Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Адът екзотермичен ли е или е ендотермичен ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Адът екзотермичен ли е или е ендотермичен ?

Следният текст по-долу е всъщност въпрос даден на изпита по химия във Вашингтонския университет.
    Отговорът на един от студентите бил толкова "професионален" че професорът го споделил с колегите си чрез Интернет, благодарение на което го четем и ние.

Допълнителен въпрос:
    Адът екзотермичен (отделя топлина) ли е или е ендотермичен (поема топлина)?

Повечето студенти написали отговор съгласно вярванията си, използвайки правилото на Бойл - газовете се охлаждат при разширяване и се нагряват при свиване.
    Един от студентите обаче написал следното:

Първо, трябва да знаем как масата на Ада се изменя във времето.
    Следователно трябва да знаем скоростта с която душите влизат в Ада и респективно излизат оттам. Мисля, че с достатъчна точност можем да предположим, че след като една душа попадне в Ада, тя не може да го напусне.
    Следователно напускащи Ада души няма.

По въпроса колко души влизат в Ада, нека да разгледаме различните религии съществуващи в днешния свят.
    Почти всички религии твърдят, че ако не си техен последовател, ще попаднеш в Ада.
    След като религиите са повече от една и никой не принадлежи на повече от една религия, можем да приемем, че всички души ще попаднат в Ада.

При сегашните данни за раждаемост и смъртност, може да се очаква броят на душите в Ада да нараства експоненциално.
    Да разгледаме скоростта на изменение на обема на Ада, тъй като закона на Бойл твърди, че за да се запазят температурата и налягането в него, обемът му трябва да нараства пропорционално на нарастването броя на душите там.

Оттук произтичат две възможности:

1. Ако Адът се разширява по-бавно отколкото душите постъпват в него, тогава температурата и налягането ще нарастват докато вратите му не издържат и целия Ад се изсипе на Земята (until all Hell breaks loose).

2. Ако Адът се разширява по бързо от нарастването броя на душите в него, тогава температурата и налягането ще спадат докато той замръзне.
    И така, какво ще се случи?

Ако приемем за верен постулата, формулиран от приятелката ми Тереза, че "по-скоро Адът ще замръзне отколкото аз да спя с теб" и като вземем предвид факта, че миналата нощ спах с нея, тогава 2 трябва да е вярно, и тогава Адът е екзотермичен и вече е замръзнал. Крайният резултат от тази теория е, че щом Адът е замръзнал, то той не приема повече души и следователно не функционира ... оставяйки само Рая и по такъв начин доказвайки съществуването на Светия Дух, което обяснява защо миналата нощ Тереза през цялото време викаше "О, боже!".
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

До: Адът екзотермичен ли е или е ендотермичен ?

По действителен случай е. Само имената са сменени
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

много готино

Коментар

Не е ли политермичен?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          По действителен случай е. Само имената са сменени
          стига бе..

не съм съгласен - това е Хамериканска лакардия - чел съм я преди много време , и то на английски..

пък знам ли, може да ги знаеш, колежанчетата ..

Коментар

Не знам какво е и откога е, ама много ми хареса. Особено накрая със заключенията, и "О Боже"...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Американска е, но там целомъдрено пропускат цялата сага с Тереза. Балъци.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ако може, някой да ми даде телефона на Тереза .
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Ето го специално за вас: +1555 24 57 84

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                    Следният текст по-долу е всъщност въпрос даден на изпита по химия във Вашингтонския университет.
                    Отговорът на един от студентите бил толкова "професионален" че професорът го споделил с колегите си чрез Интернет, благодарение на което го четем и ние.

Допълнителен въпрос:
                    Адът екзотермичен (отделя топлина) ли е или е ендотермичен (поема топлина)?

Повечето студенти написали отговор съгласно вярванията си, използвайки правилото на Бойл - газовете се охлаждат при разширяване и се нагряват при свиване.
                    Един от студентите обаче написал следното:

Първо, трябва да знаем как масата на Ада се изменя във времето.
                    Следователно трябва да знаем скоростта с която душите влизат в Ада и респективно излизат оттам. Мисля, че с достатъчна точност можем да предположим, че след като една душа попадне в Ада, тя не може да го напусне.

По въпроса колко души влизат в Ада, нека да разгледаме различните религии съществуващи в днешния свят.
                    Почти всички религии твърдят, че ако не си техен последовател, ще попаднеш в Ада.
                    След като религиите са повече от една и никой не принадлежи на повече от една религия, можем да приемем, че всички души ще попаднат в Ада.

При сегашните данни за раждаемост и смъртност, може да се очаква броят на душите в Ада да нараства експоненциално.
                    Да разгледаме скоростта на изменение на обема на Ада, тъй като закона на Бойл твърди, че за да се запазят температурата и налягането в него, обемът му трябва да нараства пропорционално на нарастването броя на душите там.

Оттук произтичат две възможности:

1. Ако Адът се разширява по-бавно отколкото душите постъпват в него, тогава температурата и налягането ще нарастват докато вратите му не издържат и целия Ад се изсипе на Земята (until all Hell breaks loose).

2. Ако Адът се разширява по бързо от нарастването броя на душите в него, тогава температурата и налягането ще спадат докато той замръзне.
                    И така, какво ще се случи?

Ако приемем за верен постулата, формулиран от приятелката ми Тереза, че "по-скоро Адът ще замръзне отколкото аз да спя с теб" и като вземем предвид факта, че миналата нощ спах с нея, тогава 2 трябва да е вярно, и тогава Адът е екзотермичен и вече е замръзнал. Крайният резултат от тази теория е, че щом Адът е замръзнал, то той не приема повече души и следователно не функционира ... оставяйки само Рая и по такъв начин доказвайки съществуването на Светия Дух, което обяснява защо миналата нощ Тереза през цялото време викаше "О, боже!".
                    Както вече писах в друг раздел, предвид кризата и съкращения на щатни бройки, Свети Петър е поставил на обединена бариера, но със стрелка наляво -ад, надясно рай, само един служител - бивш митничар от Свиленград.
                    Той си знае работата! Ентаалпията е равна на нула, или безкрайност. Според зависи....

Коментар

Старо, но златно.Винаги, когато го прочета ме усмихва.(Дали защото и аз съм химик?!)
                      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                        Да, обаче твърдението е грешно Всички религии говорят или за прераждане или за възкресение, така че със сигурност може да допуснем, че има души напускащи Ада. Ако той замръзне, то движението ще спре, прераждането и възкресението няма да са възможни, което означава, че основата на всички религии ще изчезне и Ада ще престане да съществува. Т.е. не е възможно той да се намира в замръзнало състояние. Което означава, че чисто по колежански лъже за Тереза
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          ... това е Хамериканска лакардия - чел съм я преди много време , и то на английски...
                          И аз имам подобни смътни усещания - спомени.

Затова не съм склонен да нагазя в проблематиката на термодинамичната интерпретация на входящите и изходящите потоци.

Но - с риск да причиня ненаучно оспамване на темата - споделям нещо, което ме тормози отдавна. Откъде черпим най-ранните си сведения за ада (без да броим езическата територия, охранявана от Цербер, посещавана от Орфей и т.н.)?

Пише ли в Библията за такава дестинация - локация? И ако да - на коя страница пише?

И кой е казал, че адът е място, а не отрязък от времето.

Ох, мъка? А вие ще ми правите топлинно счетоводство...
                          Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Да, обаче твърдението е грешно Всички религии говорят или за прераждане или за възкресение, така че със сигурност може да допуснем, че има души напускащи Ада. Ако той замръзне, то движението ще спре, прераждането и възкресението няма да са възможни, което означава, че основата на всички религии ще изчезне и Ада ще престане да съществува. Т.е. не е възможно той да се намира в замръзнало състояние. Което означава, че чисто по колежански лъже за Тереза
                            Говорят за прераждане или възкресение само ако си живял по техните норми, тоест тогава няма да си в ада
                            Positive and free spirit
                            И нека бъде светлина,
                            нека бъде звук,
                            нека бъда себе си,
                            а не някой друг !!!

Коментар

Първоначално публикуван от illmatic Преглед на мнение
                              Говорят за прераждане или възкресение само ако си живял по техните норми, тоест тогава няма да си в ада
                              Преговори си религиите При някои прераждането си е по подразбиране, просто зависи в какво ще се преродиш... При почти всички си има нещо подобно на Деня на Страшния съд, а и винаги се споменава за разни изпълзели баш от ада прокълнтати души
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X