-Ало община “Едикояси”местни данъци и такси..
-здравейте ..от София съм.. , имам там парцел, от две години не съм получавал съобщения за данъци
-Ами продиктувайте си данните..
диктувам..
-мда вярно господине.. странно. Адреса не сте си сменял-чете ми моя адрес в София-
-не съм
-е защо така –мисли- нищо ли не сте получавал??
-не съм, ами и аз искам да знам-казвам, искам да си внеса данъците, но не получавам известия…
-ами то известията ги разпраща една частна фирма , сигурно са ви пропуснали..
вече озадачен-е как частна фирма , съобщения за данъци..?
-ами да, а те май не се справят добре, ще ги сменяме..
-е добре- казвам -сметнете всичко и ми пратете вие едно известие за всичко което имам да плащам
-о не мога така, фирмата праща известия
след кратко мълчание
-ми освен да дойда лично??? -питам /500км са , за да внеса петдесетина лева../
-да елате , тъкмо ще се запознаем –радостно-служителката…
12 минути разговор-без коментар
изпуснал съм най-дивните подробности, но като цяло това…що няма пари в хазната…
друга случка
Преглед за очила.
Луксозно ателие, на Графа. Влизам , преглежда ме една сладурана и сяда да пише рецепта.
Всичко за около 7-8 минути. Следващите 20 минути беше кълчене и обяснение за пари. Мисля си , защото са професионалисти , а парите , да нормално е..
Викам си , добре, важното е работа да свършим. Избрах си най-евтините рамки, често сядам на тях в джипа особено.. Както и да е , взеха ми 100 кинта за рамка и две стъкла. Тръгвам си и след два дни отивам !
Вадя очилата измежду десет луксозни пликчета, забърсващи кърпички и лъскави картончета и си ги налузвам J
От дясно леко ме стяга главата, от ляво направо си ме боли и трябва да мижа, за да виждам! Казвам им -момичета аз съм добър човек с чуство за хумор, ама дайте да оправиме това безобразие..
-а тя лекарката ви е прегледала..това е казала
така най-мило гледам да изглеждам –къде е лекарката –питам-е сега я няма, но има друга
Една усмихната съблазън ме вкарва пак в кабинката , трие се в мене , гърчи се не знам какво ме е гледала, ама ми стана хубаво. Добре викам си сигурно са нови,пресни от университета, айде от мен да мине..
-от ляво ви трябва някакво цилиндърче, тоест ново стъкло, от дясно си е добре.
- добре , оправете си работата, плащам още трийсе лева и си тръгвам
След два дни пак отивам, сега очилата добре от ляво , ама с дясното око ме стяга. Обаче тъкмо да им кажа и то първата лекарка там ми вика- Ами вие си държите на цилиндърчето хахаха …
Обезумях- то все едно да си държиш на пирона в счупения крак….
Ми викам да държа си…мислех си да я вкарам в кабината за прегледи и да и направя едно бебе, да си седи в къщи, ама накрая и в затвора да ме вкарат…
Сега малко ми стяга от дясно , обаче мисля , че ще свикна !
-здравейте ..от София съм.. , имам там парцел, от две години не съм получавал съобщения за данъци
-Ами продиктувайте си данните..
диктувам..
-мда вярно господине.. странно. Адреса не сте си сменял-чете ми моя адрес в София-
-не съм
-е защо така –мисли- нищо ли не сте получавал??
-не съм, ами и аз искам да знам-казвам, искам да си внеса данъците, но не получавам известия…
-ами то известията ги разпраща една частна фирма , сигурно са ви пропуснали..
вече озадачен-е как частна фирма , съобщения за данъци..?
-ами да, а те май не се справят добре, ще ги сменяме..
-е добре- казвам -сметнете всичко и ми пратете вие едно известие за всичко което имам да плащам
-о не мога така, фирмата праща известия
след кратко мълчание
-ми освен да дойда лично??? -питам /500км са , за да внеса петдесетина лева../
-да елате , тъкмо ще се запознаем –радостно-служителката…
12 минути разговор-без коментар
изпуснал съм най-дивните подробности, но като цяло това…що няма пари в хазната…
друга случка
Преглед за очила.
Луксозно ателие, на Графа. Влизам , преглежда ме една сладурана и сяда да пише рецепта.
Всичко за около 7-8 минути. Следващите 20 минути беше кълчене и обяснение за пари. Мисля си , защото са професионалисти , а парите , да нормално е..
Викам си , добре, важното е работа да свършим. Избрах си най-евтините рамки, често сядам на тях в джипа особено.. Както и да е , взеха ми 100 кинта за рамка и две стъкла. Тръгвам си и след два дни отивам !
Вадя очилата измежду десет луксозни пликчета, забърсващи кърпички и лъскави картончета и си ги налузвам J
От дясно леко ме стяга главата, от ляво направо си ме боли и трябва да мижа, за да виждам! Казвам им -момичета аз съм добър човек с чуство за хумор, ама дайте да оправиме това безобразие..
-а тя лекарката ви е прегледала..това е казала
така най-мило гледам да изглеждам –къде е лекарката –питам-е сега я няма, но има друга
Една усмихната съблазън ме вкарва пак в кабинката , трие се в мене , гърчи се не знам какво ме е гледала, ама ми стана хубаво. Добре викам си сигурно са нови,пресни от университета, айде от мен да мине..
-от ляво ви трябва някакво цилиндърче, тоест ново стъкло, от дясно си е добре.
- добре , оправете си работата, плащам още трийсе лева и си тръгвам
След два дни пак отивам, сега очилата добре от ляво , ама с дясното око ме стяга. Обаче тъкмо да им кажа и то първата лекарка там ми вика- Ами вие си държите на цилиндърчето хахаха …
Обезумях- то все едно да си държиш на пирона в счупения крак….
Ми викам да държа си…мислех си да я вкарам в кабината за прегледи и да и направя едно бебе, да си седи в къщи, ама накрая и в затвора да ме вкарат…
Сега малко ми стяга от дясно , обаче мисля , че ще свикна !
Коментар