен преди години,и боравено с него сега го правя в Трабант Джип.Става въпрос за един вид самоделен трактор с двигател от ИЖ-350.Малко редуктори ск. кутии и туи онуи ,това чудо влачеше по 2 тона,нищо че вървеше с 25км.Сами си праевте изводите за Траби 600куб. 26 коня. ИЖ-350 кубика 18 коня.И пак моля хайде по сероизно не обичам тънките намеци,да се уважаваме-БЛАГОДАРЯ.
Колеги....... Моля отново за сериозно отношение,въпроси от сорта ямз тежки вериги загуби на еди какво си -Настрани.Нещо видяно от мен преди години,и боравено с него сега го правя в Трабант Джип.Става въпрос за един вид самоделен трактор с двигател от ИЖ-350.Малко редуктори ск. кутии и туи онуи ,това чудо влачеше по 2 тона,нищо че вървеше с 25км.Сами си праевте изводите за Траби 600куб. 26 коня. ИЖ-350 кубика 18 коня.И пак моля хайде по сероизно не обичам тънките намеци,да се уважаваме-БЛАГОДАРЯ.
От практиката съм видял движение на превозно средство,по баир с бързи бавни.На бавни вярно двигателя не става 150 коня,тои си пак толкова,но въртящата сила на края придавана към гумите се увеличава.Редуктор-бавни,ефекта с предаване на въртене от малко на по голямо зъбно колело увеличава краината сила на задвижването.Двигателя е един,но по не се натоварва.Един прост пример ,бегач със скорости,намаляме предния зъбак,а задния увеличаваме.Баир не ни спира.Компресор за въздух-на ел мотора малка шаиба,на компресора 4-5-6 пъти по голяма.Ако са 1към едно вдигаш 2 атм. и мотора фалит.А при предишното положение налични 8-10-12 атм. и не спира мотора. П-П.Обясни тогава принципа на ел.лебедката. 12в ел мотор,2,3кс. влачи 2 тона джип,същото го прави и самия агрегат(двигателя)80-100кс. Но лебедката има голяма редукция и от там тези 2-3 кс,работят като 80-100кс.Ако и сега не мога да обясня
Коментар