Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поздрав от недалечното минало

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поздрав от недалечното минало

Хората на моя възраст и нагоре могат да си спомнят с носталгия за времето, когато такива речи бяхо норма, а за по-младите ще е направо невероятно:

https://htftp.offroad-bulgaria.com/ST/tosho.mp3

Става ми много мило да го слушам. И приятно да си спомня за старите времена.
    Вярно че по младите не знаят как беше тогава.
    Още не съм го изслушал цялото. Много време да се смъкне но ще чакам щото това каквото и да е си е история, в която ние бяхма част от нея. Добра или лоша нямя да определям, но си е хубавко да си го имам като архив.
    мерси много за поста
    CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
    http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
    http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

И при мен предизвика мили спомени за "онези" години.
      Ех,а бяхме млади...
      Това да не е форма на "Стокхолмски синдром"
      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
      No wahalla.

Коментар

Re: Поздрав от недалечното минало

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
        Хората на моя възраст и нагоре могат да си спомнят с носталгия за времето, когато такива речи бяхо норма, а за по-младите ще е направо невероятно:

https://htftp.offroad-bulgaria.com/ST/tosho.mp3
        аз не виждам нищо носталгично ..
        както и да изтъкваме излишно ценностите и качествата на онези времена.
        Ние още чакаме червените бабички да изпукат .. а взехме вече едвали не с умиление да си спомняме за тия . ... освен ако не си бил от "елита".
        То не че те и сега не са пак същите, но поне има някакъв шанс и за някой полу-зависим.

Коментар

Първоначално публикуван от sharrko
          Става ми много мило да го слушам. И приятно да си спомня за старите времена.
          Вярно че по младите не знаят как беше тогава.
          Още не съм го изслушал цялото. Много време да се смъкне но ще чакам щото това каквото и да е си е история, в която ние бяхма част от нея. Добра или лоша нямя да определям, но си е хубавко да си го имам като архив.
          мерси много за поста
          без да се заяждам ...
          ама я си виж местожителството ?!? (ако е вярно)
          та .. можеби заради мен си отишъл чак на другия край на света .. или по-скоро заради тоя когото по ирония носталгично сълзливо-сополиво си спомняш ..
          чудното ми е как така ги помниш с добро, не с другото което са ти направили?
          много бързо забрявяме - май това ни е проблема

Коментар

Бе, ти не усещаш ли ироничната форма на поста!? Какво носталгично може да има в тези невероятни глупости...

Коментар

Коментар

В цялата работа приказките на бай ти Тошо са си чиста пародия, обаче отвратното е на заден фон - сервилните ръкопляскания.

Иначе имаше такъв виц:
                Отиват наши журналисти да интервюират едър западен индустриалец, имигрант от България и гледат зад бюрото му портрет на Живков, баш като в тукашно предприятие. Питали го сконфузно що държи портрета на Първия секретар, а той им отговорил, че като го хване носталгията, само се обръща и веднага му минава...

Коментар

Нещата, станаха нещо много slick!!!
                  Я, всеки да си избере по едно значение и мирясайте с тия глупавини от миналото!!!
                  SLICK[slik]
                  I. 1. гладък, хлъзгав
                  2. ловък, изкусен
                  3. повърхностен,повърхностно привлекателен, лек (за автор, cписание и пр.), повърхностно убедителен
                  4. ам. sl. отличен, екстра
                  II. v изглаждам, приглаждам, оглаждам, намазвам (с брилянтин и пр.)
                  to SLICK oneself (up) подокарвам се
                  III. 1. разлят бензин/нефт и пр., хлъзгаво място (на път)
                  2. ам. разг. луксозно/лъскаво списание
                  IV. 1. право, направо, точно
                  2. гладко, плавно
                  3. ловко, умело

Коментар

Първоначално публикуван от GAD
                    Нещата, станаха нещо много slick!!!
                    Я, всеки да си избере по едно значение и мирясайте с тия глупавини от миналото!!!
                    SLICK[slik]
                    I. 1. гладък, хлъзгав
                    2. ловък, изкусен
                    3. повърхностен,повърхностно привлекателен, лек (за автор, cписание и пр.), повърхностно убедителен
                    4. ам. sl. отличен, екстра
                    II. v изглаждам, приглаждам, оглаждам, намазвам (с брилянтин и пр.)
                    to SLICK oneself (up) подокарвам се
                    III. 1. разлят бензин/нефт и пр., хлъзгаво място (на път)
                    2. ам. разг. луксозно/лъскаво списание
                    IV. 1. право, направо, точно
                    2. гладко, плавно
                    3. ловко, умело
                    не знам каво ти вади очите толкова ник-а ми
                    Slick има едно еднинствено жаргонно значение.
                    Оставям ти го за домашно щом си такъв речниколюбец.
                    За първи път виждам в този форум някой, който си позволява да коментира ника на другите.

Коментар

Хе, хе... И в един филм разбиха цялата банда, щото единият ползаваше този епитет наляво и надясно...

Иначе смисловият превод на нашенски е баш "тарикат".

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                        Хе, хе... И в един филм разбиха цялата банда, щото единият ползаваше този епитет наляво и надясно...

Иначе смисловият превод на нашенски е баш "тарикат".
                        Съвсем точно Ober !! и филма и превода !
                        иначе другото му значение е "отворко"
                        Поздравления

Коментар

Първоначално публикуван от Slick
                          не знам каво ти вади очите толкова ник-а ми
                          Slick има едно еднинствено жаргонно значение.
                          Оставям ти го за домашно щом си такъв речниколюбец.
                          За първи път виждам в този форум някой, който си позволява да коментира ника на другите.
                          Slick("отворко"), разбрал си ме погрешно!
                          Не ти коментирам ника и не съм искал да те обиждам!!!
                          Ако си го приел така, sory!!!
                          Просто исках да покажа, че зад една дума може да има много значения, както и зад "социализъм" и "комунизъм" стоят най-различни спомени и съдби.
                          И е много демократично, за всеки смисъла да е различен, дори и различен от твоя!...
                          Аз съм аполитичен, но ако нещо ми е "извадило очите" в твоя пост то е, че чакаш червените бабички да умрат.....!????
                          Преди време погребах един "червен дядо", баща ми и сега може би трябва, като теб с нетърпение, да чакам и майка ми.....???!!!
                          Някак е неуместно, не мислиш ли?! Или ти нямаш никакви "червени" роднини???!!!
                          Държа, да подчертая, че никой от тях, а и аз не сме били "номенклатури"!!!
                          И остави хората, да изпитват каквото си искат, когато чуят Бай Тошо, всички имат това право!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD
                            ...
                            И остави хората, да изпитват каквото си искат, когато чуят Бай Тошо, всички имат това право!
                            Само да не се мъчат да го връщат... или поне "наследниците" му.

Коментар

К'во връщане бе колега, света върви напред, или "нагоре, по спиралата която води надолу"...!
                              Тошо, не е нито първия, нито последния селянин в българската политика, нито в световната, Буш може само да му завиди!!!
                              Всичко е добре забравено "старо"!!!
                              Телето става на салам, няма как да се върне в майка си!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X