Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смешни снимки
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
ОФФ
Не е виц, но много прилича.
Мопар не изнася части от Америка за Европа. Нямат сертификат, че не са с руска стомана.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
- 4 likes
Коментар
-
За това имам собствен прочит. И кретенизма не е в самата капачка, а в това че ни мързи да мъкнем стъклената бутилка в едната посока пълн и после обратно празна. И най лошото, че ни мързи да мъкнем и празната бутилка и да я хвърлим. И статистиката показва че и самата капачка ни идва тежка и като отворим бутилката, просто хвърляме нейде капачката а бутилката на друго място. Всички в тоя форум обикаляте по чукарите и нивите и можете да кажете на какви места сте виждали прекраси аранжировки от PET бутилки.
Да мен също ме дразни да пия от бутилка с капачка, която ми капе на бузата и затова винаги я късам, но после я завивам обратно и хвърлям с капачката. Но според всички изследвания това е рядкост и повечето капачки свършват нерециклирани. Което пък е още нефт и газ, които у нас също не извират много..
Европейския съюз единствено иска повече капачки да се рециклират, това е измислено от производителите на бутилки. Ако измислиш нещо по-умно и успееш да го внедриш, може да заработиш доста, а от мен лично имаш един кег бира
-
Дали ни мързи да мъкнем стъклени бутилки напред-назад, или пластмасовите са по-евтини за производителите!?! Последните да елиминирали един цял процес по миене и дезинфекция на обратно приетите стъклени бутилки в производството. Иначе си има механизми за всичко. По света в супермаркетите има машини за рециклиране на пластмасови бутилки. В Германия на всяка такава бутилка се плаща по 25 цента. Тук цената за същата операция е 2 цента.... Друг е въпроса, че такива машини все още не съм видял в БГ...
-
Ма то вече е измислено. В Германия купувайки си течност за пиене в PET опаковка на касата заплащаш освен стойноста на течноста още 25 цента за самата бутилка или опаковка. След като изпиеш там каквото, въпросната бутилка се връща в автомати, който ти връщат парите. Резултата е, че хората масово си събират и връщат бутилките и кенчетата. Ако такива попаднат нерегламентирано, т.е. изхвърлят се произволно някъде, се намират достатъчно бедни хора, които ги събират и ги връщат. Има цели орди от клошари, които само това правят и от това се издържат. В крайна сметка вероятноста да намериш изхврърлени бутилки по улици и дерета е мноооого малка. Само по себеси това с капачките е пълна идиотия и освен да дразни няма друг смисъл и значение.mdim коментира
Вчера, 11:07
За това имам собствен прочит. И кретенизма не е в самата капачка, а в това че ни мързи да мъкнем стъклената бутилка в едната посока пълн и после обратно празна. И най лошото, че ни мързи да мъкнем и празната бутилка и да я хвърлим. И статистиката показва че и самата капачка ни идва тежка и като отворим бутилката, просто хвърляме нейде капачката а бутилката на друго място. Всички в тоя форум обикаляте по чукарите и нивите и можете да кажете на какви места сте виждали прекраси аранжировки от PET бутилки.
Да мен също ме дразни да пия от бутилка с капачка, която ми капе на бузата и затова винаги я късам, но после я завивам обратно и хвърлям с капачката. Но според всички изследвания това е рядкост и повечето капачки свършват нерециклирани. Което пък е още нефт и газ, които у нас също не извират много..
Европейския съюз единствено иска повече капачки да се рециклират, това е измислено от производителите на бутилки. Ако измислиш нещо по-умно и успееш да го внедриш, може да заработиш доста, а от мен лично имаш един кег бира
Къде ми е бирата?
Спрете Земята, искам да сляза!
- 1 like
Коментар
-
Значи изхождаш от това, че хората поради липса на смислени занимания или скука, преди да си върнат бутилките сядат да им махат капачките и после връщат бутилки без капачки? Но сега с вързаните капачки тая форма на онанизъм е пресечена? Не бях се замислял. Па тая систем с автоматите за бутилки я имаше и преди и след въвеждането на умните връзани капачки. Та и преди и сега не си спомням да съм виждал по немско търкалящи се капачки-сираци без бутилки.
-
Да. Махам специално капачките. Събирам ги и ги пускам в някой от ония сърца които се срещат тук там из България. Колко % от тия пари помагат на детски болници не знам. Знам, че някакви пари отиват и знам, че това се рециклира, за разлика от другото, което има сериозни проблеми с рециклажа.
На времето при внос на пластмасови туби с препарати плащах на митницата по 50ст на туба за рециклиране. Познай дали има място където можеш да върнеш мръсните туби за които си платил рециклиране.
В България сме.
-
Цялата работа се регулира финансово. Когато ти взимат едни пари за бутилките, после имаш стимул и да ги върнеш за да си вземеш тези пари обратно. Дори на апаратите за приемане на амбалажа има опция вместо да си взимаш парите обратно, да направиш дарение.
Убеден съм, че това би работило и в България. Обаче гледам, че никой не иска да се нагърби с логистиката за цялата галимация. Но и това може да се уреди със законова принуда кък търговските вериги.
Активност за темата
Свий
Тук са 5 потребители онлайн. 2 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.
Коментар